Для тіста (1 порція): половина
склянки цукру, 1 яйце, половина склянки сметани, борошно й половина чайної
ложечки соди, погашеної оцтом. Тісто має нагадувати густу однорідну сметану.
В кожну порцію тіста окремо
додається:
I корж (нижній) — половина склянки маку;
II корж — половина склянки ізюму, кориця;
III корж — половина склянки горіхів;
IV корж (верхній) — 1 столова ложка какао.
З однієї порції тіста печу 2
коржі у тортівниці. Цього вистачає на 2 торти або один великий, якщо з 1 порції
тіста — 1 корж.
Крем
сметанний: сметана, цукор, ванілін — збити.
Рідина
для просочування І-III коржів: вода переварена, цукор, коньяк.
На IV корж, змащений сметанним
кремом, покласти грильяжну начинку, зверху залити глазур’ю.
Глазур: три чверті-склянка цукру, 1-2 ст. ложки какао, 2-3
ст. ложки молока, 100 г вершкового масла (не кип’ятити).
Зверху нанести малюнок
оздоблювальним кремом і змастити боки торта.
Крем: масло вершкове, цукрову пудру (1:1), коньяк і
харчовий барвник.
Торт можна прикрасити кокосовою
стружкою.Тільки що ви переглянули рецепт приготування торт Чотири зустрічі.Рецепти приготування тортів дивіться ще за наступними посиланнях:Блинчики,торты,рулеты,запіканка,
десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий