пятница, 3 января 2014 г.

закуска із паштету

Паштет заливний

Для приготування закуски із паштету треба мати: 600 г паштету, 2 яйця, 150 г консервованого зеленого горошку, 3/4 літра м’ясного желе для заливки. Для приготування закуски із паштету необхідно:  Перш за все готуємо желе. Відварюємо разом з овочами (морква, цибуля, петрушка, сіль) 700 г будь-яких кісток з шматочками м'яса. Варимо на слабкому вогні 3-4 год. Якщо бульйон вийшов темний, його при бажанні можна освітлити, вливши тоненькою цівочкою та безперервно помі­шуючи 2 збиті білки яєць. До бульйону можна також вкинути чисто вимиті та потовчені шкаралупки яєць. Відціджуємо бульйон через 2-3 шари чистої марлі. До ледь теплого буль­йону додаємо желатин. Коли желатин розчиниться, бульйон знову треба процідити і довести до кипіння, щоб був сте­рильним.Паштет готуємо так. Очищену будь-яку печінку разом із шматочками моркви та сала варимо 10-15 хв, відціджуємо, пропускаємо через м’ясорубку разом із смаженою цибулею. Пропорція продуктів довільна, це залежить від смаків. Дода­ємо вершкове масло і ретельно вимішуємо.Паштет викладаємо на чистий зволожений квадратик тка­нини і згортаємо за її допомогою у форму ковбаски.Готовий паштет ставимо в холодильник. А тим часом бе­ремо продовгувате або кругле блюдо і заливаємо дно тон­ким шаром готового желе. Коли желе охолоне, на нього тре­ба викласти шматочки охолодженого паштету так, щоб між шматочками паштету можна було викласти кружальця круто зварених яєць. Блюдо по периметру треба прикрасити зеле­ним горошком. Желе заливаємо і охолоджуємо у два прийо­ми. До святкового столу подаємо з хріном.Тільки що ви переглянули рецепт приготування закуска із паштету.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: блюда из печенки

Комментариев нет:

Отправить комментарий