Айва — один з найліпших плодів для
варення желе, повидла, джему. Цінні ароматичні речовини
айви містяться головним чином у шкірці та в підшкірному шарі мякоті, тому
шкірку не слід викидати. Її використовують разом із серцевиною для приготування
відвару для сиропу або компоту. Завдяки великій кількості пектинових речовин
айва при варінні утворює щільну драглеподібну масу.
Айву можна
споживати печену й парену. Перед тим, як
подавати на стіл, її
посипають цукром або поливають медом. А ще ці плоди використовують для
приготування різних страв, яким вона надає своєрідного смаку.
Айва полезные
рецепты М'ясо
з айвою
М'ясо нарізати шматочками, обсмажити, перекласти
в каструлю й залити водою так, щоб вона покривала м'ясо. Тушкувати близько
години. Потім покласти обчищену, розрізану на скибочки айву, додати обсмажену
цибулю, перець за смаком і тушкувати до готовності. Подавати страву
гарячою,посипавши зеленню петрушки та кропу.
На 400 г м'яса (м'якоті): 400 г айви, цибулина,
2 ст. ложки вершкового масла.
Айва полезные рецепты Варення
Тверді плоди витримати кілька днів у кімнаті
для дозрівання. Обчистити шкірку, видалити серцевину, нірізати скибочками,
покласти в каструлю, залити окропом і проварити 15-20 хвилин. Шкірку з айви
зварити окремо в невеликій кількості води й відвар використати для
приготування сиропу.
Скибочки айви залити сиропом (1,2 кг цукру і 4
склянки айвового відвару на 1 кг плодів), витримати 3-4 години й варити в 3-4
прийоми до тих пір, поки айва не стане прозорою.
Айва полезные рецепты Джем
Скибочки підготовленої айви покласти в емальовану
миску, залити міцним цукровим сиропом (70-75-процентним) й уварювати до тих
пір, поки пінка не почне збиратися по центру миски, а скибочки стануть прозорими,
На
1 кг айви — 1,2 кг цукру.
Тільки що ви переглянули Айва полезные рецепты .Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнях:
Комментариев нет:
Отправить комментарий