Салат з помідорів « Томатний бум »
3 кг помідорів , 1,5 кг моркви , 1,5 кг цибулі , 100 г
солі .
Маринад : по 300 г рослинного масла , цукру , 5-6 горошин
душистого перцю , 5-6 лаврових листів .
Помідори нарізати дольками , цибулю -
великими кільцями , моркву натерти на крупній теркі , все вкласти в каструлю ,
добавить сіль і перемішати . Залишити на 12 год .
Приготування маринаду :
вскіпятіть рослинне масло , добавить цукор , перець , лаврові листки . Залити
маринадом овощі (попередньо злити з овочів рідина ) , розкласти по
стерилізованих банках і закатати .
салат з помідорів «закусочний»
5 кг помідорів , по 1 кг моркви , цибулі , яблук ,
солодкого перцю , 5 горошин чорного перцю.
Все пропустити через м'ясорубку , укласти
в каструлю і варити 1,5 год . Додати 300 г цукру , 2 ст . л . уксус¬ной есенції
. Варити ще 20 хв . Додати 300 г подрібненого чеснока . Варити ще 10 хв .
Розкласти по стерилізованих банках і закатати .
Салат з помідорів « Вітамінний »
По 1 кг солодкого перцю , капусти , цибулі , моркви , 3
кг червоних помідоров , 1 ст . л . цукру , 3 ст . л . солі , 5 ст . л . 9 % -го
оцту , 250 г рослинної олії. Овочі
дрібно нарізати , перемішать з цукром , сіллю , уксусом і маслом , поставити на
вогонь , довести до кипіння і тушить 15 хв . Не вимикаючи вогонь , розкласти по
стерилізованих банках . Закатати і укутати .
Салат з помідорів « Апетитний »
Помідори ( 3 кг ) пропустити через
м'ясорубку , 1 кг солодкого перцю нарізати соломкою . Інгредіенти протушкувати
окремо в рослинному маслі по 15 хв . Добавить по 1 ч . л . чорного і червоного
меленого перцю , сіль за смаком , 1 ст . цукру , в кінці - трохи часнику . Все
змішати і тушкувати 15 хв , разложить по 0,5 - літровим банкам , влити 0,5 ч. л
. оцтової есенції . Закатати .
Салат з
помідорів « Паличка - виручалочка »
Дрібно нарізати по 1 кг помідорів та
цибулі. 1 кг моркви натерти на крупній тертці , влити 0,5 л рослинного масла ,
добавить 1 ст . цукру , 7 стручків дрібно нарізаного перцю і сіль - за смаком.
Варити під кришкою , періодіческі помішуючи , 2 год . Разложить овочі в
гарячому вигляді по стерілізованним банкам і закатати .
Салат з помідорів « Мрія »
З пом'ятих перестиглих помідорів
приготувати томатний соус : припустить їх в невеликій кількості води і протерти
крізь сито . Посолити , перемішати з рослинним маслом і оцтом . Має вийти 3 л
томатного соусу .
Нарізати 3 кг баклажанів кружечками ,
обсмажити в невеликій кількості рослинного масла , 4 кг буряків зварити до
напівготовності і нарізать кружечками , 3 кг солодкого червоного перцю нарізати
смужками , проварити в томатному соусі . В стерилізовані літрові банки уложить
шарами буряк , баклажани , солодкий перець , пересипаючи сумішшю з дрібно
нарізаних часнику , гіркого перцю , кропу і кінзи . Залити доверху томатним
соусом , стерилізувати 0,5 год . Закатать.
Салат з
помідорів « Лягушата »
Маринад ( на 10л) : 5л води , 1 ст . солі , 2 ст .
цукру , 0,5 л оцту .
Помідори надрізати зверху , видаливши плодоніжки , всередину
покласти по зубку часнику і гілочці петрушки . Помідори разложить по банкам і залити окропом . Дати постояти 5 хв , а потім
, слив воду з банок , залити їх киплячим маринадом і відразу ж закатати .
Консервація салата з помідорів
5 кг
помідорів , головка часнику , 2 великі цибулини , 2 болгарських
перцю , зелень кропу , петрушки ,
невеликий пучок сельдерея .
Помідори розрізати на 4- 8
частин , заповнити ними банки і
залити заливкою.
Заливка : на 1 л кип'яченої води -3 ст . л . зростати
тельного масла , 2 ст . л . оцту . Прокіпяченним і остудженим розсолом залити
помідори . Стерилізувати на повільному вогні : літрові банки 10 хв , 3 - літровие
- 25 хв .
Консервація
салата з кабачків з помідорами
2 кг
кабачків , 5 великих червоних помідорів , 100 великих цибулин , 5-6 стручків
болгарського перцю , 1 ст . води , 1 ст . рослинного масла , 1 ст . томатної
пасти , 1 ст . л оцтової есенції або 8
ст . л . оцту , 1 ст . цукру.
Нарізати окремо кільцями цибулю і кружечками помідори ,
нарізати соломкою кабачки і перець . У глибокій посуді змішати воду , рослинне масло ,
томатну пасту , оцет , цукор , поставить на
вогонь і довести до кипіння . Додати кабачки і проварити 10 хв . Потім всипати
цибулю , проварить , помішуючи 10 хв . Додати
болгарський перець , варити ще 10 хв , додати помідори і знову проварити 10 хв
. Розкласти по банках , закатати і укутати
Консервація
салата з помідорів«Смачне Асорті »
Натерти 1 кг моркви , нарізать 1 кг солодкого перцю , 1 кг цибулі , 1 кг помідорів
(можна 2 кг ) , додати 200 г растітельного масла , сіль за смаком , 100 г 9 %
-го оцту Перемішати і тушить 15
хв на слабкому вогні . Потім
розкласти по 0,5 - літровим банкам і ще 15-20 хв стерілізовать . Закатати .
Консервація
салата з рисом і помідорами
2 кг
помідорів , по 1 кг перцю , лука , моркви , 500 г рослинного масла , 100 г оцту
, 1 ст . цукру , 1 ст . вареного рису , 3 ст . л . солі .
Нарізати цибулю і 15 хв кіпятить його в 500 г рослинного масла. Потім додати туди терту моркву
і кип'ятити ще 15 хв . Після чого додати нарізані
помідори , перець , уксус , сіль , цукор і кип'ятити ще 20 хв . Далі додати нарізані
помідори , перець , оцет , сіль , цукор і кип'ятити ще
20 хв . У загальній складності всі овочі киплять 55-60 хв .
Потім в овочеву масу додати рис і кип'ятити ще 30 хв на медленном вогні .
Розкласти по стерилізованих банках і закатать .
Консервація
салата з помідорів « Улюблений »
Зелені помідори ( 2,5 кг ) нарізати кубиками , 0,5 кг цибулі
- кольцами , 5 стручків солодкого перцю -
соломкою , 0,5 кг моркви - натерти на
крупній тертці. Додати 2 ст . л . солі і поставити цю суміш на 10-12 год . Сік,
що виділився злити , в овочі додати 0,5 ст . цукру , 1,5 ст . рослинного масла
, 1 ст . л . 9 % -го оцту , перемішати і варити 30 хв . Розкласти по
стерилізованих банках і закатати .
Комментариев нет:
Отправить комментарий