Щоб правильно приготовить квашену капусту
Треба
мати: капусту, бажано сорту
Харківська. Моркву, буряк, сіль кладуть за смаком. Якщо ви хочете отримати не
рожеву, а білу капусту, буряк не кладіть!
Трилітрову банку наповнюємо нашинкованою капустою
та морквою. Пропорція довільна. А потім заливаємо розсолом, приготованим із
розрахунку: на 1 літр колодязної води або з бювету треба додати по одній
столовій ложці солі та цукру.Банку ставлять у каструлю (тому що від бродіння
рідина може переливатися через край), горловину банки прикривають серветкою і
витримують за кімнатної температури 3-4 дні.Для покращення смаку квашеной капусти масу треба щодня
протикати виделкою аж до дна. Потім віджати, заправити цибулею та духмяною
олією й квашеную капусту можна подавати до столу.
Комментариев нет:
Отправить комментарий