понедельник, 27 января 2014 г.

Суп овочевий з грибами

Для приготування овочевого супа з грибами
Треба мати: 200 г будь-яких свіжих грибів (найкра­ще білих, вони за харчовою цінністю не поступаються м'ясу), 2-3 картоплини, 1 цибулину, 2 стиглих помідо­ри, 1 кабачок, 1 невеликий баклажан, 1-2 гілочки дрібно посічених кропу та петрушки. Сіль, перець та олію додаємо за смаком.
Перш за все чистимо і миємо гриби. Нарізаємо їх дрібними шматочками. Цибулину дрібно січемо. Гри­би та цибулю обсмажуємо на олії. Якщо хочете суп дієтичний, то можна не смажити, а одразу класти в каструлю. Картоплю, баклажан та кабачок чистимо, миємо та нарізаємо великими кубиками. Кабачок кла­демо в каструлю тоді, коли картопля майже готова.
Помідор занурюємо в окріп і знімаємо шкірочку. Нарізаємо великими шматочками. Варимо на помір­ному вогні до готовності овочів. Потім солимо, перчи­мо, додаємо лавровий листочок. Виключаємо вогонь і даємо супу з грибами настоятись, накривши каструлю рушни­ком, щоб не охолов. У кожну тарілку перед подаван­ням до столу можна додати чайну ложечку сметани.
Рецепты приготовления первых блюд смотрите еще по следующим ссылках:   первые блюда

Комментариев нет:

Отправить комментарий