Для приготування полтавських галушок треба
мати: 2,5 склянки борошна, 2
яйця, 0,5 склянки сметании, 100 г вершкового або топленого масла, сіль, перець
— за смаком.Для приготування полтавськіх галушок необхідно:Борошно просіяти через сито, зібрати гіркою, в
ній зробити заглиблення і влити туди 0,5 склянки води. Додати дві столові
ложки розтопленого масла і яйця, збиті з сіллю. Все змішати і вимішати
однорідне недуже круте тісто. Розкатати тісто в пласт завтовшки 0,5 см.
нарізати шматочками довільної форми, найкраще ромбиками і залишити на ЗО хв.,
щоб тісто підсохло (завітрилося). А тим часом підготувати каструлю з водою і
довести воду до кипіння, підсолити і зварити в ній галушки. При слабкому
кипінні варити треба 10 хв. Коли готові галушки спливуть, через 2 хв. їх треба
відкинути на сито і дати стекти воді. В каструлі або на сковороді розігріти
вершкове або топлене масло, викласти в нього галушки і потрусити так, щоб всі
галушки були змащені маслом. Взагалі це споконвіку робилось у макітрі але
тепер, на жаль, вона рідко в кого є. До галушок, якщо хто любить, можна додати
шкварки.
Тільки що ви переглянули полтавські галушки рецепт приготування : Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Вторые
блюда
Комментариев нет:
Отправить комментарий