среда, 26 февраля 2014 г.

Заготовка сушки


Сьогодні нам відомо чимало рецептів домашніх заготовок, під час приготування яких господині використовують багатий арсенал консервантів. А раніше вони якось обходилися без них, але вміли зберегти не тільки колір, аромат, а й цілющі властивості садовини й городини.Полюбляємо нині ласувати чорносливом, курагою, сушеними полуницями й персиками, які завозять на наші ринки з сусідніх країн. Але чому б самим не спробувати зробити з плодів власного саду смачні й корисні сухофрукти?На початку і в кінці сушіння слід дотримуватися нижчої температури. Залежно від виду й соковитості плодів найприйнятнішою є температура +50-65°С — на початку і в кінці сушіння та + 70-85°С — по середині його. При сушінні надворі сировину 3-4 години тримають спочатку в затінку на вітрі і лише після цього переносять на сонце. Закінчивши сушіння, сировину ще 2-3 години тримають у затінку.Під час сушіння плоди слід часто перевертати. Дверцята духовки закривають нещільно. Сушіння припиняють, коли фрукти, ягоди чи овочі стають сухими, еластичними, тобто при стисканні пальцями не роздушуються і не ламаються. Вологість окремих фруктів або ягід після сушіння може бути різною. Нехай це вас не бентежить: по кількох днях зберігання в сухому місці вона вирівняється.Зберігати сушню найкраще в скляних банках, паперових пакетах або бавовняних мішечках у сухому приміщенні, яке провітрюється. Якість треба періодично перевіряти. Якщо сушня зволожніла, її слід просушити в теплій духовці. Тільки що ви переглянули: Заготовка сушки рецепт приготування.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнях: домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий