суббота, 11 октября 2014 г.

Рецепти консервування помідорів

В підготовлені літрові банки покласти зелень , листя і черешки селери , нарізані кусочками , зубки часнику , вимиті зрілі червоні помідори . Залити горячим профільтрованим розсолом з розрахунку 1 ст . л . солі на 1л води. Прикрити стерильною кришкою , поставить в каструлю з гарячою водою , стерилізувати на вогні 5-7 хв від начала закипання води в каструлі . Потім вийняти банки , закатати і поставить догори дном на кілька годин.
 Рецепт консервування солодких помідорів
На З- літрову банку : 2 корня хрону ,
пучка зелені петрушки , 2 парасольки молодого кропу , 3 зубки часнику , 6 солодких перців , 6морковок , 2 крупні цибулини , 5-6 горошин чорного перцю , 1ч . л . оцтової кислоти . Маринад : на 800 г води - 1 ст . л . солі , 2 ст . л . цукру.
Хрін , петрушку , кріп , часник , сладкий перець дрібно нарізають . Моркву натирають на великій тертці , цибулю нарізають кільцями . Помідори крупно нарізаються . В банку викладається шар зелені , моркви , цибулі , перцю , шар помідорів , і так до верху. Заливається гарячим маринадом , стерилізується 8-10 хв і додається оцет . Приготування маринаду : в кіпячу воду кладеться сіль і цукор.
Рецепт консервування зелених фаршированих помідорів
Зелені помідори , цибуля , часник , болгарський перець , гострий червоний перець .
Заливка : на 1 л води - 20 г солі , спеції - за смаком , кип'ятити 5 хв .
Зрізати верх у зелених помідорів , але не до кінця. Вийняти серединку . Середину , цибулю , часник , болгарский перець нарізати , додати гострий червоний перець . Начинку положіть в помідори , закрити кришечку  ( зрізаною верхівкою ) , розкласти по банках , залити заливкой і стерилізувати : літрову банку - 20 хв , 3 - літрову - 30 хв . Банку негайно закупорити.
Рецепт консервування помідорів в желе
(1- й варіант)
Заливка : на 1 л води - 70 г сахара , 40 г солі , 1 ч . л. оцту , 30 г желатину , чорний перець , лавровий лист.
Желатин замочити на 40 хв . Помідори розкласти по банках (краще нарізані ) . Заливку прокип'ятити , покласти желатін , додати дрібно нарізану моркву , прокип'ятити 3 хв . Залити банки гарячою заливкою і стерилізувати : - 0,5 - літрові банки - 5-7 хв.На дно банок (зазвичай літрові і 0,5 - літрові ) покласти спеціі : перець горошком , гвоздику , лавровий лист, зубок часнику (можна та без часнику ) . Потім укласти помідори половинками або четвертинками якщо занадто великі . Зверху - цибуля 2-3 кільця .
Приготувати маринад : 3 ч . л . желатіна залити холодною водою на 30-40 хв , в 1 л води покласти 2 ст . л . солі , 1,5 ст . л . цукру і підготовлений желатин. Все довести до кипіння .
Киплячим маринадом залити помідори . Простерилізувати кожну банку 10-20 хв ( в залежності від розміру банки ) . Перед закатуванням в кожну банку добавить оцтову есенцію 0,5-1ч.л. (залежно від банки ) . На 4 літрові банки -2 кг помідоров , 1 л води , 2 ст . л . цукру , 1 ст . л . солі , 2 ст . л . желатину , 1 цибулина , перець горошком , 2 зубки часнику .
Помідори нарізати і розкласти по банках , додати перець , часник, цибулю , нарізану кільцями , залити маринадом і стерілізовать 10 хв . Потім герметично закрити .
 Приготування марінада : 2 ст . л . желатину замочити на 3 год в склянці води. Воду довести до кипіння , додати сіль , цукор , желатин і , коли закипить , оцет .
Рецепт консервування помідори в желе
(2- й варіант)
 Помідори , цибулю , болгарський перець .
Заливка : 1 л води , 75 г цукру , 60 г солі , 3 ч . л . желатину.
Цибулю нарізати кільцями , помідори і перець - четвертинками . Розкласти по банках. Довести до кипіння заливку , зняти з огня і влити в неї розчинений желатин. Гарячою заливкой заполніть банки і стерилізувати : 0,5 - літрові - 5-7 хв , літрові - 8-10 хв .
Рецепт консервування помідорів « Дуже смачні »
 ( 1 -й варіант )
У З- літрову банку покласти 2 зубки часнику , 1 корінь хрону , 0,5 стручки гіркого перцю , 1 лист чорної смородини і міцні помідори . Додати в банку 1 ст . л . солі ( з гіркою) , по 1 неповної стосі цукру та оцту , 6 таблеток аспірину і залити холодною водою. Закатати і - в льох. Перевернути догори дном .
( 2 -й варіант )
