АДЖАПСАНДАЛ
(грузинська
кухня)
Баклажани -
3 болгарський перець 2 шт, ріпчаста
цибуля - 2
шт, морква - З шт, помідор - 2 шт,
картопля - 2 шт, олія, кінза, петрушка,
базилік, часник • З зубчики, червоний
перець, коріандр, сіль.
Баклажани
наріжте кубиками. Посоліть іх і
витримайте протягом 20 хвилин. На
помідорах зробіть надрізи у вигляді
хрестика, обдайте окропом і зніміть
шкірку. Наріжте кубиком всі овочі.
Подрібніть зелень. Через прес пропустіть
часник. Обсмажте на сковороді картоплю
і баклажани. Додайте сіль, перець.
Викладіть їх у каструлю. Зверху посипте
зеленню і часником. У сковороді
обсмажте цибулю. Потім додайте моркву
і перець. Смажте
7
хвилин. Додайте помідори і залиште на
повільному вогні ще на 5 хвилин. Потім
викла
діть
усе в каструлю. Влийте півсклянки води
і тушкуйте 10 хвилин.
Баклажани
- 2 шт, рослинна олія - 6 ст.л., часник -
2 зубчики
лимонний сік - 2 ст.л., петрушка
- 1/3 пучка, зіра - 1/2 ч.л., червоний перець
- 1/2 ч.л., кориця - 1/2 ч.л., чорний перець -
1/2 ч.л., сіль - 1/2 -
1/3
ч.л.
Часник
подрібніть і обсмажте на олії.
Баклажани розріжте навпіл уздовж і
змастіть їх часниковою олією. Викладіть
половинки на деко і поставте в розігріту
до 180'С духовку на 20 хвилин. Після запікання
звільніть м'якоть баклажанів від шкірки.
Змішайте її у блендері з рубаною петрушкою
і лимонним соком. Потім додайте всі
спеції і часникову олію, що залишалася.
Ще раз добре перемішайте все у
блендері. Подавайте зі скибочками
хліба.
«ВІЯЛА»
З БАКЛАЖАНІВ
Баклажани
- 3 шт, помідор 6 шт, ріпчаста цибуля - 2
шт.,
болгарський перець - 2 шт., бекон -
100 г, твердий сир - 100 г, базилік - 3 гілочки,
петрушка -1/2
пучка, сіль, перець, олія.
Баклажани
промийте під
проточною
водою, обсушіть паперовим рушником і
наріжте так, щоб вийшло віяло. Розрізи
посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб
пішла зайва гіркота. Болгарський перець
помийте, видаліть серцевину і насіння.
Наріжте тонкими смужками. Помідори і
цибулю наріжте півкільцями. Наріжте
зелень і сир пластинами. Промийте
баклажани і просушіть. У кожен розріз
покладіть
шматочок
бекону, помідора, цибулі, перцю та сиру.
Деко для запікання застеліть пергаментним
папером, змастіть олією і викладіть
«віяла». Поставте ,деко в розігріту до
180"С духовку і випікайте протягом
ЗО хвилин. Перед подачею посипте
зеленню.
Баклажани-
2 шт, рис - 200 г, 1 ріпчаста цибулина,
часник - 2 зубчики, 1 болгарський перець,
шампіньйони - 150 г,
помідори,
вершкове масло - г, чорний та червоний
перець, сіль.
Цибулю
і часник почистіть, подрібніть. Гриби
промийте і наріжте скибочками. З перцю
видаліть серцевину і наріжте кубиком.
Також наріжте баклажани, посипте
сіллю і залиште на 20 хвилин. З помідорів
зніміть шкірку, м'якоть подрібніть
на кубики. Зваріть рис до готовності.
Розігрійте в каструлі вершкове масло.
Обсмажте цибулю і часник. Додайте гриби,
баклажани, перець і помідори. Посоліть
і поперчіть за смаком. Готуйте, помішуючи,
7
хвилин. Додайте рис, щільно закрийте
каструлю кришкою і готуйте 10-15 хвилин.
Комментариев нет:
Отправить комментарий