четверг, 30 января 2014 г.

Як зберегти овочі


Овочі зберігаються у торфі
Щоб якісно зберегти вирощений урожай овочів і картоплі, городники часто вдаються до різних хитрощів, вигадуючи щороку нові спосо­би зберігання, Однак, на превеликий жаль, інколи вони не допомагають повністю вирішити проблему, і тоді значна частина овочевої продукції виявляєть­ся зіпсованою й непридатною до споживання. Пе­реконався в цьому на власному гіркому досвіді.
Однак вирішити це питання можна досить просто: потрібно лише заздалегідь запастися торф'яною крих­тою або торф'яними брикетами. Купують їх, зазвичай, у спеціалізованих магазинах, які торгують добривами. Але розповім про все по порядку.
Кілька років тому знайомі овочівники порадили мені зас­тосувати торф для зберігання городньої продукції. Я ви­рішив спробувати цей спосіб і тепер часто ним користуюся.
Отже, щоб отримати гарні результати, торфокрихту або торф'яну масу я добре просушую на сонці так, щоб можна було легко розтерти її у торф'яний порошок, а ще краще - у пил. Тоді ним можна буде пересипати овочі при закладанні на зберігання.
Вся продукція, оброблена торф'яним пилом, добре зберігається до травня, не втрачаючи своїх товарних і смакових якостей. І найголовніше - вона практично не уражується хворобами. Чому так виходить, здогадатися не складно: торф володіє бактерицидними властивостя­ми, тому його застосування запобігає розвитку будь-яких шкідливих бактерій і спор грибів. Ось чому овочева про­дукція зберігається майже у стерильному середовищі, що ефективно позначається на кінцевому результаті.Тільки що ви переглянули як зберегти  овочі.Рецепти збереження і заготовок на зиму дивіться ще за наступними посиланнях домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий