Паштет заливний
Для приготування закуски із паштету треба мати: 600
г паштету, 2 яйця, 150 г консервованого зеленого горошку, 3/4 літра м’ясного
желе для заливки. Для приготування закуски із паштету необхідно: Перш за все готуємо желе. Відварюємо разом з овочами (морква, цибуля, петрушка,
сіль) 700 г будь-яких кісток з шматочками
м'яса. Варимо на
слабкому вогні 3-4 год. Якщо бульйон
вийшов темний, його при бажанні можна освітлити, вливши тоненькою цівочкою та
безперервно помішуючи 2 збиті білки яєць. До бульйону можна
також вкинути чисто вимиті
та потовчені шкаралупки яєць. Відціджуємо
бульйон через 2-3 шари чистої марлі. До ледь
теплого бульйону
додаємо желатин. Коли желатин розчиниться, бульйон знову
треба процідити і довести до кипіння, щоб був стерильним.Паштет готуємо так. Очищену будь-яку печінку
разом із шматочками моркви та сала варимо 10-15 хв, відціджуємо, пропускаємо
через м’ясорубку разом із смаженою цибулею. Пропорція продуктів довільна, це
залежить від смаків. Додаємо вершкове масло і ретельно вимішуємо.Паштет викладаємо на чистий зволожений квадратик
тканини і згортаємо за її допомогою у форму ковбаски.Готовий паштет ставимо в холодильник. А тим
часом беремо продовгувате або кругле блюдо і заливаємо дно тонким шаром
готового желе. Коли желе охолоне, на нього треба викласти шматочки
охолодженого паштету так, щоб між шматочками паштету можна було викласти
кружальця круто зварених яєць. Блюдо по периметру треба прикрасити зеленим
горошком. Желе заливаємо і охолоджуємо у два прийоми. До святкового столу
подаємо з хріном.Тільки що ви переглянули рецепт приготування закуска із паштету.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: блюда из печенки
Комментариев нет:
Отправить комментарий