суббота, 22 февраля 2014 г.

Огірки, консервовані


Консервування без стерилізації Для консервування відбираю лише неушкоджені, дос­тиглі овочі та фрукти. Банки ретельно мию і прожарюю в духовці, кришки кип'ячу. Варю сироп або маринад - все, як завжди, тільки готову банку з консервацією не кип'ячу, а відразу виставляю у тепле місце і закутую. Для цього підходить перина, подушки, ковдри. Банки загортаю в газетний папір, ставлю в тепле "гніздо" декілька відразу і лишаю на 10-12 годин. Головне - дуже щільно загорну­ти і закутати, щоб банки, коли виймаєте, лишалися ще гарячими. Ось і весь секрет.
Зберігається моя консервація відмінно: рік і більше навіть за кімнатної температури.
Треба мати з розрахунку на одну трилітрову банку: 1,4-1,5 кг огірків, 75 г солі, 50 г кропу, 2 листочки хро­ну, 1 солодкий зелений перець (30-50 г), 2 зубки час­нику, 6 листочків вишні, 6 листочків чорної смородини, 2-3 лаврових листочки. Розсіл готуємо з такого розра­хунку: на 1 л води кладемо 60 г солі.
Відбираємо свіжі зелені невеликі однакового розміру огірки. Заливаємо їх на 5 - 6 годин холодною колодяз­ною водою. Після замочування ще раз промиваємо. На дно банки кладемо третину спецій, а потім до половини банки заповнюємо огірками, знову кладемо третину зе­лені і спецій. Наповнюємо банку огірками, а зверху кла­демо решту зелені та спеції. Наповнені банки заливаємо киплячим розсолом і накриваємо новими капроновими кришками. Ставимо на зберігання у прохолодне місце. Тільки що ви переглянули  огірки, консервовані рецепт  приготування. .Рецепти  приготування   дивіться ще за наступними  посиланнях:домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий