четверг, 30 января 2014 г.

як зберегти часник


Сіль і віск часник врятують
Освідчені городники знають, що ози­мий часник зберегти хоча б до весни - вели­ка проблема. Заповзят­ливі господарі розро­били і випробували ба­гато способів зберігання цієї культури, однак результати не завжди їх задовольняли.
Кілька років тому мені порадили для зберігання часнику викорис­тати... звичайну кухонну сіль. Результатами я залишився цілком задо­волений і тепер зберігаю часник у солі ось уже кілька років поспіль.
З цією метою на дно посилочного ящика насипаю невеликий шар солі, на який розкладаю часник, і після цього повністю засипаю го­ловки сіллю. Звичайно, часник, який закладають на зберігання, має бути добре просушений. Потім поверх першого ряду часнику викла­даю другий, який також засипаю сіллю. Повторюю так, доки ящик не заповниться, але зверху останнім обов'язково має бути шар солі.
Після цього ящик встановлюю у сухому місці, щоб сіль не вбира­ла вологу з повітря і часник не змокрів. Однак повністю убезпечити головки часнику від можливого зволоження можна за допомогою воску. Тому перед закладанням головок на зберігання я вмочую їх у розтоплений на водяній бані віск. Плівка з воску надійно захищає часник від вологи і за таких умов він добре зберігається до весни, а інколи навіть до нового врожаюТільки що ви переглянули як зберегти часник.Рецепти заготовок на зиму дивіться ще за наступними посиланнях  домашние заготовки
 .



Комментариев нет:

Отправить комментарий