Сьогодні ми познайомимося з іншим сортом
десертних гарбузів, красивим, яскраво-помаранчевого кольору, китайського походження,
з дивовижною назвоюУхікі курі (1,2-1,5 кг), що в перекладі
означає горіховий гарбуз. М'якоть
теж кремова, дуже щільна, без гарбузового запаху. Коли пробуєш сиру м'якоть,
то вона трохи солодка. Але цукор можна додати в процесі приготування страви на
смак господині. Зате потім смак нагадує волоський горіх.
Під час приготування каші по всій кухні розлився
солодкий аромат волоських горіхів. Звичайно, важко було зняти з гарбуза кору,
бо вона дуже тверда, але завдяки цьому він зберігається до нового врожаю. Форма
плоду округло-сплюснута і трохи ребриста. Після збирання врожаю
укладаємо плоди на зберігання в сухе прохолодне місце.
Страви з гарбуза рецепт
Пропоную рецепт
болгарського гарбузяника. Сподіваюся, він вам сподобається.
Для
тіста необхідні борошно
(0,8-1 кг), сіль (1/2 чайної ложки) і вода (0,3 л). Замішане тісто ділимо
на однакові порції для розкачування коржів. Качаємо 5-6 коржів якомога тонше
(від цього залежить легкість готового гарбузяника). Кожен розкатаний корж добре
пересипаємо борошном (воно поглинає в себе гарбузовий сік) і рівномірно
розподіляємо по всій його поверхні.
Рясно зрошуємо корж соняшниковою олією (120-150
г), розсипаємо рівномірно гарбуз (0,7-0,8 кг), попередньо натертий на тертушці
з великими вічками, і зверху посипаємо цукровим піском (від 100 г і за
смаком). Скручуємо (не туго) в рулет і
кладемо у сковороду (починаючи з центру) або в лоток, змащені
маслом. Зверху теж зрошуємо маслом і ставимо в духовку, розігріту до 180°С, на
40-45 хвилин. Стежимо, щоб не підгорів.Щойно гарбузяник підрум'яниться зверху й знизу,
треба вийняти його з духовки і накрити рушником хвилин на 10-15. Подавати можна
гарячим або остиглим. Перед подаванням до столу розрізати рулети порційно. Тільки
що ви переглянули страви з гарбуза рецепт приготування. Рецепти
приготування дивіться ще за наступними посиланнях страви із гарбуза
Комментариев нет:
Отправить комментарий