На 3 - літрову банку - 1 ст . л . солі , 2 ст . л . цукру , 1 ст . л . оцту , розтерті 3 таблетки аспірину , залити джерельною водою , закрить капроновою кришкою і - в льох .
Мариновані помідори з яблуками
Тверді червоні й бурі помідори розкласти по
3 - літровим банкам , вистелив дно банок листочками вишні , смородини , селери , хрону . Між помідорами покласти кільця цибулі , кружечки моркви , твердих сортів яблук , смужки салатного червоного і зеленого перцю. Додати по 0,5 ст . солі , цукру та оцту . Залить окропом і стерилізувати 7-10 хв . Перед тим як закативать , додати 5-6 зубків часнику та закатати . Перевернуть догори дном і укутати .
Рецепт консервування зелених помідорчиків з горішками
На 1 кг зелених помідорів - 1 ст . ядер волоських горіхів , 1 кг насіння кінзи , 1-2 зубки часнику , винний оцет , стручковий перець і сіль - за смаком.
Тверді помідори промити холодною водою і залити на 15-20 хв окропом , перекласти на друшляк і дати стекти воді. Кожен помідор розрізати на 2 або 4 частини. Истолочь волоські горіхи , часник , перемішати , посолити , віджати масло і злити його в окрему посуду.К отриманої горіховою масою добавить товчений гіркий перець , толчение насіння кінзи , винний оцет , старанно перемішати . Потім цю масу перемішати з нарізаними помідорами , щільно розкласти по банках , залити зверху горіховим маслом , краї банок ретельно обтерти і закатати . Зберігати в прохладном сухому приміщенні.
Рецепт консервування помідорів , фаршированих по - болгарськи
6 кг помідорів , 600 г ріпчастої цибулі , 4 кг моркви , 250 г коріння пастернаку , 130 г кореня петрушки , 130 г кореня селери , по 50 г зелені кропу , петрушки , селери , 15 г червоного гострого перцю , 10 г черного перцю , по 100 г цукру , солі .
Тверді помідори ( 4 кг ) отобрать для заповнення фаршем . Помідори з боку плодоножок надрізати ножем і за допомогою чайної ложки вибрати м'якоть з насінням. Решту помідорів нарізати дольками і разом з вибранной м'якоттю довести в емалірованній каструлі до кипіння . Додати цукор , сіль , перець і варить ще 5 хв , безперервно помішувати . Соус для заливки готовий. Лук очистити , нарізати полукольцами шириною 3-4 мм і обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору . Коріння очистити і нарізати кружечками завтовшки 3-4 мм або кубиками товщиною 7 мм . Обсмажити окремо в рослинному маслі.Зелень дрібно нарізати . Овочі , приготовлені для фаршу , вимішати , додавши половину норми солі , і нафарширувати цією сумішшю помідори . Отвір помідора закрити його надрізаної частиною. Фаршировані помідори разложить по банкам , залити підігрітим до температури 85-90 ° С соусом і стерилізувати літрові банки 60 хв у киплячій воді.
Рецепт консервування помідорів з виноградом
На 3 - літрову банку - помідори , солодкий перець , гіркий перець , 5 зубків часнику , 2 лаврових листа, 5 листя смородини , 4 листка вишні , 10 горошин чорного перцю , листя хрону , зелень кропу , петрушки , по 1 ст . л . солі , цукру , гроно винограду.
По стерилізованих банках розкласти всі спеції , помідори , виноград , сіль , цукор. Залити крутим окропом на 20 хв . Злити воду , прокип'ятити її , знову залити помідори . Після чого відразу ж закатати .
Рецепт консервування помідорів «Новорічні »
Невеликі міцні , чисто вимиті і обсушені помідори разложить по чистим сухим банкам , залити рафінованою олією і закрити капроновою кришкою . Помідори зберігаються 2-3 місяці.
Рецепт консервування помідорів «Калашніковські »
Розсіл : на 10 л холодної води - 300 г солі , 500 г цукру , 0,5 л уксуса .
Помідори розкласти по банкам , залити розсолом . Зверху в кожну 3 - літрову банку положить 3 таблетки аспірину , розтертих в порошок . Накрити капроновими кришками .Такі помідори дуже смачні .
Рецепт консервування помідорів , залитих холодною водою
На 3 - літрову банку - на дно 10 горошин чорного перцю , 4- 5 лаврових листів , 4 горошини запашного перцю , 4 бутона гвоздики .
Укласти помідори , зверху засипать 1 ст . л . солі , 4 ст . л . сахара , 3 ст . л . оцту , залити холодной джерельною водою на 2 пальці нижче горлечка банки . Поставити банки стерилізувати . Як тільки вода підніметься , вийняти , закатать , перевернути догори дном . Помідори і розсіл мають отменний смак .
