воскресенье, 9 февраля 2014 г.

торт в виде шапки мономаха


Тісто: 6-7 яєць, півбанки згущеного молока, 2 склянки цукру, пів­тори склянки сметани. 1,5 чайної ложечки соди, погашеної оцтом, бо­рошна стільки, щоб тісто було як густа сметана. Ділимо тісто на дві частини. В одну додаємо какао. З обох частин випікаємо по два кор­жі.
Крем: літр вершків збиваємо з 2 склянками цукру, додаємо літро­ву банку вишень (без кісточок, залишивши їх на кілька хвилин, щоб стекли). Перемішуємо й ставимо на ЗО хв. на холод.Білі коржі розрізуємо теплими (ниткою), отримуємо 4, добре зма­щуємо кремом. Коржі з какао ріжемо квадратиками 2x2, змащуємо кремом і викладаємо гіркою, “шапкою”.
Двома склянками подрібнених горіхів посипати “шапку” й залити глазур’ю (сметану, какао, цукор, вершкове масло варити п’ять хви­лин, охолодити).
“Шапка Мономаха готова. Але якщо торт хочете подарувати дру­зям, готуємо його з “сюрпризом”. Коли викладаємо коричневі коржі, то в маківку кладемо коробочку з “кіндера” з чаєм “Мономах” чи якимось іншим подарунком.Тільки що ви переглянули рецепт приготування торт в виде шапки маномаха.Рецепти приготування тортів дивіться ще за наступними посиланнях:Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги

Комментариев нет:

Отправить комментарий