суббота, 12 декабря 2015 г.

страви із баклажан

АДЖАПСАНДАЛ
(грузинська кухня)
Баклажани - 3 болгар­ський перець 2 шт, ріпчас­та цибуля - 2
 шт, морква - З шт, помідор - 2 шт, карто­пля - 2 шт, олія, кінза, пе­трушка, базилік, часник • З зубчики, червоний перець, коріандр, сіль.
Баклажани наріжте кубика­ми. Посоліть іх і витримайте протягом 20 хвилин. На по­мідорах зробіть надрізи у ви­гляді хрестика, обдайте окро­пом і зніміть шкірку. Наріжте кубиком всі овочі. Подрібніть зелень. Через прес пропустіть часник. Обсмажте на сковороді картоплю і баклажани. Додай­те сіль, перець. Викладіть їх у каструлю. Зверху посипте зе­ленню і часником. У сковороді обсмажте цибулю. Потім до­дайте моркву і перець. Смажте 7 хвилин. Додайте помідори і залиште на повільному вогні ще на 5 хвилин. Потім викла­
діть усе в каструлю. Влийте півсклянки води і тушкуйте 10 хвилин.
БАБАГАНУШ
Баклажани - 2 шт, рослин­на олія - 6 ст.л., часник - 2 зубчики
лимонний сік - 2 ст.л., петрушка - 1/3 пучка, зіра - 1/2 ч.л., червоний пе­рець - 1/2 ч.л., кориця - 1/2 ч.л., чорний перець - 1/2 ч.л., сіль - 1/2 -
1/3 ч.л.
Часник подрібніть і обсмаж­те на олії. Баклажани розріж­те навпіл уздовж і змастіть їх часниковою олією. Викладіть половинки на деко і поставте в розігріту до 180'С духовку на 20 хвилин. Після запікання звільніть м'якоть баклажанів від шкірки. Змішайте її у блендері з рубаною петрушкою і лимон­ним соком. Потім додайте всі спеції і часникову олію, що залишалася. Ще раз добре пере­мішайте все у блендері. Пода­вайте зі скибочками хліба.
«ВІЯЛА» З БАКЛАЖАНІВ
Баклажани - 3 шт, помідор 6 шт, ріпчаста цибуля - 2 шт.,
 болгарський перець - 2 шт., бекон - 100 г, твердий сир - 100 г, базилік - 3 гі­лочки, петрушка -1/2 пучка, сіль, перець, олія.
Баклажани промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і наріжте так, щоб вийшло віяло. Роз­різи посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб пішла зайва гіркота. Болгарський перець помийте, видаліть серцеви­ну і насіння. Наріжте тонкими смужками. Помідори і цибулю наріжте півкільцями. Наріж­те зелень і сир пластинами. Промийте баклажани і просу­шіть. У кожен розріз покладіть
шматочок бекону, помідора, цибулі, перцю та сиру. Деко для запікання застеліть пер­гаментним папером, змас­тіть олією і викладіть «віяла». Поставте ,деко в розігріту до 180"С духовку і випікайте про­тягом ЗО хвилин. Перед пода­чею посипте зеленню.
БАКЛАЖАНИ ІЗ ГРИБАМИ
Баклажани- 2 шт, рис - 200 г, 1 ріпчаста цибули­на, часник - 2 зубчики, 1 болгарський перець, шам­піньйони - 150 г, помідо­ри, вершкове масло - г, чорний та червоний перець, сіль.
Цибулю і часник почистіть, подрібніть. Гриби промийте і наріжте скибочками. З перцю видаліть серцевину і наріжте кубиком. Також наріжте бакла­жани, посипте сіллю і залиште на 20 хвилин. З помідорів зні­міть шкірку, м'якоть подрібніть на кубики. Зваріть рис до го­товності. Розігрійте в каструлі вершкове масло. Обсмажте цибулю і часник. Додайте гри­би, баклажани, перець і помі­дори. Посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте, помішуючи, 7 хвилин. Додайте рис, щіль­но закрийте каструлю кришкою і готуйте 10-15 хвилин.


Комментариев нет:

Отправить комментарий