Для приготування овочевого супа з грибами
Треба
мати: 200 г будь-яких свіжих
грибів (найкраще білих, вони за харчовою цінністю не поступаються м'ясу), 2-3
картоплини, 1 цибулину, 2 стиглих помідори, 1 кабачок, 1 невеликий баклажан,
1-2 гілочки дрібно посічених кропу та петрушки. Сіль, перець та олію додаємо за
смаком.
Перш за все чистимо і миємо гриби. Нарізаємо їх
дрібними шматочками. Цибулину дрібно січемо. Гриби та цибулю обсмажуємо на
олії. Якщо хочете суп дієтичний, то можна не смажити, а одразу класти в
каструлю. Картоплю, баклажан та кабачок чистимо, миємо та нарізаємо великими
кубиками. Кабачок кладемо в каструлю тоді, коли картопля майже готова.
Помідор занурюємо в окріп і знімаємо шкірочку.
Нарізаємо великими шматочками. Варимо на помірному вогні до готовності овочів.
Потім солимо, перчимо, додаємо лавровий листочок. Виключаємо вогонь і даємо
супу з грибами настоятись, накривши каструлю рушником, щоб не охолов. У кожну тарілку
перед подаванням до столу можна додати чайну ложечку сметани.
Комментариев нет:
Отправить комментарий