Тісто:
6-7 яєць, півбанки згущеного молока, 2 склянки цукру, півтори склянки сметани.
1,5 чайної ложечки соди, погашеної оцтом, борошна стільки, щоб тісто було як
густа сметана. Ділимо тісто на дві частини. В одну додаємо какао. З обох частин
випікаємо по два коржі.
Крем:
літр вершків збиваємо з 2 склянками цукру, додаємо літрову банку вишень (без
кісточок, залишивши їх на кілька хвилин, щоб стекли). Перемішуємо й ставимо на
ЗО хв. на холод.Білі коржі розрізуємо теплими (ниткою),
отримуємо 4, добре змащуємо кремом. Коржі з какао ріжемо квадратиками 2x2, змащуємо кремом і викладаємо гіркою, “шапкою”.
Двома склянками подрібнених
горіхів посипати “шапку” й залити глазур’ю (сметану, какао, цукор, вершкове
масло варити п’ять хвилин, охолодити).
“Шапка Мономаха готова. Але якщо
торт хочете подарувати друзям, готуємо його з “сюрпризом”. Коли викладаємо
коричневі коржі, то в маківку кладемо коробочку з “кіндера” з чаєм
“Мономах” чи якимось іншим подарунком. Тільки що ви переглянули рецепт приготування торт в виде шапки маномаха.Рецепти приготування тортів дивіться ще за наступними посиланнях:Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий