четверг, 13 февраля 2014 г.

Рецепти страв із картоплі


Бульбаники.
 Третину почищеної картоплі відварити, решту натерти на дрібній тертці й відкинути, щоб стек­ла. Відварену картоплю відцідити, потовкти, додати “тугого” сиру. Масу посолити, додати 2 ст. ложки кис­лого молока (щоб не темніла) й ретельно перемішати. Вироби­ти пиріжки продовгуватої чи круглої форми й випікати протя­гом години. Деко змастити жи­ром, якщо ж піст, то смажити в олії і без молока.
Дістаємо з печі чи духовки бу­льбаники, складаємо в макітру, змащуємо сметаною, струшує­мо й на хвилин 20 ставимо у піч.
їсти можна з салом, смета­ною, з розтертим сиром. Якщо ж піст — змащуємо олією з час­ником і вмочаємо в часникову підливу. Ще бульбаники можна готувати з сиром, з пшоняною кашею, з грибами. До них подають печеню з м’яса, а в піст — грибну.
Рецепти страв із картоплі(облапурники)
9 картоплин, 1 велика цибулина, 2-3 середніх зу­бців часнику, 3-4 ст. л. борошна, сіль за смаком.
Натерти почищену картоплю (щоб не темніла — до­дати трішки кип’яченого молока). Додати натертий ча­сник і цибулю, потім борошно. Все добре перемішати й випікати на сковорідці з олією.
Рецепти страв із картоплі (Деруни грибні.)
6-7 великих картоплин обчистити, на­терти на тертушці, 1 велику цибулину — на дрібній тер­тці. Літрову банку консервованих грибів відкрити, доб­ре промити й дрібно-дрібно нарізати, додати 2 сирих яйця, 1 ст. л. приправи “Мівіна”, потім — борошно. Ре­тельно вимішати й смажити в олії на попередньо розі­грітій сковорідці.
Готові деруни скласти в каструльку й трохи протуш­кувати. Подавати зі сметаною.
...із сиром. 500 г почищеної картоплі. 200 г сиру, 4 ст. л. сметани, 2 ст. л. омі, 1 ст. л. борошна, 1 яйце, харчова сода на кінчику ножа,сіль за смаком.
Сиру картоплю натерти на терки, віджати, додати протертий сир, просіяне борошно яйце, олію, сметану, посолити, все перемішати. Смажити ча добре розігрітій із жиром сковороді. При подачі — полити сметаною.
Рецепти страв із картоплі( ...картопляники.)
 12 картоплин, півсклянки крохмалю або 3/4 склянки борошна. 2 ст л масла, 1 яйце, сіль за смаком.
Для заправки: 3/4 склянки сметани або 3 ст. ложки масла, 3 цибулини.
Відварену в лушпинні картоплю почистити й пропус­тити через м’ясорубку, додати борошно або картопля­ний крохмаль, розтоплене масло, яйце, сіль, перець і добре вимішати. Масу сформувати у вигляді кульок, ви­класти на змащену маслом сковорідку й запекти в духо­вці. Потім перекласти в каструлю й заправити сметаною чи маслом із підсмаженою цибулею. Профіти на вогні 5-7 хв. і подати до столу із зеленою цибулею та кропом.
Рецепти страв із картоплі( ...драчена картопляна)
8 картоплин. 2 склянки моло­ка, 4 яєць, 2-3 ст. ложки масла, сіль.
Картоплю почистити, залити га­рячою водою, посолити й відвари­ти. Воду злити, картоплю обсуши­ти, потовкти, злегка розвести га­рячим молоком. Коли маса трохи прохолоне, додати яйця, масло й добре вимішати. На розігріту й змащену маслом сковорідку ви­класти протерту картоплю, звер­ху ножем чи виделкою нанести малюнок та запекти в попередньо розігрітій духовці.
Рецепти страв із картоплі (Деруни з м’ясом)
Почищену картоплю (бажано вели­ку) натерти на тертушку, додати 2 яйця, борошно і сіль — за смаком.
М’ясо перекрутити через м'ясорубку, поперчити, по­солити.
На розігріту, змащену олією сковорідку наливаємо ложкою суміш, кладемо на середину мясо і зверху зно­ву накриваємо катопляною масой. Обсмажуємо з обох сторін.
Рецепти страв із картоплі(Деруни “Лопатка”.)
 10 великих картоплин, 100 г м’ясного фаршу, 1 чимала цибулина, 2 зубці часнику, 3-5 яєць, 0,5 ч. ложки соди, оцет, 3 ст. л. кефіру, 100 г сметани, 1 ст. л. олії, сіль, перець — на смак.
Картоплю натерти на крупній тертці, подрібнити цибулю і спресувати часник. З’єднати овочі, розбити яйця, додати фарш, гашену оцтом соду і кефір, посолити, поперчити й добре перемішати. Великою ложкою викласти порції дерунів на розігріту і змащену олією сковороду. Смажити з обох сторін. Перед подачею на стіл полити сметаною.
Рецепти страв із картоплі (Домашні картопляні млинці.)
Натерти на тертці 500 г картоплі й швидко, щоб не потемніла, додати 1/1 палички дріжджів, розведених у 1 /4 склянки теплої води, посолити, всипати півсклянки борошна, додати яйце, добре розмішати, дати піднятись у теплому місці. Випікати на дуже розігрітій сковороді у киплячому жирові.
Рецепти страв із картоплі (Деруни на капустянім листку.)
Натерти на тертушку 700 г сирої почищеної картоплі, додати відварену розімяту картоплю (300 г), ретельно розмішати до однорідної маси, посолити, поперчити. На свіже капустяне листя великою ложкою викладати картопляну масу. Листя з картоплею викласти на деко й запекти в духовці. Готові деруни подавати до столу гарячими з підливою (сало, нарізане кубиками, підсмажити разом із цибулею) Можна подавати і з вершками. Тільки що ви подивилися рецепт приготування: Рецепти страв із картоплі.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:  Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги



Комментариев нет:

Отправить комментарий