воскресенье, 16 ноября 2014 г.

страви із перцю

Фарширований перець
• 2 кг болгарського перцю
• 1 кг баклажанів
• 2 великі моркви
• 2 цибулини
• 1 головка часнику
• рослинна олія
• сіль
Для маринаду:
• 1л води
• 300 мл 6% -ного оцту
• 250 мл рослинного масла
   300 г цукру
• 2 ст , л . солі
• чорний перець горошком
4 лавровий лист за смаком
Перець очистити від плодоніжок і насіння , залишаючи стручки цілими . Цибулю і часник звільнити від лушпиння . З баклажанів зняти шкірку , нарізати овочі соломкою, посолити і відставити на 2 год .
Приготувати маринад : з'єднати зазначені інгредієнти , поставити на вогонь і закип'ятити.У киплячий маринад всипати підготовлений болгарський перець і проварити його протягом 2- 3 хв . Потім витягти пледи з рідини і остудити.Баклажани віджати, промити , викласти в сковороду з рослинним маслом. Морква нарубати соломкою, цибулю - півкільцями . Додати овочі до баклажанів і протушкувати їх разом з подрібненим часником до готовності.Готовой овочевою сумішшю нафарширувати перець , укласти стручки в літрові банки, залити киплячим маринадом і закатати.
Перець в олії
солодкий перець
 Для маринаду:
0,6 л рослинного масла 0,5 л води
• 4 ст. л . цукру
• 3 ст. л . 9% -ного оцту
• 2 ст. л . солі
• 3-4 лаврових листки
• 5-6 горошин запашного перцю
• 5-6 горошин чорного перцю
Солодкий болгарський перець очистити, вимити, видалити насіння і плодоніжки , розрізати стручки навпіл.
Приготувати маринад. Закип'ятити воду , всипати в неї цукор, сіль, додати оцет , рослинне масло, чорний і запашний перець, лавровий лист. Все добре перемішати.У киплячий маринад викласти половинки солодкого перцю і проварити 7-10 хв. Помістити підготовлені овочі в простерилізовані банки , залити маринадом, в якому вони варилися , і ретельно закатати.
Смажений перець
 На 1 банку обсягом 3л :
• солодкий перець
• 1 головка часнику
• 1 гіркий перець
• 1/3 склянки 9% -ного оцту
• 1 склянка цукру
• 1 ст. л . солі
• рослинна олія для смаження
Цілі стручки солодкого перцю вимити, обсушити і обсмажити з двох боків на олії в сковороді під закритою кришкою.Скласти овочі в попередньо простерилізовані банки , пересипаючи очищеними і нарізаними пластинками зубками часнику , додати стручок гіркого перцю . Зверху всипати цукор , сіль, влити оцет і заповнити банки окропом, після чого відразу закатати. Потім перевернути заготовки на кришки, укутати ковдрою і залишити остигати .
Мариновані гогошари
болгарський перець сорту « гогошари »
Для маринаду:
• З л води
• 300 мл столового оцту
• 300 г цукру або 200 г цукру + 100 г меду
• 200 мл рослинного масла
Болгарський перець очистити від плодоніжок і насіння, розрізати кожен стручок на 3-4 частини.

Приготувати маринад. Воду довести до кипіння, всипати сіль, цукор , перемішати до розчинення крупинок. Влити рослинне масло, закип'ятити. Ввести оцет і перемішати.У киплячий маринад викласти частину підготовленого перцю , довести до кипіння. Витягти гогошари з маринаду і розкласти в простерілізовані банки. Залити ємності доверху маринадом і закатати. У залишився маринад помістити решту перцю, знову довести до кипіння , розподілити овочі по банках і залити маринадом. Закатати. Банки з консервованим перцем перевернути догори дном, вкрити пледом і залишити до охолодження .

Комментариев нет:

Отправить комментарий