вторник, 28 января 2014 г.

лапша под соусом


Лапша
Треба мати на чотири порції: 4 яйця, води, яка б по об’єму дорівнювала чотирьом яйцям, дрібку солі, бо­рошна стільки, скільки вбере тісто.
Слід замісити круте тісто й розділити його на шість кульок. Розкачати кульки у пласт якомога тонше, викласти на скатерти­ну і підв’ялити, але не пересушити.
Корж розрізати на смужки завши­ршки 5 см, скласти їх одну на другу й нарізати лапшу.
Бульйон
Треба мати: тушку молодого півника, 1 морквину та 1 цибулину.
Домашнього півника добре пос­малити, вимити, розрізати на порції. Почистити морквину, цибулину.
У киплячу воду покласти цибулю і моркву. Коли закипить, покласти м'ясо. Варити до готовності. Якщо півник домашній, у бульйон не треба класти ніяких спецій, а якщо магазинний - тоді обов’язково лавровий лист, перець горошком і сіль.
Соус
Треба мати: 1 середню цибулину, 1 склянку курячо­го бульйону, 2 столових ложки вершкового масла, 1 столову ложку горілки, 1 столову ложку з верхом бо­рошна, 2 середніх солоних огірки.
Огірки почистити гострим ножем від шкірочки, нарізати дрібними кубиками. На розігріту сковороду покласти масло. Коли воно розтопиться, покласти дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля стане прозо­рою, всипати борошно. Соус добре розмішати і, безперервно помішуючи, кип’ятити 2-3 хв. Додати огірки, перемішати. Влити бульйон, витримати 5 хв. на вогні, безперервно помішую­чи. Перш ніж соус посолити, обов’язково покуштуйте, адже огірки і бульйон були солоними. Перед тим, як зня­ти з вогню, влийте горілку. Розмішайте і зніміть з вогню. Якщо соус вийшов густим - розбавте бульйоном. Приступаємо до приготування лапші. На сковороді треба розтопити 100-150 г вершкового масла. У каст­рулі з великою кількістю підсоленої води відварити раніше підготовлену лапшу. Коли буде готова, відкину­ти на дуршлаг. Дайте стекти воді. Зверніть увагу на та­ку деталь - лапшу не промивайте!
Гарячу лапшу викладіть на блюдо, добре полийте розтопленим маслом, надайте їй форму гірки. Зверху викладіть куряче м'ясо, підігріте в бульйоні.
Подайте до столу лапшу з м'ясом і соус.
Я спробувала у соусі огірки замінити грибами. 0,5 кг шампіньйонів треба добре промити, відварити до го­товності, остудити, дрібно нарізати і викласти у соус замість огірків. Виходить смачно.Только что вы просмотрели рецепт приготовления лапша под соусом Рецепты приготовления Блюда из круп, и макаронных изделий  смотрите еще по следующим ссылках: Блюда из круп, и макаронных изделий 

Комментариев нет:

Отправить комментарий