воскресенье, 26 января 2014 г.

Голубці із овочами

Для приготування голубців із овочами
Треба мати: 3 кг капусти білоголової, 4 кг моркви, 350 г духмяних корінців (пастернак, петрушка, селера), 600 г ріпчастої цибулі, пучечок (50 г) петрушки, кропу, 40 г солі. Для соусу треба мати 1 кг томатної пасти, 2,5 кг свіжих помідорів, 60 г солі, 100-120 г цукру, 0,4 г меле­ного гіркого перцю, 0,5 г меленого духмяного перцю.
Головки капусти очистити від верхніх листків, качан вирізати гострим ножем, а капустину розділити на листки. Якщо не вдається це зробити у холодному стані, то капусту треба занурити в окріп, а потім охоло­дити. Моркву та білі корінці вимити і гострим ножем нарізати пластинками 3-5 мм, а потім - упоперек со­ломкою. Цибулю нарізати кільцями. Зелень подрібни­ти гострим ножем на шматочки 0,5-1 см.
Всі овочі, що входять до складу фаршу, помістити в емальовану каструлю, ретельно перемішати, а потім брати в руку розм'якшений листок капусти і наповнюва­ти овочевим фаршем. Згортати, надавши прямокутної форми. Викладати спочатку на деко, а потім у банки. Од­ночасно з приготуванням овочевого фаршу приготувати томатний соус для заливки голубців, укладених у банки.
Відібрати свіжі стиглі помідори. Вимити їх. Видали­ти плодоніжки і пропустити через м'ясорубку. Отрима­ну масу протерти через сито або пропустити через со­ковижималку. Протерту масу уварити на третину від початкового об'єму.
До увареної томатної маси додати цукор і по­дрібнені прянощі. У кінці уварювання додати сіль. Всю масу кип'ятити 10 хв. і гарячою залити овочі: спо­чатку невеликим шаром на дно підготовлених банок, а потім - на укладені у банки голубці по самий верх. На­повнені банки голубцями із овочами накрити прокип'яченими кришками і стерилізувати півлітрові банки - 70 хв, а літрові - 90 хв. Під час стерилізації треба слідкувати, щоб не було бурхливого кипіння води в каструлі, у якій стоять бан­ки. Після стерилізації банки з голубцями закатати, перевернути до­гори дном, накрити простирадлом і охолодити.Тільки що ви переглянули рецепт приготування голубців із овочами:Рецепти приготування  дивіться ще за наступними посиланнями: домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий