четверг, 16 января 2014 г.

Цукати із гарбуза

 Для приготування  цукатів із гарбуза необхідно:  З товстої гарбузової шкірки зрізають верхню жорстку частину. Шкірку, що залишилася, нарізують на шматочки ножем або формочками для печива, заливають водою і  кіп’ятять 10-15 хв. Потім охолоджують у холодній воді і ви­кидають на сито. Коли вода стече, треба покласти шматочки гарбуза у киплячий сироп (на 1 кг шкірок -1,2 кг цукру, 2 склянки води). Варити у 4-5 прийомів, витримую проміжок між ними 10-12 годин. Наприкінці приготування цукатів із гарбуза можна додати трохи цитринової кислоти. Шкірки відкинути на друшляк, дати сиропу стекти, розкласти на тарілки або блюда, щоб просохли.Цукати можна зберігати у сиропі, тоді відкидати друшляк потрібно перед їдою. А можна розкласти їх у банки або коробки, а перед споживанням підсушити. Цукати доцільно використовувати для пирогів, тортів, смачні вони і з чаєм замість цукерок, до того значно корисніші.Тільки що ви переглянули цукати із гарбуза рецепт приготування: Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:   страви із гарбуза  

Комментариев нет:

Отправить комментарий