(з ракушками)
Треба мати: одного півника, 2
цибулини, 1 морквину, 2 столових ложки масла. Півника
розрізати на порції, відварити з цибулею і морквою. Вийняти м'ясо на блюдо,
дати йому охолонути. Зняти м'ясо з кісток і пропустити його через м’ясорубку.
Підсмажити дрібно нарізану цибулю до бежевого кольору. Покласти фарш на
сковороду до цибулі, підсмажити, додати чорний мелений перець.
Зверніть увагу
на таку деталь: раніше м'ясо не пропускали через м’ясорубку, а дрібно сікли
ножем.
Тісто для приготування ракушок
Треба
мати: 1 пачку маргарину
(раніше використовували тільки масло), 1 склянку сметани, 1 яйце, 0,5 склянки
молока, 50 г дріжджів (раніше використовували закваску). Борошна класти
стільки, скільки вбере тісто, 1 чайну ложечку цукру.
Вмикаємо
духовку, щоб прогрілася. Борошно просіваємо на стіл. Маргарин тремо на тертушку
з великими вічками у борошно. Час від часу треба борошном витирати тертушку,
перемішувати з ним маргарин. Тепле молоко влити у чашку, додати цукор, дріжджі.
Борошно з маргарином скласти у миску, зробити лійку, влити сметану, яйце, збите
з сіллю, дріжджі. Коли вже підійшло, замісити тісто, розділити його на дві
рівні частини. Розкачати корж завтовшки біля 1 см. Вирізати півлітровою банкою
кружальця.
На кожне кружальце
викласти чайну ложечку фаршу. Защипнути краї так, щоб вийшов маленький рубчик.
На змащене жиром деко викласти пиріжки - один рубчиком донизу, інший - догори.
Випікати пиріжки у духовціза температури 180—190°С ЗО хв.
Остудити
на столі.
Викласти на блюдо. Ті пиріжки,’які були догори рубчиком, розкрилися і
сформувалися «ракушки». До столу такі пиріжки треба подавати разом з
бульйоном.
Только что вы просмотрели Бульйон з курки рецепт приготовления.
Комментариев нет:
Отправить комментарий