суббота, 12 декабря 2015 г.

СПОСОБИ МАРИНУВАННЯ ШАШЛИКУ

У майонезі. Майонезний маринад не дає м'ясу підсихати під час приготування, і воно виходить соковитим. На 1 кілограм м’яса потрібно 500 г майонезу. М'ясо посолити, поперчити. Ци­булю (0,5 кг) нарізати кільцями, додати майонез і все переміша­ти. Поставити під гніт. М'ясо готове через 3-5 годин.
На мінеральній воді шашлик завжди виходить вдалим, оскільки мінеральна вода дуже добре розщеплює м'ясні волок­на і завдяки цьому шашлик набуває неймовірної соковитості і м'якості. Взяти 1,5 кг свинини, цибулі кільцями - 400 г, 5 перців середнього розміру - кільцями. Кожен шматок м'яса посолити, поперчити, присипати паприкою. Скласти в каструлю в наступ­ному порядку: цибуля, м'ясо, цибуля, м’ясо і т.д. Все залити 200 мл мінералки. М’ясо готове через 4 години.
У пиві або квасі. На 1,5 кг м'яса 2 літри пива. Найкраще брати живе, яке містить хміль і солод. Зовсім не підходить для мари­наду пастеризоване пиво. Замість пива можна використовувати квас. Найкраще домашній.
У білому вині. Соковите, м'яке і просто тане в роті м'ясо, з особливим ніжним присмаком! Закип'ятити 1,5 літра води. Дода­ти туди перець, цибулю, часник, лавровий лист, посолити і влити пляшку 0,7 білого сухого вина. У посудину покласти шарами: ци­
булю, нарізану кільцями, м'ясо. Шари повторити. Потім все за­лити маринадом із вина. Накрити кришкою меншого діаметру і покласти вантаж. М'ясо готове через 3 години.
У томатному соусі. Перемішати в каструлі м'ясо, цибулю, сіль, перець. Потім залити суміш томатним соком так, щоб він повністю покривав м'ясо. Після чого накрити каструлю кришкою меншого розміру і покласти вантаж. Прибрати в холодильник. М’ясо готове через 6 годин.
У лимонному соку. М'ясо покласти в каструлю, додати цибу­лю, нарізану кільцями, сіль і спеції. Потім вичавити сік 3-4 лимо­нів без шкірки. М'ясо готове через 3 години.
У грейпфрутовому соку. Ароматний кисло-солодко-гіркий сік чудово поєднується з м'ясом і часто використовується при приготуванні різних м'ясних страв. М’ясо посолити і поперчити. Перемішати з крупно порізаною зеленню - петрушкою або кін­зою. Все полити соком 1 крупного грейпфрута і посипати щіпкою тмину. М'ясо готове через 6-8 годин.
У гранатовому соку. Шашлик виходить дуже м'яким і аромат­ним. М'ясо посолити, поперчити, перемішати з цибулею, поріза­ною кільцями. Залити сумішшю зі шкірок, зерен і соку граната. М'ясо готове через 3-4 години.


Комментариев нет:

Отправить комментарий