Лапша
Треба
мати на чотири порції: 4
яйця, води, яка б по об’єму дорівнювала чотирьом яйцям, дрібку солі, борошна
стільки, скільки вбере тісто.
Слід замісити
круте тісто й розділити його на шість кульок. Розкачати кульки у пласт якомога
тонше, викласти на скатертину і підв’ялити, але не пересушити.
Корж розрізати на смужки
завширшки 5 см, скласти їх одну на другу й нарізати лапшу.
Бульйон
Треба
мати: тушку молодого
півника, 1 морквину та 1 цибулину.
Домашнього
півника добре посмалити, вимити, розрізати на порції. Почистити морквину,
цибулину.
У киплячу воду
покласти цибулю і моркву. Коли закипить, покласти
м'ясо. Варити до готовності. Якщо півник домашній, у бульйон не треба класти
ніяких спецій, а якщо магазинний - тоді обов’язково лавровий лист, перець
горошком і сіль.
Соус
Треба
мати: 1 середню цибулину, 1
склянку курячого бульйону, 2 столових ложки вершкового масла, 1 столову ложку
горілки, 1 столову ложку з верхом борошна, 2 середніх солоних огірки.
Огірки почистити
гострим ножем від шкірочки, нарізати дрібними кубиками. На розігріту сковороду
покласти масло. Коли воно розтопиться, покласти дрібно нарізану цибулю. Як
тільки цибуля стане прозорою, всипати борошно. Соус добре
розмішати і, безперервно помішуючи, кип’ятити 2-3 хв. Додати огірки,
перемішати. Влити бульйон, витримати 5 хв. на вогні, безперервно помішуючи.
Перш ніж соус посолити, обов’язково покуштуйте, адже огірки і бульйон були
солоними. Перед тим, як зняти з вогню, влийте горілку. Розмішайте і зніміть з
вогню. Якщо соус вийшов густим - розбавте бульйоном. Приступаємо до
приготування лапші. На сковороді треба розтопити 100-150 г вершкового масла. У
каструлі з великою кількістю підсоленої води відварити раніше підготовлену
лапшу. Коли буде готова, відкинути на дуршлаг. Дайте стекти
воді. Зверніть увагу на таку деталь - лапшу не промивайте!
Гарячу лапшу
викладіть на блюдо, добре полийте розтопленим маслом, надайте їй форму гірки.
Зверху викладіть куряче м'ясо, підігріте в бульйоні.
Подайте до столу
лапшу з м'ясом і соус.
Я спробувала у
соусі огірки замінити грибами. 0,5 кг шампіньйонів треба добре промити,
відварити до готовності, остудити, дрібно нарізати і викласти у соус замість
огірків. Виходить смачно.Только что вы просмотрели рецепт приготовления лапша под соусом Рецепты приготовления Блюда
из круп, и макаронных изделий смотрите еще по
следующим ссылках: Блюда
из круп, и макаронных изделий
Комментариев нет:
Отправить комментарий