Ревінь - один з перших вітамінних продуктів, які
дає ! нам наша земля. У молодому ревені використовують не тільки черешки, але й
листки. З них готують смачні) голубці, додають у зелений борщ та інші перші
страви.
Використовуємо ревінь до середини червня, поки черешки не огрубіли, не дуже товсті, із зеленуватим або злегка червонуватий
забарвленням. Листки молодого ревеню не повністю розгорнуті.
Існують деякі застереження. Варто виключити
ревінь при гострих запальних процесах органів шлунково-кишкового тракту,
нирковокам'яній та сечокам'яній хворобах, гастритах.
Способи
приготування ревеню
Найкраще їсти черешки в сирому вигляді, посипавши
цукром.
Рецепты из
ревеня (салат)
Дрібно нарізаємо черешки
ревеню, відварюємо картоплю, яйця, куряче філе. Додаємо зелену цибулю,
зелень петрушки, все змішуємо і заправляємо сметаною.
Рецепты из
ревеня Пікантний
соус із ревеню підійде до м'ясних страв. Нам знадобиться
300 г черешків, 100 г вершкового масла, 1/2 ст. ложки борошна, обсмаженого до
золотавого кольору, 3 зубчики часнику, до смаку перець чилі й 20 г кореня
імбиру. Масло треба розтопити, змішати з підсмаженим борошном і додати
подрібнені інгредієнти, що залишилися.
Дуже смачною виходить запечена птиця, фарширована ревенем та імбиром з додаванням
гвоздики й червоного пекучого перцю.
Рецепты из
ревеня Солодкий
салат.
Дрібно
нарізані черешки (їх слід посипати цукром і ніч потримати під гнітом), волоські
горіхи, чорнослив, шматочки апельсина, натерту на тертці цедру лимона, корицю
змішати. Заправити солодким вином для дорослих, а для дітей - збитими
вершками.
Намагайтеся якомога менше піддавати ревінь
термічній обробці. Якщо варите, досить довести до кипіння. У супи та інші перші
страви кладемо ревінь наприкінці варіння й відразу виключаємо плиту. Ревінь
можна заморожувати на зиму, а також сушити.
Виростіть
і приготуйте нетрадиційні для вас страви з ревеню, настільки популярні в цей
час на Заході, де в моду увійшли здоровий спосіб життя та правильне харчування.
Тільки що ви переглянули Рецепты из
ревеня Рецепти приготування
cтрав дивіться ще за наступними посиланнях : салаты
и закуски
Комментариев нет:
Отправить комментарий