воскресенье, 24 ноября 2013 г.

маківник рецепт



Маківник рецепт
Треба мати для тіста: 450 г борошна, три чверті склян­ки маргарину, 1 склянку цукру, 3 жовтки, 1 склянку моло­ка, 60 г дріжджів, сіль, вершкове масло для змащення форми, мелені сухарі.
Для начинки: 450 г маку, 1 склянку цукру, 1,5 столових ложки вершкового масла, 2 столових ложки меду, 2 біл­ки, ванільний цукор, 3/4 склянки родзинок, 1 склянку грецьких горіхів, 1 столову ложку подрібнених апельси­нових цукатів.
Для глазурі: 1 склянку цукрової пудри, 1 столову лож­ку лимонного соку, 2 столових ложки окропу, 1 яйце.
Спочатку у холодній воді 2-3 рази промиваємо мак. Все, що спливе, треба злити. Тоді зливаємо майже всю воду, за­ливаємо мак крутим окропом і так залишаємо до ранку. Вранці мак зливаємо на друшляк через марлю, підсушуємо його і перетираємо в макітрі макогоном або мелемо у блендері дрібними порціями (щоб не згорів блендер).Готуємо дріжджове тісто. Дріжджі спочатку розводимо у теплому молоці, а коли підійдуть, поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто. Даємо йому піднятись.У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор, тертий мак, мед, родзинки, горіхи, апельсинові цукати. Обсмажуємо цю масу на слабкому вогні, безпе­рервно помішуючи 3-5 хв., знімаємо з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури і тільки тоді влива­ємо у цю масу збиті в густу піну яєчні білки. Вимішуємо обережно, щоб не погасити піну. Розділяємо тісто і ма­кову суміш на 3 частини. Кожну частину тіста розкачує­мо на присипаному борошном столі і рівномірно роз­поділяємо по тісту макову суміш. Скачуємо рулетом. Викладаємо рулет у довгу форму для випічки швом до­низу і даємо тісту піднятися. Перед випічкою треба змастити рулет яйцем, збитим з чайною ложечкою мо­лока. Випікають маківник у духовці за температури 180°С 35-40 хв, Готовність перевіряємо дерев’яною зу­бочисткою. Якщо вона виходить із тіста сухою, рулет готовий. Охолоджений маківник треба покрити цукро­вою глазур’ю.
Рецепты приготовления смотрите еще по следующим ссылках Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги

Комментариев нет:

Отправить комментарий