среда, 18 декабря 2013 г.

білоруська кухня.

Пропонуємо вам прості рецепти страв швидкого приготування білоруської кухні.
СУП МОЛОЧНИЙ З КАРТО­ПЛЯНИМИ ГАЛУШКАМИ
10 картоплин, 5 склянок мо­лока, 1 склянка води, 1 яйце,1 ст. л. масла, сіль.
Обчистити сиру картоплю,натерти на дрібну тертку, від­жати. У картопляну масу по­класти сіль, яйце, переміша­ти. Зробити невеликі галушки. Молоко розбавити водою, до­вести до кипіння, покласти га­лушки. Варити до готовності. У суп додати вершкове масло.
КОЛДУНИ
10                     картоплин, 2 ст.л. борош­на, 1 яйце, 2 цибулини, 1 ст.л. олії, 350 г фаршу, пе­рець, сіль.
Сиру картоплю обчистити, натерти на дрібну тертку, по­солити, додати борошно, яй­це, перемішати. Викладати ложкою на добре розігріту па­тельню у вигляді млинців. На кожен покласти м’ясний фарш, заправлений підсмаже­ною цибулею, перцем, сіллю. Зверху фарш накрити карто­пляною масою. Обсмажити колдуни з обох боків в олії і протушкувати в каструлі 20 хвилин.
КАРТОПЛЯ, СМАЖЕНА З КАБАЧКАМИ
9    картоплин, 1 кабачок,4 ст.л. олії, 2 цибулини, 2 ст.л. борошна, 1 помідор, кріп, перець, сіль.
Молодий кабачок нарізати тонкими кружальцями, посо­лити, поперчити, обкачати в борошні і підсмажити. Окремо підсмажити ріпчасту цибулю. Нарізати кружальцями очище­ну сиру картоплю і підсмажити до золотаво­го кольору на олії. У кінці смаження по­солити. На се­редину тарілки викласти кар­топлю, на край-кабачки. По­сипати смаже­ною цибулею, кропом. При­красити час­точками свіжих
помідорів.
ПИРІЖКИ КАРТОПЛЯНІ З СИРОМ
9    картоплин, 4 ст.л. борош­на, 2 яйця, 4 ст.л. вершкового масла, 300 г сиру, сіль.
Картоплю обчистити, відва­рити, злити воду. Поки не остигла, добре розім’яти. До­дати борошно, сіль, яйце. Сві­жий сир розтерти з яйцем. На сформовані картопляні варе­ниці покласти приготований сир, надати їм форму пиріжка, запанірувати у борошні і об­смажити в маслі. Подавати га­рячими.
БОРЩ ЛІТНІЙ
3-4 буряки, 3-4 картоплини, морквина, стебло селери, 200 г кабачків, 1-2 помідори, пучок зеленої цибулі, 150 г сметани.
Листя буряка відділити від стебла. Обчищену морквину нарізати соломкою, а стебла
   короткими паличками і, до­давши морквину, покласти в каструлю, залити киплячою водою або грибним бульйо­ном і варити протягом 10-15 хвилин. Потім додати нарі­зане і ошпарене ли­стя буряка, об­чищені каба­чки, помідо­ри, карто­плю, зеле­ну цибулю, зелень се­лери, сіль, перець, гвоз­дику, лавро­вий лист. Усе проварити 20-30 хвилин. Перед тим як подавати на стіл, у борщ до­дати сметану.
ЕКСПРЕС-СУП
2     бульйонних кубики(на ваш смак), 2 сосиски, 2 картопли­ни, 1 цибулина, 1 морквина,4 ст.ложки тертого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину, сіль, зелень.
Налити в каструлю 1 літр во­ди, посолити, довести до ки­піння. Картоплю нарізати ку­биками, морквину - кружечка­ми. Цибулю й сосиски обсма­жити в олії. Потім додати у суп разом з кубиками і варити ще 5 хвилин. Додати дрібно нарі­зану зелень. Готовий суп по­давати у тарілках, посипавши зеленню петрушки і тертим сиром.
ГУЛЯШ НАШВИДКУРУЧ
200           вареної ковбаси, 2 ци­булини, 3 ст.л. олії, 1ч.ложка томатної пасти (кетчупу),1ст.л. сметани, 1 ст.л. дрібно нарізаної зелені, сіль, перець.
Цибулю нашаткувати і об­смажити в маслі. Ковбасу на­різати довгою соломкою і об­смажити разом із цибулею. Змішати сметану з томатною пастою і подрібненою зеленню і додати цей соус у ковбасу. Все перемішати, тушкувати кілька хвилин. Подавати з овочевим гарніром.
ОВОЧЕВІ ГОЛУБЦІ
Середній качан капусти, 3-4 морквини, 2-3 цибулини, петрушка, селера, 2 помідори (2 ст.л. томатної пасти), 1 склянка сметани, трохи олії.
Качан обчистити, вирізати серцевину, опустити у підсолений окріп і варити 10-20 хвилин. Викласти на сито, дати стекти воді, стебла зрізати ножем. На кожен лист покласти овочевий фарш, загорнути, надати листу продовгуватої форми, обсмажити в маслі, додати сметану і томатну пасту, накрити криш-кою і поставити в духовку на 30- 40 хвилин.
Овочевий фарш: овочі нарізати соломкою, обсмажити в олії до готовності, додати порізану зелень, томатну пасту, сіль, перець.
КОКТЕЙЛЬ “ВИШНЕВИЙ САД”
0,5 л вершків, 250 г цукру, цукор на смак.
З вишні вибрати кісточки, пропустити через м’ясорубку, збираючи в миску увесь сік. Вершки збити з цукром, поки не стануть пишними. До них додати вишневу масу і легенько збити.Тільки що ви переглянули білоруська кухня рецепти приготування.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги, Блюда из рыбы и морепродуктов , салаты и закуски




Комментариев нет:

Отправить комментарий