Рецепт консервування помідорів з капустою
Розсіл : на 3 - літрову банку - 1 ст . л . солі , 2 ст . л . цукру , 50 г оцту , 2 таблетки аспірину
Помідори розкласти по банкам , пересипаючи нашинкованной капустою . Залити киплячим розсолом і стерилізувати 5-10 хв .
Рецепт консервування помідорів з корицею
На дно 3 - літрової банки положіть 6 шматочків солодкого перця , на них укласти помідори , зверху викласти ще 2 шматочки перцю. Залити окропом на 20 хв . Воду злити і приготувати маринад . Маринад : на 1,2 л - 1,5 ст . л . солі , 6 ст . л . цукру , 2 ст . л . уксуса , кориця - на кінчику ножа . Прокип'ятити 1 хв , розлити по банках і закатати .
Рецепт консервування помідорів з медом
Помідори розрізати навпіл , цибулю нарізати кільцями , все укласти шарами .
Маринад : на 1,5 л води - 2 ст . л . солі , 6ч . л . цукру , 1,5 ст . л . меду.
Маринад закип'ятити , зняти піну , знявши з вогню , і влити 2 ст . л . оцту . В банки покласти лавровий лист, перець , гвоздику . Стерилізувати літрову банку - 5 хв , 2 - літрову - 10 хв , 3 - літрову - 15 хв .
Рецепт консервування помідорів в овочевій заливці
9 кг солодкого перцю , 3 кг дрібних помідорів , 4 великих пучка зелені петрушки .
Перець нарізати шматочками , бланшіровать 5 хв у киплячій воді. Помідори розкласти по літровим банкам упереміж з перцем і нарізанной зеленню . Залити заливкою.
 Заливка : 5 кг помідорів пропустить через м'ясорубку , додати 1 ст . води , 4 ст . л . солі - закіпятить .Стерилізувати 1 ч , закатати .
Рецепт консервування помідорів з цибулею
Заливка : 1.л. яблучного соку , 30 г цукру , 30 г солі Помідори бланшувати 30 с, розкласти по банках , перекласти цибулею , порізаною кільцями , залити киплячим розчином і закатати . Заливки достатньо одноразовою. А щоб шкірка у помідорів не тріскалася , треба загостреною деревянной паличкою зверху зробити 2-3 проколу .
Рецепт консервування помідорів з горілкою
По стерилізованих сухим 3- літровим банкам розкласти помиті й просушені помідори ( прянощі не класти ) . Залити окропом на 5 хв , злити , добавить в кожну банку по 1 ст . л . солі , 3 ст . л . цукру , 3 ст . л .  магазинної горілки . Відразу залити окропом , закатати банки , перевернуть догори дном.
 Рецепт консервування помідорів , фаршированих овочами та рисом
3 кг помідорів , 1,5 кг моркви , 50 г пастернаку , 100 г кореня петрушки , 100 г селери , 300 г ріпчастої цибулі , пучок кропу , 100 г солі , 250 г рису , 100 г цукру , 400 г рослинного масла , 10 горошин душистого перцю.
Соус: 3 кг помідорів , м'якоть фаршированих помідорів , 30 г сахара , 20 г солі .
З вимитих помідорів зрізати з боку плодоніжки кружечки товщиною 0,3 см і ложкою видалити серцевину .Всі овочі помити , нарізати соломкою , злегка обсмажити і додати зелень , посолити. Рис промити і бланшувати в киплячій воді до полуготовності , потім промити холодною водою. Змішати рис з овочами і залишилися рослинним маслом. Наповнити помідори фаршем . Помідори і м'якоть помідорів пропустити через м'ясорубку , додати цукор і сіль . Поставити на вогонь і довести до кипіння . В літрові банки укладати помідори по 7-8 шт . , Залити соусом , накрити кришками і стерилізувати 1 год, потім закатати .
Рецепт консервування помідорів в яблучному соку
В банки укласти помідори , попередньо наколіть їх біля плодоніжки дерев'яною зубочісткой . 2 рази залити кіпятком , з інтервалом в 10-15 хв , потім - заливанням ( на 3 - літрову банку йде трохи більше 1 л заливки ) .
Заливка : в яблучний сік додати сіль і довести до кипіння ( на 1 л соку - 1 ст . л . солі (з верхом )) . Закатати . Спецій додавати ніяких не потрібно : їх замінить яблучний сік .
Рецепт консервування помідорів , у власному соку

На дно 3 - літрової банки уложіть петрушку , 5 зубків чеснока , солодкий перець для прикраси і смаку , кільця цибулі . Заповнити помідорами . Залити добре прокіпяченним томатним соком , додати 1 ст . л . соли і 2 ст . л . цукру. Стерілізовать на повільному вогні 40-50 хв . Ці помідори виходят твердими . Їх можна зимой фарширувати , а сік використовувати для борщу .

Комментариев нет:

Отправить комментарий