воскресенье, 16 ноября 2014 г.

пиріг з картоплею і грибами

 Заливний пиріг з картоплею і грибами
Для тіста : 3/4 склянки сметани ; 3/4 склянки майонезу ; 3/4 склянки пшеничного борошна; 2-3 яйця ; 2 ч . л . розпушувача .
Для начинки : 4-6 картоплин ; 500 г печериць ; 2 ріпчасті цибулини ; 3 ст . л . вершкового масла ; 3 ст . л . топленого масла ; перець чорний мелений , сіль - за смаком.
Збити яйця . Змішати яйця сначала з майонезом , потім зі сметаною.
Борошно просіяти з розпушувачем , поступово всипати в яєчну суміш , вимішати. Дати тісту постояти 15 хвилин.
Начинка : цибулю подрібнити . Картоплю нарізати тонкими кружечками .
Гриби порізати тонкими ломтіками . Гриби з цибулею обсмажити на топленой олії до готовності. Остудить начинку.
Дно форми змастити вершковим маслом. На дно форми можна налить трохи тіста . Картопля красиво викласти внахлест , присипаючи спеціями і збризкуючи растопленним маслом. Поверх картоплі виложить гриби з цибулею , відступаючи від країв , щоб заливка протекла і на картоплю. Зверху вилити тісто .

Випікати пиріг при температурі 170-180 градусів 40-50 хвилин. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою .

Комментариев нет:

Отправить комментарий