суббота, 11 октября 2014 г.

Консервація салатів з помідорів

Салат з помідорів « Томатний бум »
3 кг помідорів , 1,5 кг моркви , 1,5 кг цибулі , 100 г солі .
Маринад : по 300 г рослинного масла , цукру , 5-6 горошин душистого перцю , 5-6 лаврових листів .
Помідори нарізати дольками , цибулю - великими кільцями , моркву натерти на крупній теркі , все вкласти в каструлю , добавить сіль і перемішати . Залишити на 12 год .
Приготування маринаду : вскіпятіть рослинне масло , добавить цукор , перець , лаврові листки . Залити маринадом овощі (попередньо злити з овочів рідина ) , розкласти по стерилізованих банках і закатати .
салат з помідорів «закусочний»
5 кг помідорів , по 1 кг моркви , цибулі , яблук , солодкого перцю , 5 горошин чорного перцю.
Все пропустити через м'ясорубку , укласти в каструлю і варити 1,5 год . Додати 300 г цукру , 2 ст . л . уксус¬ной есенції . Варити ще 20 хв . Додати 300 г подрібненого чеснока . Варити ще 10 хв . Розкласти по стерилізованих банках і закатати .
Салат з помідорів « Вітамінний »
По 1 кг солодкого перцю , капусти , цибулі , моркви , 3 кг червоних помідоров , 1 ст . л . цукру , 3 ст . л . солі , 5 ст . л . 9 % -го оцту , 250 г рослинної олії. Овочі дрібно нарізати , перемішать з цукром , сіллю , уксусом і маслом , поставити на вогонь , довести до кипіння і тушить 15 хв . Не вимикаючи вогонь , розкласти по стерилізованих банках . Закатати і укутати .
Салат з помідорів « Апетитний »
Помідори ( 3 кг ) пропустити через м'ясорубку , 1 кг солодкого перцю нарізати соломкою . Інгредіенти протушкувати окремо в рослинному маслі по 15 хв . Добавить по 1 ч . л . чорного і червоного меленого перцю , сіль за смаком , 1 ст . цукру , в кінці - трохи часнику . Все змішати і тушкувати 15 хв , разложить по 0,5 - літровим банкам , влити 0,5 ч. л . оцтової есенції . Закатати .
 Салат з помідорів « Паличка - виручалочка »
Дрібно нарізати по 1 кг помідорів та цибулі. 1 кг моркви натерти на крупній тертці , влити 0,5 л рослинного масла , добавить 1 ст . цукру , 7 стручків дрібно нарізаного перцю і сіль - за смаком. Варити під кришкою , періодіческі помішуючи , 2 год . Разложить овочі в гарячому вигляді по стерілізованним банкам і закатати .
Салат з помідорів « Мрія »
З пом'ятих перестиглих помідорів приготувати томатний соус : припустить їх в невеликій кількості води і протерти крізь сито . Посолити , перемішати з рослинним маслом і оцтом . Має вийти 3 л томатного соусу .
Нарізати 3 кг баклажанів кружечками , обсмажити в невеликій кількості рослинного масла , 4 кг буряків зварити до напівготовності і нарізать кружечками , 3 кг солодкого червоного перцю нарізати смужками , проварити в томатному соусі . В стерилізовані літрові банки уложить шарами буряк , баклажани , солодкий перець , пересипаючи сумішшю з дрібно нарізаних часнику , гіркого перцю , кропу і кінзи . Залити доверху томатним соусом , стерилізувати 0,5 год . Закатать.
Салат з помідорів « Лягушата »
Маринад ( на 10л) : 5л води , 1 ст . солі , 2 ст . цукру , 0,5 л оцту .
Помідори надрізати зверху , видаливши плодоніжки , всередину покласти по зубку часнику і гілочці петрушки . Помідори разложить по банкам і залити окропом . Дати постояти 5 хв , а потім , слив воду з банок , залити їх киплячим маринадом і відразу ж закатати .
Консервація салата з помідорів
5 кг помідорів , головка часнику , 2 великі цибулини , 2 болгарських перцю , зелень кропу , петрушки , невеликий пучок сельдерея .
Помідори розрізати на 4- 8 частин , заповнити ними банки і залити заливкою.
Заливка : на 1 л кип'яченої води -3 ст . л . зростати тельного масла , 2 ст . л . оцту . Прокіпяченним і остудженим розсолом залити помідори . Стерилізувати на повільному вогні : літрові банки 10 хв , 3 - літровие - 25 хв .
 Консервація салата з кабачків з помідорами
2 кг кабачків , 5 великих червоних помідорів , 100 великих цибулин , 5-6 стручків болгарського перцю , 1 ст . води , 1 ст . рослинного масла , 1 ст . томатної пасти , 1 ст . л  оцтової есенції або 8 ст . л . оцту , 1 ст . цукру.
Нарізати окремо кільцями цибулю і кружечками помідори , нарізати соломкою кабачки і перець . У глибокій посуді змішати воду , рослинне масло , томатну пасту , оцет , цукор , поставить на вогонь і довести до кипіння . Додати кабачки і проварити 10 хв . Потім всипати цибулю , проварить , помішуючи 10 хв . Додати болгарський перець , варити ще 10 хв , додати помідори і знову проварити 10 хв . Розкласти по банках , закатати і укутати
 Консервація салата з помідорів«Смачне Асорті »
Натерти 1 кг моркви , нарізать 1 кг солодкого перцю , 1 кг цибулі , 1 кг помідорів (можна 2 кг ) , додати 200 г растітельного масла , сіль за смаком , 100 г 9 % -го оцту Перемішати і тушить 15 хв на слабкому вогні . Потім розкласти по 0,5 - літровим банкам і ще 15-20 хв стерілізовать . Закатати .
Консервація салата з рисом і помідорами
2 кг помідорів , по 1 кг перцю , лука , моркви , 500 г рослинного масла , 100 г оцту , 1 ст . цукру , 1 ст . вареного рису , 3 ст . л . солі .
Нарізати цибулю і 15 хв кіпятить його в 500 г рослинного масла. Потім додати туди терту моркву і кип'ятити ще 15 хв . Після чого додати нарізані помідори , перець , уксус , сіль , цукор і кип'ятити ще 20 хв . Далі додати нарізані помідори , перець , оцет , сіль , цукор і кип'ятити ще
20 хв . У загальній складності всі овочі киплять 55-60 хв . Потім в овочеву масу додати рис і кип'ятити ще 30 хв на медленном вогні . Розкласти по стерилізованих банках і закатать .
Консервація салата з помідорів « Улюблений »

Зелені помідори ( 2,5 кг ) нарізати кубиками , 0,5 кг цибулі - кольцами , 5 стручків солодкого перцю - соломкою , 0,5 кг моркви - натерти на крупній тертці. Додати 2 ст . л . солі і поставити цю суміш на 10-12 год . Сік, що виділився злити , в овочі додати 0,5 ст . цукру , 1,5 ст . рослинного масла , 1 ст . л . 9 % -го оцту , перемішати і варити 30 хв . Розкласти по стерилізованих банках і закатати .

Комментариев нет:

Отправить комментарий