На 4 порції
100 г сушених грібов.150 г сочевиці . 1 морква .
1 цибулина .2 стіл , ложки рослинної олії. 4 бульби
картоплі. 4 стіл , ложки сметани .лісточкі зелені .соль .молотий чорний перець.
1. Сушені гриби
залийте холодною водою , залиште мінімум на 2 год і потім відкиньте на сито. У
великій каструлі доведіть до кипіння 2 л води, викладіть в неї гриби разом з
сочевицею , доведіть до кипіння і варіть 20 хв на маленькому вогні, прикривши
каструлю кришкою.
2. Моркву
очистіть , вимийте, обсушіть і натріть на великій тертці. Цибулю очистіть і
дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію і обсмажте підготовлені овочі .
3. Картоплю
вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Разом з обсмаженими овочами додайте в
каструлю з сочевицею і грибами, доведіть до кипіння і варіть ще 20 хв.
4. Готовий суп
розлийте по порційних тарілках , в кожну додайте по 1 стіл, ложці сметани ,
листочки зелені і відразу подайте на стіл.
Комментариев нет:
Отправить комментарий