Господині традиційно люблять
фаршировать перець. Але це
далеко не єдиний варіант. Начиняти можно та інші
овочі , наприклад кабачки , помідори , баклажани і т. д.
кабачки
Для фарширування правильніше
буде взяти цукіні , оскільки вони краще тримають форму ( менш водянисті ) і
смачніше. Головне , щоб кабачки були
молоді - без жорстких насіння , мали шкірку без дефектів ( чим молодші плоди , тим блюдо вийде
соковитіше ) .
баклажани
Для фарширування баклажани
повинні дметь правильну довгасту форму з неушкодженою шкіркою і соковиту [ без
насіння і порожнеч) м'якоть. Не варто забувати , що в баклажанах міститься
соланін , тому овочу властива гірчинка . Якщо соланіну багато , баклажан може
бути не тільки гірким , але ще І токсичним. Якщо вам дісталися саме такі
баклажани , доцільно буде не використовувати їх для фарширування .
болгарський перець
Краще вибирати м'ясисті плоди ,
вони надають фаршированим перцям сладковатий присмак. Тонкошкірі можуть
повідомити фаршированого страві легку гірчинку . Фахівці утверждають, що кращими з перців за смаком і корисним
властивостям являють ся овочі червоного кольору ( в них є антиоксиданти , рутин
і лікопін ) , жовті перці на другому місці, на третьому місці - найменш корисні
перці із зеленим забарвленням. А овочі темно -зеленого кольору для фарширування
взагалі застосовувати не рекомендується!
помідори
Вибираємо овочі середнього
розміру , з щільною м'якоттю і без пошкоджень на шкірці - вона допомагає
тримати форму в процесі приготування.
Кабачки , фаршировані бринзою
300 г кабачків (або цукіні ) 100 г бринзи (або фати ) . 1
середній помідор .
Цукіні розрізати вздовж на дві
частини. За допомогою чайної ложки вийняти м'якоть. М'якоть і сир нарізати
кубиками , смешать . Помідор теж нарізати кубиками.Половинки цукіні нафаршировать бринзою з м'якоттю. Зверху викласти помідори.Цукіні
викласти у форму для запікання , поставити в духовку . Запікати при 180 ° С
протягом 35-40 хв .
Перець , фарширований сиром і яйцями
2 шт болгарського перцю , 2 яйця, 200 г твердого сиру 2 зубки часнику, майонез.
Сир натерти на дрібній тертці ,
додати подрібнений часник і перемішати. Заправити майонезом за смаком і знову
перемішать .У перців зрізати капелюшки і видалити насіння. Сирною масою нафарширувати
перець , в середині залишаючи місце відварене яйце.У середину перцю помістити
яйце , весь інший простір щільно заповнити сирною масою. Закуску поставити в холодильник
на 1-2 год, після чого нарізати гострим ножем.
Перець , фарширований печінкою
400 г яловичої печінки 7 шт. болгарського перцю , 1
морква , 1 / 3 склянки рису , спеції за смаком.
Рис відварити до
напівготовності. На великій тертці натерти моркву , дрібно нарізати печінку. Приправити печінку сіллю , перцем
, спеціями за смаком , пере мішати з рисом і морквою , нафарширувати перці . Викласти їх у форму щільно
один до одного. На дно налити трохи води. Поставити перці в розігріту до 200 °
С духовку , запікати 15-20 хв , потім перевернути і запікати ще стільки ж.
фаршировані баклажани
0,5 кг баклажанів 300 г фаршу 250 г помідорів . 150 г
цибулі , 100 г твердого сиру 3 зубки часнику рослинного масла сіль парец .
Баклажани вимити , розрізати вздовж
на дві половинки. З каждой половинки вийняти м'якоть. Отримані половинки посолити
і залишити на 30 хв . Потім промити в холодній воді. Мякоть окремо покласти в холодну воду на 30
хв , потім віджати і дрібно нарізати.Цибулю і часник подрібнити. Помідори нарізати кубиками.Цибулю і часник обсмажити на
рослинному маслі. Додати фарш і добре його обсмажити. Додати помідори і м'якоть
баклажанів , посолити , поперчити і смажити до готовності.Половинки баклажанів наповнить фаршем. Викласти у форму для запікання. Посипати
натертим на тертці сиром. І запікати при 180 ° С протягом 30-35 хв .
Комментариев нет:
Отправить комментарий