четверг, 30 января 2014 г.

Страви з гарбуза рецепт


Сьогодні ми познайомимося з іншим сортом десертних гар­бузів, красивим, яскраво-помаранчевого кольору, китайського поход­ження, з дивовижною назвоюУхікі курі (1,2-1,5 кг), що в перекладі оз­начає горіховий гарбуз. М'якоть теж кремова, дуже щільна, без гарбу­зового запаху. Коли пробуєш сиру м'якоть, то вона трохи солодка. Але цукор можна додати в процесі приготування страви на смак господині. Зате потім смак нагадує волоський горіх.
Під час приготування каші по всій кухні розлився солодкий аромат волоських горіхів. Звичайно, важко було зняти з гарбуза кору, бо вона дуже тверда, але завдяки цьому він зберігається до нового врожаю. Форма плоду округло-сплюснута і трохи ребриста. Після збирання врожаю укла­даємо плоди на зберігання в сухе прохолодне місце.
Страви з гарбуза рецепт
Пропоную ре­цепт болгарського гарбузяника. Сподіваюся, він вам сподобається.
Для тіста необхідні борошно (0,8-1 кг), сіль (1/2 чайної ложки) і во­да (0,3 л). Замішане тісто ділимо на однакові порції для розкачування коржів. Качаємо 5-6 коржів якомога тонше (від цього залежить легкість готового гарбузяника). Кожен розкатаний корж добре переси­паємо борошном (воно поглинає в себе гарбузовий сік) і рівномірно розподіляємо по всій його поверхні.
Рясно зрошуємо корж соняшниковою олією (120-150 г), розсипаємо рівномірно гарбуз (0,7-0,8 кг), попередньо натертий на тертушці з вели­кими вічками, і зверху посипаємо цукровим піском (від 100 г і за смаком). Скручуємо (не туго) в рулет і кладемо у сковороду (починаючи з центру) або в лоток, змащені маслом. Зверху теж зрошуємо маслом і ставимо в духовку, розігріту до 180°С, на 40-45 хвилин. Стежимо, щоб не підгорів.Щойно гарбузяник підрум'яниться зверху й знизу, треба вийняти його з духовки і накрити рушником хвилин на 10-15. Подавати можна гарячим або остиглим. Перед подаванням до столу розрізати рулети порційно. Тільки що ви переглянули страви з гарбуза рецепт приготування. Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнях  страви із гарбуза 


Комментариев нет:

Отправить комментарий