понедельник, 10 февраля 2014 г.

айва полезные рецепты


Айваодин з найліпших плодів для варення желе, повидла, джему. Цінні ароматичні речовини айви містяться головним чином у шкірці та в підшкірному шарі мякоті, тому шкірку не слід викидати. Її використовують разом із серцевиною для приготування відвару для сиропу або компоту. Завдяки великій кількості пектинових речовин айва при варінні утворює щільну драглеподібну масу.
Айву можна споживати печену й парену. Перед тим, як подавати на стіл, її посипають цукром або поливають медом. А ще ці плоди використовують для приготування різних страв, яким вона надає своєрідного смаку.
Айва  полезные рецепты  М'ясо з айвою
М'ясо нарізати шматочками, обсмажити, перекласти в каст­рулю й залити водою так, щоб вона покривала м'ясо. Тушкува­ти близько години. Потім по­класти обчищену, розрізану на скибочки айву, додати обсма­жену цибулю, перець за смаком і тушкувати до готовності. Пода­вати страву гарячою,посипавши зеленню петрушки та кропу.
На 400 г м'яса (м'якоті): 400 г айви, цибулина, 2 ст. ложки вершкового масла.
Айва  полезные рецепты   Варення
Тверді плоди витримати кіль­ка днів у кімнаті для дозрівання. Обчистити шкірку, видалити серцевину, нірізати скибочка­ми, покласти в каструлю, залити окропом і проварити 15-20 хви­лин. Шкірку з айви зварити окремо в невеликій кількості во­ди й відвар використати для приготування сиропу.
Скибочки айви залити сиропом (1,2 кг цукру і 4 склянки айвово­го відвару на 1 кг плодів), ви­тримати 3-4 години й варити в 3-4 прийоми до тих пір, поки ай­ва не стане прозорою.
Айва  полезные рецепты   Джем
Скибочки підготовленої айви покласти в емальовану миску, залити міцним цукровим сиро­пом (70-75-процентним) й ува­рювати до тих пір, поки пінка не почне збиратися по центру мис­ки, а скибочки стануть прозори­ми,
На 1 кг айви — 1,2 кг цукру.
Тільки що ви переглянули  Айва  полезные рецепты .Рецепти приготування  дивіться ще за наступними посиланнях:

Комментариев нет:

Отправить комментарий