Страви із черствого хліба та сухарів
Тістечка “Вишневі палички”. Із вишень видалити кісточки, ягоди засипати цукром і розварити на невеликому вогні до густої маси. Черству булку натерти на крупну тертку, трохи обсмажити в маслі, до-
Тільки що ви переглянули страви із черствого хліба та сухарів. Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:
Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
Бережливі господині знають, що із черствого
хліба та сухарів можна приготувати багато смачних і поживних страв.Сьогодні
пропонуємо вам оригінальні рецепти.Із сухарями
Битки з цвітною капустою.
Капусту
розібрати на суцвіття, відварити
і дрібно посікти. Борошно спаберувати на
маслі, розвести молоком і
проварити, щоб загустіло.
Одержаний соус змішати з капустою. Вбити яйця, поставити на малий вогонь і прогріти до загустіння, безперервно
помішуючи. Додати мелені сухарі,
з одержаного тіста зробити битки. Обваляти їх у сухарях і підсмажити
з обох сторін. Подавати, поливши соусом, що вам смакує. Для приготування
страви
із черствого хліба та сухарів треба мати: 500 г капусти, 1 ст. л. борошна, 80 г
вершкового масла, 2 яйця, 50 г молока, 2 склянки мелених сухарів.
Шарлотка з житніх сухарів із абрикосами.
Сухарі потовкти і просіяти. Абрикоси звільнити від
кісточок. Форму змастити маслом і обсипати сухарями, на дно покласти шар сухарів,
на них абрикоси — посипати цукром, побризкати вином і так кілька разів.
Закінчити шаром сухарів. Жовтки розмішати зі сметаною і цукром, полити
шарлотку, зверху покласти шматочки масла і поставити у духову шафу на 20-30
хвилин. Для приготування страви із черствого хліба та сухарів треба мати: Абрикоси — 8 шт., сухарі житні
мелені — 1 склянка, масло вершкове — 2 ст. л., цукор — З ст. л., вино — 1
ч.л., жовтки — 3 шт., сметана (вершки) — 4 ст.л.
Шарлотка. Шматочки
пшеничної булки замочити в суміші з яєць і молока. Яблука нарізати невеликими
скибочками й перемішати з цукром. Замість яблук можна використати подрібнений
м’якуш гарбуза. Посудину змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.
На дно покласти булку, а потім викладати шарами хліб і яблука, змащуючи їх
маслом.
Останній
шар змастити вершковим маслом чи яйцем, посипати ваніллю, соняшниковим, гарбузовим
насінням. Запекти шарлотку в духовці.Для приготування страви із черствого хліба та
сухарів треба мати:
На 200 г булки — 2 яйця, 1 склянка молока,4 яблука, 0,5
склянки цукру, 2 ст.л. вершкового масла, 1 ст.л. панірува- льних сухарів,
кориця, ваніль, цедра лимона на смак.
Коровай лимонний. Черствий пшеничний хліб без скоринок натерти на тертку, покласти в каструлю
й залити молоком. Додати масло, цукор, потовчену цедру, вбити яйця, розмішати.
Викласти в круглу форму й запекти в духовці. Подавати з вершками. Для приготування страви із черствого хліба та сухарів треба мати: На 200 г пшеничного хліба - 3/4
склянки молока, 2 ст.л. вершкового масла, 1/3 склянки цукру, цедра з половини
лимона, 2 яйця.
Перець, фарширований черствим хлібом. Рівний, середньої величини перець спекти, вийняти
насіння, зняти шкірочку. Черствий білий хліб або булку замочити в молоці,
віджати. Змішати з сиром чи тертою бринзою, нарізаною зеленню петрушки. Якщо
треба, посолити, додати мелений перець. Помідори натерти на крупну тертку,
обсмажити в олії, з’єднати з фаршем і добре розмішати. Наповнити фаршем
перчини, злегка обсмажити їх в олії й подати зі сметаною або кисляком. Для приготування страви із черствого хліба та сухарів треба мати: 700 г перцю, 300 г черствого хліба,
100 г олії, склянка сиру або тертої бринзи, 2 яйця, 2 помідори, зелень
петрушки, сіль, чорний молотий перець.
Помідори запечені. Подрібнити сухарі, порізати зелень петрушки
і часник, перемішати з сухарями, заправити олією. З помідорів зрізати
вершечки, видалити серцевину, посолити, посипати перцем і нафарширувати.
Вкласти на лист, збризнути олією і запекти. Для приготування страви із черствого хліба та
сухарів треба мати: 8 помідорів, 200 г сухарів, 60 г олії, 4-5 зубків
часнику, зелень петрушки, перець і сіль на смак
Баклажани запечені. Баклажани
очистити, нарізати шматочками уздовж, запанірувати у борошні і підсмажити до
золотавого кольору. З черствого хліба зробити сухарики: хліб нарізати
дрібними шматочками і підсмажити у духовці або на сковорідці в олії. Помідори
ошпарити, зняти шкірочку, нарізати дольками, обсмажити в олії, додати сіль,
перець, нарізану зелень, розтертий часник. Покласти смажені баклажани на
сковороду, чергуючи з сухариками, залити помідорами, збризнути олією і
запекти. Для приготування страви із черствого хліба та
сухарів треба мати: 500
г баклажанів, 2 ст.л. борошна, 1000 г черствого хліба,300 г помідорів, 2-3
зубки часнику, 70 г олії, сіль, перець, зелень.
