среда, 22 января 2014 г.

полтавські галушки рецепт

 Для приготування полтавських галушок треба мати: 2,5 склянки борошна, 2 яйця, 0,5 склянки сметании, 100 г вершкового або топленого масла, сіль, перецьза смаком.Для приготування полтавськіх галушок необхідно:Борошно просіяти через сито, зібрати гіркою, в ній зробити заглиблення і влити туди 0,5 склянки води. До­дати дві столові ложки розтопленого масла і яйця, збиті з сіллю. Все змішати і вимішати однорідне недуже кру­те тісто. Розкатати тісто в пласт завтовшки 0,5 см. нарізати шматочками довільної форми, найкраще ром­биками і залишити на ЗО хв., щоб тісто підсохло (завітрилося). А тим часом підготувати каструлю з во­дою і довести воду до кипіння, підсолити і зварити в ній галушки. При слабкому кипінні варити треба 10 хв. Ко­ли готові галушки спливуть, через 2 хв. їх треба відки­нути на сито і дати стекти воді. В каструлі або на сково­роді розігріти вершкове або топлене масло, викласти в нього галушки і потрусити так, щоб всі галушки були змащені маслом. Взагалі це споконвіку робилось у макітрі але тепер, на жаль, вона рідко в кого є. До га­лушок, якщо хто любить, можна додати шкварки.
Тільки що ви переглянули полтавські галушки рецепт приготування  : Рецепти приготування   дивіться ще за наступними посиланнями: Вторые блюда 

Комментариев нет:

Отправить комментарий