Для приготування перця
фаршированого рисом
Треба
мати: 1 кг солодкого
болгарського перцю, 200 г рису, 500-600 г моркви, 200 г цибулі, 200 г
пастернаку, невелику головку часнику (6-7 зубків), сіль, перець, пучечок кропу
та петрушки, склянку томатного соусу
Моркву, пастернак, зелень миємо і шинкуємо, пасеруємо
на олії. Часник і цибулю додаємо подрібненими. А тим часом у підсоленій воді
варимо рис. Відкидаємо його на друшляк. Потім з'єднуємо овочі з рисом,
вимішуємо, солимо, перчимо за смаком і начиняємо підготовлені перці."Кришечки" з перців треба зрізати і
чайною ложечкою вийняти перетинки та насіння. Залити перці фаршировані рисом окропом і
витримати до охолодження. Воду зцідити. Потім нафарширувати їх начинкою. У
кожний плід можна покласти 1-2 сливи-угорки без кісточок. Викласти перці у
широку невисоку каструлю, залити овочевим бульйоном і на помірному вогні
тушкувати ЗО хв., або викласти перці на деко, залити томатним соусом, розведеним
водою, і запікати 20-30 хв.Такі перці фаршировані рисом можна заготовляти й на зиму. їх треба
викласти у стерильні банки, залити овочевим бульйоном і пастеризувати,
прикривши кришками, 20 хв.
Комментариев нет:
Отправить комментарий