САЛАТ ІЗ
МОРКВОЮ.
Качани кукурудзи варять до готовності й відокремлюють зерна. Моркву обчищають,
нарізають дрібними кубиками й варять у невеликій кількості води. Відварені
зерна свіжої кукурудзи або консервованої солять, укладають на середину
салатника гіркою, навколо якої окремо розміщують кружальця помідорів, кубики
моркви, листки салату або порізану зелену цибулю. Подаючи на стіл, салат
поливають олією. Для приготування страви
з кукурудзою (салат із морквою) треба мати: На 800 г
кукурудзи (качанів) або 300 г консервованої кукурудзи — 100 г моркви, 100 г
помідорів, 60 г зеленого салату або 50 г зеленої цибулі, 2 ст.л. олії, сіль — на
смак.
БАБКА. Свіжу кукурудзу
варять, відокремлюють зерна, змішують їх із густою манною кашею, звареною на
молоці, пропускають через м’ясорубку, додають розтерті з цукром жовтки, збиті
білки, масу солять і обережно перемішують, кладуть у сотейник, змащений маслом,
запікають у духовці. Бабку подають на стіл із розігрітим вершковим маслом.Для приготування страви
з кукурудзою (бабка) треба мати: На 2 кг
кукурудзи (качанів) — 4 ст. ложки манних крупів, склянку молока, 3 ч.л. цукру,
3 яйця, 2,5 ст. л. вершкового масла.
РАГУ. Качани свіжої
кукурудзи варять і відокремлюють зерна. Кабачки, моркву, цибулю й петрушку
обчищають, нарізають кубиками, обсмажують у вершковому маслі й тушкують із
невеликою кількістю води або бульйону. За кілька хвилин до кінця тушкування кладуть
розрізані на чотири частини помідори, ошпарений перець і тушкують до
готовності. Після цього додають відварені зерна кукурудзи, часник, цукор і
прогрівають. Для приготування страви
з кукурудзою (рагу) треба мати: На 1 кг
кукурудзи (качанів) — 200 г кабачків, 2 морквини, корінь петрушки, 200 г
помідорів, цибулину, 100 г солодкого (болгарського) перцю, 4 ст.л. вершкового
масла, чл. цукру, зубок часнику, сіль — на смак.
Тільки що ви
переглянули страви з кукурудзою.
Комментариев нет:
Отправить комментарий