Бульбаники.
Третину почищеної картоплі відварити, решту
натерти на дрібній тертці й відкинути, щоб стекла. Відварену картоплю
відцідити, потовкти, додати “тугого” сиру. Масу посолити, додати 2 ст. ложки
кислого молока (щоб не темніла) й ретельно перемішати. Виробити пиріжки
продовгуватої чи круглої форми й випікати протягом години. Деко змастити жиром,
якщо ж піст, то смажити в олії і без молока.
Дістаємо з печі чи духовки бульбаники,
складаємо в макітру, змащуємо сметаною, струшуємо й на хвилин 20 ставимо у
піч.
їсти можна з салом,
сметаною, з розтертим сиром. Якщо ж піст — змащуємо олією з часником і
вмочаємо в часникову підливу. Ще бульбаники можна готувати з сиром, з пшоняною
кашею, з грибами. До них подають печеню з м’яса, а в піст — грибну.
Рецепти
страв із картоплі(облапурники)
9 картоплин, 1 велика
цибулина, 2-3 середніх зубців часнику, 3-4 ст. л. борошна, сіль за смаком.
Натерти
почищену картоплю (щоб не темніла — додати трішки кип’яченого молока). Додати
натертий часник і цибулю, потім борошно. Все добре перемішати й випікати на
сковорідці з олією.
Рецепти страв із картоплі (Деруни
грибні.)
6-7
великих картоплин обчистити, натерти на тертушці, 1 велику цибулину — на
дрібній тертці. Літрову банку консервованих грибів відкрити, добре промити й
дрібно-дрібно нарізати, додати 2 сирих яйця, 1 ст. л. приправи “Мівіна”, потім
— борошно. Ретельно вимішати й смажити в олії на попередньо розігрітій
сковорідці.
Готові деруни скласти в каструльку й трохи
протушкувати. Подавати зі сметаною.
...із
сиром. 500
г почищеної картоплі. 200 г сиру, 4 ст. л. сметани, 2 ст. л. омі, 1 ст. л.
борошна, 1 яйце, харчова сода на кінчику ножа,сіль за смаком.
Сиру картоплю натерти
на
терки, віджати, додати протертий сир, просіяне борошно яйце, олію, сметану,
посолити, все перемішати. Смажити ча добре розігрітій із жиром сковороді. При
подачі —
полити сметаною.
Рецепти страв із картоплі( ...картопляники.)
12 картоплин, півсклянки крохмалю або 3/4
склянки борошна. 2 ст л масла, 1 яйце, сіль за смаком.
Для заправки:
3/4 склянки сметани або 3 ст. ложки масла, 3 цибулини.
Відварену в лушпинні картоплю почистити й пропустити
через м’ясорубку, додати борошно або картопляний крохмаль, розтоплене масло,
яйце, сіль, перець і добре вимішати. Масу сформувати у вигляді кульок, викласти
на змащену маслом сковорідку й запекти в духовці. Потім перекласти в каструлю
й заправити сметаною чи маслом із підсмаженою цибулею. Профіти на вогні 5-7 хв.
і подати до столу із зеленою цибулею та кропом.
Рецепти страв із картоплі( ...драчена картопляна)
8 картоплин. 2
склянки молока, 4 яєць, 2-3 ст. ложки масла, сіль.
Картоплю почистити, залити гарячою водою,
посолити й відварити. Воду злити, картоплю обсушити, потовкти, злегка
розвести гарячим молоком. Коли маса трохи прохолоне, додати яйця, масло й
добре вимішати. На розігріту й змащену маслом сковорідку викласти протерту
картоплю, зверху ножем чи виделкою нанести малюнок та запекти в попередньо
розігрітій духовці.
Рецепти страв із картоплі (Деруни
з м’ясом)
Почищену картоплю (бажано велику)
натерти на тертушку, додати 2 яйця,
борошно і сіль — за смаком.
М’ясо перекрутити через м'ясорубку, поперчити, посолити.
На розігріту, змащену олією сковорідку наливаємо ложкою
суміш, кладемо на середину мясо і зверху знову накриваємо катопляною
масой.
Обсмажуємо з обох сторін.
Рецепти страв із картоплі(Деруни “Лопатка”.)
10 великих
картоплин, 100 г м’ясного фаршу, 1 чимала цибулина, 2 зубці часнику, 3-5 яєць,
0,5 ч. ложки соди, оцет, 3 ст. л. кефіру, 100 г сметани, 1 ст. л. олії, сіль,
перець — на смак.
Картоплю
натерти на крупній тертці, подрібнити цибулю і спресувати часник. З’єднати
овочі, розбити яйця, додати фарш, гашену оцтом соду і кефір, посолити,
поперчити й добре перемішати. Великою ложкою викласти порції дерунів на
розігріту і змащену олією сковороду. Смажити з обох сторін. Перед подачею на
стіл полити сметаною.
Рецепти страв із картоплі (Домашні картопляні млинці.)
Натерти на тертці 500 г картоплі
й швидко, щоб не потемніла, додати 1/1 палички дріжджів, розведених у 1 /4
склянки теплої води, посолити, всипати півсклянки борошна, додати яйце, добре розмішати, дати піднятись
у теплому місці. Випікати на дуже розігрітій сковороді у киплячому жирові.
Рецепти страв із картоплі (Деруни на капустянім листку.)
Натерти на тертушку 700 г сирої
почищеної картоплі, додати відварену розімяту картоплю (300 г), ретельно
розмішати до однорідної маси, посолити, поперчити. На свіже капустяне листя великою
ложкою викладати картопляну масу. Листя з картоплею викласти на деко й запекти
в духовці. Готові деруни подавати до столу гарячими з підливою (сало, нарізане
кубиками, підсмажити разом із цибулею) Можна подавати і з вершками. Тільки що ви подивилися рецепт
приготування: Рецепти страв із картоплі.Рецепти приготування дивіться ще за наступними
посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка,
десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий