четверг, 30 января 2014 г.

Рецепты из ревеня


Ревінь - один з перших вітамінних продуктів, які дає ! нам наша земля. У молодому ревені використовують не тільки черешки, але й листки. З них готують смачні) голубці, додають у зелений борщ та інші перші страви.
Використовуємо ревінь до середини червня, поки  черешки не огрубіли, не дуже товсті, із зеленуватим або злегка червонуватий забарвленням. Листки моло­дого ревеню не повністю розгорнуті.
Існують деякі застереження. Варто виключити ревінь при гострих запальних процесах органів шлун­ково-кишкового тракту, нирковокам'яній та сечо­кам'яній хворобах, гастритах.
Способи приготування ревеню
Найкраще їсти черешки в сирому вигляді, посипав­ши цукром.
Рецепты из ревеня (салат)
Дрібно нарізаємо черешки ре­веню, відварюємо картоплю, яйця, куряче філе. Додаємо зелену цибулю, зелень петрушки, все змішуємо і заправляємо сметаною.
Рецепты из ревеня Пікантний соус із ревеню підійде до м'ясних страв. Нам знадобиться 300 г черешків, 100 г вершко­вого масла, 1/2 ст. ложки борошна, обсмаженого до золотавого кольору, 3 зубчики часнику, до смаку пе­рець чилі й 20 г кореня імбиру. Масло треба розтопити, змішати з підсмаженим борошном і додати подрібнені інгредієнти, що залишилися.
Дуже смачною виходить запечена птиця, фар­ширована ревенем та імбиром з додаванням гвоз­дики й червоного пекучого перцю.
Рецепты из ревеня Солодкий салат.
 Дрібно нарізані черешки (їх слід посипати цукром і ніч потримати під гнітом), во­лоські горіхи, чорнослив, шматочки апельсина, натер­ту на тертці цедру лимона, корицю змішати. Заправи­ти солодким вином для дорослих, а для дітей - збити­ми вершками.
Намагайтеся якомога менше піддавати ревінь термічній обробці. Якщо варите, досить довести до кипіння. У супи та інші перші страви кладемо ревінь наприкінці варіння й відразу виключаємо плиту. Ревінь можна заморожувати на зиму, а також сушити.
Виростіть і приготуйте нетрадиційні для вас страви з ревеню, настільки популярні в цей час на Заході, де в моду увійшли здоровий спосіб життя та правильне харчування. Тільки що ви переглянули Рецепты из ревеня Рецепти приготування cтрав дивіться ще за наступними посиланнях : салаты и закуски



Комментариев нет:

Отправить комментарий