суббота, 4 апреля 2015 г.

страви з сиру та яєць

ОМЛЕТ З СИРОМ І БРОКОЛІ
3 порції
4 яйця 200 г брокколі 150 г сиру твердих сортів 100 мл молока.1 зубчик часнику. Мелений чорний перець і сіль за смаком.
Зубчик часнику розрізати навпіл і натерти їм форму для запікання. Брокколі відварити в підсоленій воді до напівготовності і відкинути на друшляк. Яйця збити разом з молоком, тертим сиром (100 г), чорним перцем і сіллю, вилити в сковороду, змащену вершковим маслом, довести до напівготовності. На одну з половин викласти брокколі, посипати тертим сиром, накрити другою половиною омлету і тримати на невеликому вогні під кришкою до готовності.
ОМЛЕТ З СИРОМ І ПОЛУНИЦЕЮ
4 яйця. 50 г сиру твердих сортів 20 г вершкового масла 50 г полуниці.2 скибочки житнього хліба. Сіль за смаком.
Сир натерти на крупній тертці, всипати частину в сковороду, змащену вершковим маслом, розбити туди ж яйця, посолить і перемішати. Посипати омлет сиром, що залишився і смажити до готовності на слабкому вогні, періодично помішуючи. Омлет розкласти по тарілках і гарнірувати нарізаними ягодами полуниці і житнім хлібом.
 ОМЛЕТ З ВЕРШКАМИ      
8 яєць,  100 мл вершків, 60 г вершкового масла,мелений білий перець і сіль за смаком.
  Форму слід заповнювати яєчною сумішшю не більше ніж на дві третини, оскільки в процесі запікання омлет піднімається. Яйця збити з допомогою віночка, додати вершки, перець, сіль і знову збити. Влити яєчну суміш в сковороду, змащену вершковим маслом (30 г), накрити кришкою і смажити на слабкому вогні до готовності, а потім тримати під кришкою ще 5 хвилин. Готовий омлет нарізати порційними шматками і викласти на кожен з них трохи залишився вершкового масла. Приготування страв із яєць дивіться тут.











Комментариев нет:

Отправить комментарий