Нагадує
моркву, а готують як спаржу
Скорцонера легко засвоюється організмом. За
своїми смаковими якостями вона нагадує моркву, а за способом приготування -
спаржу або цвітну капусту. Її відварюють у солоній воді, смажать у соняшниковій
олії і панірувальних сухарях. Скорцонеру можна додавати до супів і борщів,
омлетів і суфле, готувати з неї овочеві соуси до м'ясних страв, гарніри.
Приготовані страви мають приємний запах ванілі. Однак, щоб позбутися
гіркоти,
перед приготуванням коренеплоди радять протягом 2-3 годин вимочити у холодній
воді, знявши з них шкірку.З висушених і розмелених коренеплодів скорцонери
готують сурогат кави. Молоде вибілене листя використовують для приготування
смачних вітамінних салатів. Листя рослини добре поїдає худоба.
При засолюванні огірків і помідорів деякі
господині кладуть у банки по невеликому корінцю скорцонери, це робить засолені
овочі міцними й хрумкими.
Скорцонера рецепти (салат)
250 г коренеплодів подрібнити на дрібній
тертушці, постійно збризкуючи лимонним соком, щоб маса не потемніла. Потім
змішати її з подрібненою цибулею (1-2 шт.), заправити 2-3 столовими ложками
майонезу або сметани і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.
Скорцонера рецепти (суп)
Треба
мати: коренеплоди - 1-2 шт., вода
- 0,5 л, яйце - 1,
зелень петрушки - пучок, вершкове масло - ЗО г, сметана - 50 г.
Коренеплоди обчистити, нарізати шматочками і варити
до м'якості у підсоленій воді. Потім вийняти їх, протерти через сито і покласти
назад до каструлі. Додати зелень петрушки, жовток і вершкове масло. Перед
подаванням до столу заправити сметаною.
Скорцонера рецепти (з яйцем)
Обчистити
500 г коренеплодів скорцонери і відварити у підкисленій воді. Коли вони стануть
м'якими, розрізати на кружечки й обсмажити на вершковому маслі. Залити трьома
яйцями, поперчити і, помішуючи, довести до готовності. Викласти на тарілку і
посипати тертим сиром та подрібненою цибулею-шніт. Подавати з картоплею. Тільки
що ви переглянули скорцонера
рецепти
приготування. Рецепти ще смачних салатів
дивіться за наступними посиланнями салаты и закуски супів за
наступними посиланнями первые блюда
Комментариев нет:
Отправить комментарий