Овочі
зберігаються у торфі
Щоб якісно
зберегти вирощений урожай овочів і картоплі, городники часто вдаються до різних
хитрощів, вигадуючи щороку нові способи зберігання, Однак, на превеликий жаль,
інколи вони не допомагають повністю вирішити проблему, і тоді значна частина
овочевої продукції виявляється зіпсованою й непридатною до споживання. Переконався
в цьому на власному гіркому досвіді.
Однак вирішити це питання можна досить просто:
потрібно лише заздалегідь запастися торф'яною крихтою або торф'яними
брикетами. Купують їх, зазвичай, у спеціалізованих магазинах, які торгують
добривами. Але розповім про все по порядку.
Кілька років тому знайомі овочівники порадили
мені застосувати торф для зберігання городньої продукції. Я вирішив
спробувати цей спосіб і тепер часто ним користуюся.
Отже, щоб отримати гарні результати, торфокрихту
або торф'яну масу я добре просушую на сонці так, щоб можна було легко розтерти
її у торф'яний порошок, а ще краще - у пил. Тоді ним можна буде пересипати
овочі при закладанні на зберігання.
Вся продукція, оброблена торф'яним пилом, добре
зберігається до травня, не втрачаючи своїх товарних і смакових якостей. І
найголовніше - вона практично не уражується хворобами. Чому так виходить, здогадатися
не складно: торф володіє бактерицидними властивостями, тому його застосування
запобігає розвитку будь-яких шкідливих бактерій і спор грибів. Ось чому овочева
продукція зберігається майже у стерильному середовищі, що ефективно
позначається на кінцевому результаті. Тільки що ви переглянули як зберегти овочі.Рецепти збереження і заготовок на зиму дивіться ще за наступними
посиланнях домашние заготовки
Комментариев нет:
Отправить комментарий