воскресенье, 26 января 2014 г.

ягоди консервовані


Чорну смородину вживають як цінний полівітамінний, потогінний, жарозни­жувальний, тонізуючий, протизапаль­ний засіб: при анемії, хворобах верхніх дихальних шляхів, підвищує опірність організму при інфекціях. Дуже помічні ягоди при гастритах із пониженою кис­лотністю, гіпертонічній хворобі, ревма­тизмі, хворобах нирок і печінки. При­ймають по 1ст. ложці тричі на день сві­жий сік із ягід, джем або пюре. Ягоди їдять свіжими, роблять із них варення, джеми, мармелад, сік і пюре, фруктові напої, консервують, перетирають із цук­ром. Із бруньок готують сиропи, листям смородини ароматизують квас, викорис­товують при солінні грибів, огірків, по­мідорів, квашенні капусти. Саме це готу­ємо влітку, а тепер, восени, можна від­крити заготовлені ягоди (консервовані, перетерті) і виготовляти з них нові про­дукти.
СОЛОДКИЙ МАРМЕЛАД.
1 грейп­фрут, 2 лимони, 1 апельсин, 600 г води, 600 г цукру, 3 ст. ложки соку чорної смо­родини.
Фрукти вимити, розрізати навпіл, ви­чавити з них сік. Цедру нарізати солом­кою. У велику миску вкласти цедру, за­лити водою і соком субтропічних фрук­тів і чорної смородини. Потримати в мі­крохвильовій печі 15-20 хв. Додати цу­кор і тримати в печі ще 20 хв. Вийняти і, давши мармеладу вистигнути, розкласти в чисті банки, які герметично закупори­ти.
ЦУКАТИ. Готують сухе варення й цу­кати зі скоринок кавуна і дині, айви, пе­рсиків, груш і зі смородинового варення чи джему.
Скоринки кавуна, дині, субтропічних фруктів нарізати на шматочки, вимочи­ти у воді 10 годин. Варити як варення: робити 4-8 варок по 10 хв., після кожної варки настояти 6-8 годин. Добре відва­рені й политі цукровим сиропом плоди витягнути шумівкою на сито і дати сте­кти сиропові. Підсушити їх на сонці або в духовці, ще раз пересипати цукром, доки не перетворяться на сухе варення. Щоб воно стало цукатним, додати висо­ку концентрацію цукру: для приготу­вання 1 л сиропу взяти 1,2 кг цукру і 1 склянку води (на поверхні води з’явля­ється скоринка з дрібних кришталиків цукру). Сухе варення й цукати запако­вують у картонні коробки, вистелені пе­ргаментним папером. Зберігають у су­хому місці.
СМОКВА ЗІ СМОРОДИНИ. Смок­вою називають добре уварене ягідне пю­ре із цукром. На 1 кг пюре додають 3-5 склянок цукру й уварюють, безперерв­но перемішуючи, на водяній бані. Ва­рити, доки застиглу на тарілці пробу можна розрізати ножем. Розкласти уварену масу шаром 1- см на деко, підсушити в ду­ховці 10-15 хв. Підсушені пласти нарізати на брусочки, обкачати в цукрі, розкласти в картонні коробки.Зберігати в прохо лодному місці.Тільки що ви переглянули : Рецепт приготування   ягоди консервовані. Рецепти приготування   дивіться ще за наступними посиланнями: домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий