пятница, 8 апреля 2016 г.

Фруктовий хліб


 100 г інжиру, кураги або чорносливу  100 г фініків без кісточок  2 апельсини  120 г житнього борошна  100 г мелених вівсяних пластівців  3 ч. ложки розпушувача 1 ч. ложка суміші прянощів (кориця, гвоздика, імбир)  250 г родзинок
(або сушеної журавлини/вишні)  40-50 г мелених горіхів
Розігріти духовку до 170°С. Застели­ти пергаментним папером велику фор­му для хліба.
Нарізати курагу і фініки, переклас­ти в невеликий кухлик. Додати натерту цедру апельсина.
Вичавити сік з апельсинів у чаш­ку і долити стільки води, щоб загаль­ний об’єм рідини був 350 мл. Вилити в кухлик з фруктами і довести до ки­ піння, потім відставити. Змішати бо­рошно, розпушувач і суміш прянощів у мисці. Додати родзинки і мелені горі­хи, перемішати. Вилити вміст кухлика у миску і ретельно перемішати. Пере­класти тісто у форму.
Випікати 45 хв. (перевірити, проко­ловши зубочисткою). Залишити у фор­мі на 5-10 хв., потім вийняти з форми і охолодити.


Комментариев нет:

Отправить комментарий