воскресенье, 16 ноября 2014 г.

страви з грибами

Гриби - це джерело білка . В свіжих грибах білка міститься до 3 - х відсотків , а в сушених - 20 відсотків , як у великому шматку м'яса . Готовте частіше страви з грибів , адже дуже важливо забезпечити свій організм корисними речовинами.
Щі з грибами
500 г яловичини на кістці ; 500 г білокачанної капусти ; 500 г свіжих печериць ; 3-4 картофелини ; 1 морква ; 1 ріпчаста цибулина ; зелень ; сіль .
М'ясо залити водою і зварити бульон .
Вийняти м'ясо з бульйону , разділить на шматочки і опустить обратно в бульйон .
Цибулю і моркву очистити і подрібнити , обсмажити в сковороді з росслиним маслом.
Додати до цибулі і моркви помиті і порізані гриби . Обсмажити все разом.
Капусту тонко нашаткувати , добавить в бульйон і довести до кипіння бульйон .
Картоплю очистити , порізати кубиками і додати в каструлю з супом . Довести суп до кипіння .
Висипати обжарку з лука , моркви і грибів в каструлю з супом . Довести до кипіння , потім зменшити вогонь і варити суп на повільному вогні до готовності овочів .
Наприкінці варіння суп посолити за смаком і додати зелень ( свіжу або сушену ) .
Печериці по - корейськи
300 г свіжих печериць ; 1/4 ч . л . меленого коріандру ; 3 зуб . часнику ; 10 г кунжуту ; 1 ст . л . соевого соусу ; 1/4 склянки рослинного масла ; 3 ст . л . яблучного оцту ; 2 лаврових листа; 0,5 ст . л . кмину ; 1 червоний пекучий перець ; 1 пучок зелені ( кріп , петрушка ) ; перець чорний мелений , сіль - за смаком.
Гриби відварити в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Відкинути на друшляк , щоб стекла рідина .
Маринад : в рослинне масло додати соєвий соус , дрібно нарізані зелень , часник , гіркий перець , кмин , лавровий лист, яблучний оцет , мелений коріандр і перемішати.
Кунжут обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору .
Додати кунжут в маринад і перемішати . В маринад додати шампіньйони , перемішати . Оставить на 12:00 в холодному місці.
Млинці з шинкою , грибами і сиром
300 г шинки ; 300 г твердого сиру ; 300-400 г печериць ; 1 цибулина ріпчаста ; 1,5 стакана пшеничного борошна; 3 яйця ; 0,5 л молока ; 3 ст . л . цукру ; 1 ч . л . розпушувача ; рослинне масло для обсмажування млинчиків .
Замісити тісто для млинців з молока , яєць , борошна , цукрового піску , солі та розпушувача . Молоко і муку краще додавати поступово невеликими порціями , кожного разу добре розмішуючи тісто , щоб не було грудочок . Тісту дати трохи постояти .
Обсмажити на рослинній олії гриби і подрібнену ріпчасту цибулю .
Шинку порізати маленькими кусочками.
Сир потерти на тертці.
На розпечену сковороду тонким шаром налити тісто для млинців, просмажити з одного боку до рум'яної скоринки , перевернути . На обсмажену сторону млинця (1/4 його частина) викласти начинку: чайну ложку шинки , чайну ложку грибів , обсмажених з цибулею , і чайну ложку сиру . Скласти прямо на сковороді млинець трикутником і обсмажити з двох сторін. Таким образом випікаємо всі млинчики .
Грибний соус з шампіньйонів для спагетті
400 г спагеті ; 800 г шампіньонов ; 250 мл вершків ; 2 ст . л . соєвого соусу ; 2 ст . п . рослинного масла ; часник ; спеції ; сіль - за смаком.
Свіжі печериці попередньо очистити і нарізати тонкими скибочками . Якщо блюдо готується на швидку руку , можна подрібнити в блендері.
На розігріту сковороду в масло викласти гриби і обсмажити протягом 20 хвилин. Потім додати соєвий соус , вершки і помішуючи , тушкувати ще близько 5 хвилин. Після приготування можна добавить часник .
Відварити макарони. Промити і дати стекти воді. Викласти по порціям на великі тарілки .
Спагетті подавати гарячими , а соус з печериць можна викласти зірку і присипати зеленню .
 Кошички «А- ля жюльєн »
500 г грибів ; 250 г листкового бездріжджового тіста ; 4 великих ріпчастих цибулини ; 400 г твердого сиру ; масло рослинне ; майонез .
Підготувати формочки для кексів , змастити їх маслом ( 8 штук ) . Сир натерти на дрібній тертці.Гриби відварити і обсмажити з цибулею на рослинному маслі.Пласт тіста тонко розкачати . Розрізати на квадратики і акуратно викласти в формочки для кексів. Обрізати краї тіста по формочке . На дно покласти трохи сиру . Потім смажені гриби з цибулею . Трохи прим'яти . Далі знову сир . Змастити майонезом . Прикрасити смужками з листкового тіста .
Запікати в духовці при температурі 200-230 протягом 20-25 хвилин.Трохи остудити і вийняти из формочок.
Пиріг з листкового тіста з ковбасою і грибами
1 упаковка листкового дрожжевого тіста ; 150 г ковбаси ; 300 г печериць ( свіжі або консервіровані) ; 1 ріпчаста цибулина ; 150 г твердого сиру ; 1 яйце ; півсклянки молока .
Готове листкове дріжджове тісто розморозити , розділити на дві частини. Обидві частини розкачати шаром в 1 см і викласти на деко одну частину.
Викласти на тісто дрібно порізанну ковбасу , обсмажені на олії гриби з цибулею (якщо гриби були сирі , то їх треба посолити ) і потертий на тертці сир . Збити яйце з молоком , цю суміш вилити на начинку. Треба залишити трохи суміші з молока і яйця , щоб змастити пиріг зверху.
Накрити другою частиною тіста , защепіть краю. Зверху змастити залишками суміші з яйця і молока .
Випікати пиріг в духовці до готовності.
Смажена свинина з грибами
500 г свинини ; 2 ріпчасті цибулини; 500 г грибів ; сіль , перець чорний мелений - за смаком.
М'ясо свинини помити і порізать на маленькі шматочки .
Обсмажити шматочки в сковороді на олії до готовності. Наприкінці смаження свинину посолити і поперчити . Порада: час смаження м'яса залежить від того , яка частина свинини використовується . Якщо м'ясо занадто жорстке , то на початку смаження можна додати трохи води і згасити свинину , потім дочекатися , коли вода вся википить , і обсмажити свинину .
Окремо обсмажити гриби і порізаний півкільцями ріпчасту цибулю . Додати до обсмаженої свинині гриби з цибулею . Далі обсмажувати все разом 5-7 хвилин.



Комментариев нет:

Отправить комментарий