Для приготування грибной солянки потрібно:
Із розрахунку на
10 півлітрових банок: по 1 кг свіжої білоголової капусти, помідорів,
моркви, 0,5 кг ріпчастої цибулі, 2 кг відварених і відціджених грибів
(маслюків, опеньків тощо), 300 г олії, лавровий лист, гіркий і духмяний перець,
гвоздику. Гриби бажано брати маленькі, щоб не подрібнювати.
Нарізані соломкою цибулю та моркву потрібно пасерувати
й перекласти в каструлю. Додати дрібно на- шинковану капусту і подрібнені помідори.
Влити олію й тушкувати на малому вогні 25-30 хв. Потім додати відварені і
відціджені гриби. Все разом тушкувати до готовності. Наприкінці покласти
лавровий лист, гіркий
і духмяний перець,
гвоздику.Підготовлені гарячі банки наповнити грибною солянкою
і закатати кришками. Накрити ковдрою і витримати до повного охолодження.
Комментариев нет:
Отправить комментарий