ЗАПІКАНКИ
...з морквою. Моркву натерти на крупну тертку і разом з нарізаною ріпчастою цибулею підсмажити на вершковому маслі на невеликому вогні, ледь присоливши. Білі сухарі залити молоком, дати їм набухнути, вийняти з молока і добре розім’яти. Додати борошно, сіль, цукор, яйця. Половину тіста покласти у змащену маслом форму або на сковорідку, рівним шаром розкласти фарш з моркви і прикрити другою половиною тіста, змастити сметаною, змішаною з жовтком, поставити у гарячу духовку і запекти до золотавої кірочки.Для приготування страви із
черствого хліба та сухарів треба мати: 300 г моркви, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, 2 ст.л. сметани, 2 жовтки, сіль.
Для тіста: 400 г сухарів, 1,5 склянки молока, 2 яйця, 2 ст.л. цукру, сіль, 2-3. ст. л. борошна.
...з ревенем. Черствий хліб без кірочки натерти на тертку і змішати з частиною цукру (можна додати корицю). Ревінь очистити, помити, обсушити, нарізати впоперек волокон шматочками 1 -2 сантиметри, посипати цукром і залишити на кілька хвилин. Сік, який виділився, злити. Глибоку сковорідку або спеціальну форму добре змастити вершковим маслом і вкласти шарами натертий хліб і ревінь. Верхній шар з хліба залити яєчно- молочною сумішшю і запекти в духовці до золотавої кірочки. Аналогічно можна приготувати запіканку з ревеня і макаронів (останні відварити). Шар ревеня можна посипати корицею або товченими горіхами (мигдалем).Для приготування страви із
черствого хліба та сухарів треба мати: 400 г ревеня, 400 г чорного хліба, 100 г цукру, 50 г вершкового масла, 0,5 склянки молока, 2 яйця.
...з грибами. Гриби дрібно нарізати, посолити, злегка обсмажити у вершковому маслі, перекласти в каструлю, додати масло і тушкувати до м’якості. Потім додати дрібно нарізану зелень петрушки і перемішати. Білий хліб без нижньої скоринки нарізати скибочками завтовшки 0,5 см і кожну обмакнути у підсолене, розмішане з сирим яйцем свіже молоко. На дно змащеного маслом і посиланого меленими сухарями сотейника вкласти почергово 3-4 шари підготовлених хлібних шматочків і грибної начинки, посипаючи начинку чорним перцем. На верхній шар хлібних скибочок покласти вершкове масло, накрити сотейник кришкою і запекти у духовці. Готову запіканку нарізати на порції, обережно викласти на тарілки, подавати гарячою.Для приготування страви із
черствого хліба та сухарів треба мати: 1 кг грибів, 1 кг хліба, 120 г вершкового масла, 2 яйця, 20 г мелених сухарів, 200 г молока, 20 г зелені петрушки, чорний мелений перець і сіль на смак.
...з яблуками і сиром. Хліб нарізати шматочками, замочити у підсолодженій яєчно-молочній суміші, змішати з дрібно нарізаними яблуками. Одержану масу викласти у добре змащену маргарином і посилану сухарями нагріту сковороду і запікати у помірно нагрітій духовій шафі півгодини. Подавати зі сметаною.Для приготування страви із
черствого хліба та сухарів треба мати: Хліб пшеничний (подрібнений) - 1,5 склянки, молоко - 1 склянка, 3 яйця, цукор 2 ст. л., сир - 1 склянка, яблука - 5 шт., сухарики - 1 ст.л., маргарин - 2 ст. л.сухарі (крупа манна) - 2 ст.л., сметана.
лучити до вишневої маси й ретельно перемішати, потім додати збиті яйця, борошно. Із підготовленої маси сформувати палички. Умочити кожну паличку в суміш із молока й борошна, потім обваляти в подрібнених сухарях і засмажити в розігрітому маслі з усіх боків. Перед тим як подавати на стіл, посипте цукровою пудрою з корицею чи ваніллю.Для приготування страви із
черствого хліба та сухарів треба мати: На 3 склянки натертої черствої пшеничної булки — 3 склянки вишень, 4 ст.л. вершкового масла,3/4 склянки цукру, 4 ст. л. борошна, 3 яйця, 1/3 склянки молока, З ст.л. подрібнених сухарів, 2 ст. л. цукрової пудри, кориця,ванільна смак
Комментариев нет:
Отправить комментарий