понедельник, 21 июля 2014 г.

фаршируємо овочі

Господині традиційно люблять фаршировать перець. Але це
далеко не єдиний варіант. Начиняти можно та інші овочі , наприклад кабачки , помідори , баклажани і т. д.
кабачки
Для фарширування правильніше буде взяти цукіні , оскільки вони краще тримають форму ( менш водянисті ) і смачніше. Головне , щоб  кабачки були молоді - без жорстких насіння , мали шкірку без дефектів ( чим молодші плоди , тим блюдо  вийде соковитіше ) .
баклажани
Для фарширування баклажани повинні дметь правильну довгасту форму з неушкодженою шкіркою і соковиту [ без насіння і порожнеч) м'якоть. Не варто забувати , що в баклажанах міститься соланін , тому овочу властива гірчинка . Якщо соланіну багато , баклажан може бути не тільки гірким , але ще І токсичним. Якщо вам дісталися саме такі баклажани , доцільно буде не використовувати їх для фарширування .
болгарський перець
Краще вибирати м'ясисті плоди , вони надають фаршированим перцям сладковатий присмак. Тонкошкірі можуть повідомити фаршированого страві легку гірчинку . Фахівці утверждають, що кращими з перців за смаком і корисним властивостям являють ся овочі червоного кольору ( в них є антиоксиданти , рутин і лікопін ) , жовті перці на другому місці, на третьому місці - найменш корисні перці із зеленим забарвленням. А овочі темно -зеленого кольору для фарширування взагалі застосовувати не рекомендується!
помідори
Вибираємо овочі середнього розміру , з щільною м'якоттю і без пошкоджень на шкірці - вона допомагає тримати форму в процесі приготування.
Кабачки , фаршировані бринзою
300 г кабачків (або цукіні ) 100 г бринзи (або фати ) . 1 середній помідор .
Цукіні розрізати вздовж на дві частини. За допомогою чайної ложки вийняти м'якоть. М'якоть і сир нарізати кубиками , смешать . Помідор теж нарізати кубиками.Половинки цукіні нафаршировать бринзою з м'якоттю. Зверху викласти помідори.Цукіні викласти у форму для запікання , поставити в духовку . Запікати при 180 ° С протягом 35-40 хв .
Перець , фарширований сиром і яйцями
2 шт болгарського перцю , 2 яйця, 200 г твердого сиру 2 зубки часнику, майонез.
Сир натерти на дрібній тертці , додати подрібнений часник і перемішати. Заправити майонезом за смаком і знову перемішать .У перців зрізати капелюшки і видалити насіння. Сирною масою нафарширувати перець , в середині залишаючи місце відварене яйце.У середину перцю помістити яйце , весь інший простір щільно заповнити сирною масою. Закуску поставити в холодильник на 1-2 год, після чого нарізати гострим ножем.
Перець , фарширований печінкою
400 г яловичої печінки 7 шт. болгарського перцю , 1 морква , 1 / 3 склянки рису , спеції за смаком.
Рис відварити до напівготовності. На великій тертці натерти моркву , дрібно нарізати печінку. Приправити печінку сіллю , перцем , спеціями за смаком , пере мішати з рисом і морквою , нафарширувати перці . Викласти їх у форму щільно один до одного. На дно налити трохи води. Поставити перці в розігріту до 200 ° С духовку , запікати 15-20 хв , потім перевернути і запікати ще стільки ж.
фаршировані баклажани
0,5 кг баклажанів 300 г фаршу 250 г помідорів . 150 г цибулі , 100 г твердого сиру 3 зубки часнику рослинного масла сіль парец .
Баклажани вимити , розрізати вздовж на дві половинки. З каждой половинки вийняти м'якоть. Отримані половинки посолити і залишити на 30 хв . Потім промити в холодній воді. Мякоть окремо покласти в холодну воду на 30 хв , потім віджати і дрібно нарізати.Цибулю і часник подрібнити. Помідори нарізати кубиками.Цибулю і часник обсмажити на рослинному маслі. Додати фарш і добре його обсмажити. Додати помідори і м'якоть баклажанів , посолити , поперчити і смажити до готовності.Половинки баклажанів наповнить фаршем. Викласти у форму для запікання. Посипати натертим на тертці сиром. І запікати при 180 ° С протягом 30-35 хв .


Комментариев нет:

Отправить комментарий