пятница, 9 января 2015 г.

сочевичний суп

На 4 порції
100 г сушених грібов.150 г сочевиці . 1 морква .
1 цибулина .2 стіл , ложки рослинної олії. 4 бульби картоплі. 4 стіл , ложки сметани .лісточкі зелені .соль .молотий чорний перець. 
1. Сушені гриби залийте холодною водою , залиште мінімум на 2 год і потім відкиньте на сито. У великій каструлі доведіть до кипіння 2 л води, викладіть в неї гриби разом з сочевицею , доведіть до кипіння і варіть 20 хв на маленькому вогні, прикривши каструлю кришкою.
2. Моркву очистіть , вимийте, обсушіть і натріть на великій тертці. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію і обсмажте підготовлені овочі .
3. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Разом з обсмаженими овочами додайте в каструлю з сочевицею і грибами, доведіть до кипіння і варіть ще 20 хв.

4. Готовий суп розлийте по порційних тарілках , в кожну додайте по 1 стіл, ложці сметани , листочки зелені і відразу подайте на стіл.

Комментариев нет:

Отправить комментарий