вторник, 31 марта 2015 г.

Страви із яєць

Страви з яєць в даний час дуже популярні завдяки їх високим смаковим якостям, а також швидкості і простоті приготування. Крім того, яйця є невід'ємним інгредієнтом багатьох страв. Однако в колишні часи на Русі їх готували лише в якості самостійних страв, і можна було тільки в певні дні. Досить сказать, що навіть в тісто яйця почали додавати лише в XIX столітті, після проникнення в російську кухню французьких рецептів.
Особливе ставлення до яйця в Росії і в інших слов'янських народів об'ясняется тим, що воно володіло якимось сакральним значенням і часто використовувалося у всіляких ритуалах і обрядах. До цих пір широко поширений звичай красити яйця на Великдень і освячувати їх у храмі. Коріння цієї традиції йдуть в далеке минуле. Колись фарбування та катання яєць були частиною ритуалу, проведеного навесні в свято родючості.
Яєчня також вважалася у слов'ян обрядовим блюдом, яким обов'язково пригощали молодят на весіллі, дівчат під час свята Трійці, а також пастухів в перший день, -коли худобу виганяли на літнє пасовище. Після проникнення в російську кухню іноземних рецептів спочатку почали додавати яйця в тісто, а потім і готувати на їх основі різні соуси та інші страви.
До 1917 року Росія була найбільшим постачальником цього крихкого товара. У рік країна експортувала близько трьох мільярдів яєць. Проте їх якість була не дуже високою, оскільки курей годували різними отбросами, а самі яйця часто збовтують під час перевезення по вибоїстих дорогах. В даний час російську кухню важко уявити без страв з яєць, які відрізняються високою поживною цінністю і простотою приготування.
В даний час відомо величезна кількість різноманітних страв на основі яєць і з їх додаванням. Як правильно готувати яйця дивіться тут . А також дивіться рецепти приготування   страв з сиру та яєць ОМЛЕТ З СИРОМ,  ОМЛЕТ ЗІ СМЕТАНОЮ   ОМЛЕТ З МОЛОКОМ  ОМЛЕТ З ГРИБАМИ.


Комментариев нет:

Отправить комментарий