воскресенье, 16 ноября 2014 г.

Підготовка продуктів

 Секрети консервування від чого ж це залежить? Як театр починається з вішалки, так домашнє консервування - з підготовки продуктів . Овочі або фрукти , які ви вирішили зберегти на зиму в банках, повинні бути без вад і пошкоджень. Їх потрібно очистити від плодоніжок , ретельно промити , обсушити і відсортувати за розміром. Нарізаючи плоди для салату, необхідно подбати про те, щоб все скибочки були одінаковимі.Еще одна важлива деталь секрету консервування : консервувати найкраще свіжі овочі. Плоди, які пролежали в холодильнику кілька днів , бажано в банки не закладати взагалі.
погана вода
Ще один секрет консервування : Слід пам'ятати, що дуже часто смак і збереження домашніх заготовок безпосередньо залежать від води, використаної для приготування маринадів і розсолів . Вода повинна бути чистою, не дуже жорсткою і без хлору. Якщо ви використовуєте воду з-під крана, її бажано профільтрувати або хоча б попередньо відстояти протягом кількох діб. Огірки для консервації в ідеалі треба брати тільки що зірвані з грядки. Але оскільки найчастіше ми не знаємо , де, як і за допомогою яких добрив їх вирощували , варто замочити овочі в холодній воді на 6-8 год . За цей час воду потрібно змінити 2-3 рази. Завдяки такій нехитрій процедурі огірки стануть міцними і хрусткими. На 1-2 год можна помістити у воду і використовувану при консервуванні зелень. Вода вимиє все нітрати - нітрити та реанімує пряні трави .
Наступний секрет консервування :
Консервуємо без поспіху
Підготовлені овочі потрібно укладати тільки в стерилізовану тару. Заливати їх киплячим маринадом треба повільно , адже поспіх може призвести до того, що скляна банка просто лопне . При стерилізації ємності можна вберегти від появи тріщин, підклавши під дно підставку, грати або хоча б підстеливши рушники . Але головне - щоб банки були закупорені герметично ! А перевірити, наскільки добре вам це вдалося, можна , обережно перевернувши посуд на бік. Якщо ви помітили навіть мінімальну текти , банку необхідно закатати заново.Погано закриті консерви залишати не можна .
прянощі
Листя і коріння хрону, парасольки кропу , часник , листя чорної смородини і вишні, листочки і кора дуба, лавровий лист - саме ці ароматні інгредієнти надають консервованим овочам неповторні пряні нотки і своєрідний смак , про який так мріє кожна господиня. Крім цього, в якості добавок при домашньому консервуванні можна використовувати м'яту, базилік , естрагон . Загалом, експериментуйте!
Плоди, які містять органічні кислоти , наприклад помідори, можна консервувати без додаткових підкислювачів .А ось « безкислотні » овочі - огірки, кабачки, патисони, перець - потребують додавання лимонної кислоти, лимонного соку або оцту в якості консервуючих речовин. При цьому слабокислі маринади необхідно стерилізувати.
банки
Щоб у процесі консервування не відбувалися неприємні сюрпризи , слід заздалегідь подбати про все необхідне . Головне - правильно підготувати інвентар.Банки і кришки потрібно промити теплим розчином харчової соди (1 ч . Л. На 1 л води), після чого обробити парою . Тривалість процедури залежить від розмірів посуду : 3- літрові банки треба тримати над парою протягом 15 хв, 2- літрові - 10 хв , літрові - 5 хв, а ємності місткістю 0,5 л - 2-3 хв. Також банки можна прожарити в духовці. Для цього підготовлену суху посуд потрібно поставити в холодну піч і повільно її прогріти.Іноді практикують стерилізацію банок в мікрохвильовці , але, на жаль, досить значна частина бактерій після такої обробки не знищується .Сьогодні також широко застосовується спосіб консервування продуктів і без стерилізації - за допомогою аерогрилю . Це просто і зручно.
сіль
Кухарі та дієтологи прийшли до єдиної думки , що для приготування страв і домашнього консервування найкраще використовувати морську сіль. У ній міститься в 28 разів менше нерозчинних речовин, ніж у звичайної кухонної солі, що дозволяє зберігати заготовки набагато довше. Крім того , в морській харчової солі є близько 40 мікроелементів, які роблять закачування більш корисними .

І остання порада . Відкривши банку , покладіть під кришку аптечний гірчичник будь-якою стороною . Таким чином ви врятуєте продукти від цвілі. Домашні заготовки - це не тільки продукти про запас , але ще й величезне задоволення від кулінарної творчості . Нехай все у вас завжди виходить! Завжди застосовуйте перераховані секрети консервування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий