ОМЛЕТ З СИРОМ І БРОКОЛІ
4 яйця 200 г брокколі 150 г сиру твердих сортів
100 мл молока.1 зубчик часнику. Мелений чорний перець і сіль за смаком.
Зубчик часнику
розрізати навпіл і натерти їм форму для запікання. Брокколі відварити в
підсоленій воді до напівготовності і відкинути на друшляк. Яйця збити разом
з молоком, тертим сиром (100 г), чорним перцем і сіллю, вилити в сковороду,
змащену вершковим маслом, довести до напівготовності. На одну з половин
викласти брокколі, посипати тертим сиром, накрити другою половиною омлету і
тримати на невеликому вогні під кришкою до готовності.
ОМЛЕТ З СИРОМ І ПОЛУНИЦЕЮ
4 яйця. 50 г сиру твердих сортів 20 г
вершкового масла 50 г полуниці.2 скибочки житнього хліба. Сіль за смаком.
Сир натерти на крупній тертці, всипати частину в сковороду,
змащену вершковим маслом, розбити туди ж яйця, посолить і перемішати. Посипати омлет сиром,
що залишився і смажити до готовності на слабкому вогні, періодично помішуючи. Омлет розкласти по
тарілках і гарнірувати нарізаними ягодами полуниці і житнім хлібом.
ОМЛЕТ З ВЕРШКАМИ
Форму слід заповнювати яєчною
сумішшю не більше ніж на дві третини, оскільки
в процесі запікання омлет
піднімається. Яйця збити з допомогою віночка, додати вершки, перець, сіль і
знову збити. Влити яєчну суміш в сковороду, змащену вершковим маслом (30 г),
накрити кришкою і смажити на слабкому вогні до готовності, а потім тримати під
кришкою ще 5 хвилин. Готовий омлет нарізати порційними
шматками і викласти на кожен з них трохи залишився вершкового масла. Приготування страв із яєць дивіться тут.
Комментариев нет:
Отправить комментарий