вторник, 25 февраля 2014 г.

Секрети випічки


1.Для бісквітного тіста (наприклад, на 8 яєць і 8 ст. ложок цу­кру) збити 4 ст. л цукру з 4 білками. Ще 4 ст. л цукру - із 4 жо­втками. А для сирника — лише жовтки з цукром. Наприкінці до­дати збиті білки (без цукру) і легко розмішати. Каструля має бути чиста і суха.
2.Щоб безе при кімнатній температурі не м’якнуло, спочат­ку нагрійте духовку до 200 градусів. Яйця збивайте з цукром та цукровою пудрою. Наприклад, на 4 білки треба 0,5 склянки цу­кру і склянку цукрової пудри. Потім всипте до безе склянку го­ріхів (попередньо покладіть їх на стільничку і розкачайте кача­лкою. Якесь ядро розітреться на порошок, якесь - подрібнить­ся).
3.Поставте тістечка в духовку, знизивши температуру до плюс 100 градусів. Випікати щонайменше півтори години. Як­що відразу випікати на слабкому вогні, тістечка не підростуть. За півтори години проколіть дерев’яною паличкою (можна зу­бочисткою). Якщо білки на паличку не налипають, безе готове. Такі тістечка не м’якнуть і дуже смачні.
4.Не збивайте яйця, щойно вийнявши їх з холодильника. Хвилин зо п’ять потримайте їх при кімнатній температурі (щоб вони були і нехолодні, і нетеплі).
5.Якщо в духовці тісто для бісквіту не наростає, це через те, що або забагато борошна, або неправильно збиті білки. На­приклад, п’ять білків збивати треба хвилини зо три (не біль­ше!). Коли перевертаєш каструлю і збиті білки не виливаються - для тіста готові. Та якщо довго їх збивати - почнуть розшаро­вуватися. До білків можна додати дрібку солі - вони краще зі­б’ються і тісто буде смачнішим.
6.Випікаючи торт, деко обов’язково змастити маслом і по­сипати борошном, або застеляти пергаментним папером.
7.Деко для випікання сирника краще посипати манною кру­пою.
8.Мак для маківника не запарювати, а молоти сухим.
Рецепти приготування  дивіться ще за наступними посиланнях:

Комментариев нет:

Отправить комментарий