Для приготування голубців із
овочами
Треба
мати: 3 кг
капусти білоголової, 4 кг моркви, 350 г духмяних корінців (пастернак, петрушка,
селера), 600 г ріпчастої цибулі, пучечок (50 г) петрушки, кропу, 40 г солі. Для
соусу треба мати 1 кг томатної пасти, 2,5 кг свіжих помідорів, 60 г солі,
100-120 г цукру, 0,4 г меленого гіркого перцю, 0,5 г меленого духмяного перцю.
Головки капусти очистити від верхніх
листків, качан вирізати гострим ножем, а капустину розділити на листки. Якщо не
вдається це зробити у холодному стані, то капусту треба занурити в окріп, а
потім охолодити. Моркву та білі корінці вимити і гострим ножем нарізати
пластинками 3-5 мм, а потім - упоперек соломкою. Цибулю нарізати кільцями.
Зелень подрібнити гострим ножем на шматочки 0,5-1 см.
Всі овочі, що входять до складу
фаршу, помістити в емальовану каструлю, ретельно перемішати, а потім брати в
руку розм'якшений листок капусти і наповнювати овочевим фаршем. Згортати,
надавши прямокутної форми. Викладати спочатку на деко, а потім у банки. Одночасно
з приготуванням овочевого фаршу приготувати томатний соус для заливки голубців,
укладених у банки.
Відібрати свіжі стиглі помідори.
Вимити їх. Видалити плодоніжки і пропустити через м'ясорубку. Отриману масу
протерти через сито або пропустити через соковижималку. Протерту масу уварити
на третину від початкового об'єму.
До увареної томатної маси додати
цукор і подрібнені прянощі. У кінці уварювання додати сіль. Всю масу кип'ятити
10 хв. і гарячою залити овочі: спочатку невеликим шаром на дно підготовлених
банок, а потім - на укладені у банки голубці по самий верх. Наповнені банки голубцями із овочами накрити прокип'яченими кришками і стерилізувати півлітрові банки - 70 хв, а
літрові - 90 хв. Під час стерилізації треба слідкувати, щоб не було бурхливого
кипіння води в каструлі, у якій стоять банки. Після стерилізації банки з голубцями закатати, перевернути догори дном, накрити простирадлом і охолодити.Тільки що ви переглянули рецепт
приготування голубців із овочами:Рецепти
приготування дивіться ще за наступними посиланнями: домашние
заготовки
Комментариев нет:
Отправить комментарий