Пропонуємо вам прості рецепти
страв швидкого приготування білоруської кухні.
СУП МОЛОЧНИЙ З КАРТОПЛЯНИМИ
ГАЛУШКАМИ
10 картоплин, 5 склянок молока, 1 склянка води, 1
яйце,1 ст. л. масла, сіль.
Обчистити
сиру картоплю,натерти на дрібну тертку, віджати. У картопляну масу покласти
сіль, яйце, перемішати. Зробити невеликі галушки. Молоко розбавити водою, довести
до кипіння, покласти галушки. Варити до готовності. У
суп додати вершкове масло.
КОЛДУНИ
10
картоплин, 2 ст.л. борошна, 1 яйце, 2 цибулини, 1 ст.л. олії, 350 г фаршу, перець, сіль.
Сиру картоплю обчистити, натерти на дрібну
тертку, посолити, додати борошно, яйце, перемішати. Викладати ложкою на добре
розігріту пательню у вигляді млинців. На кожен покласти м’ясний фарш,
заправлений підсмаженою цибулею, перцем, сіллю. Зверху фарш накрити картопляною
масою. Обсмажити колдуни з обох боків в олії і протушкувати в каструлі 20
хвилин.
КАРТОПЛЯ, СМАЖЕНА З КАБАЧКАМИ
9 картоплин, 1 кабачок,4 ст.л. олії, 2 цибулини, 2
ст.л. борошна, 1 помідор, кріп, перець, сіль.
Молодий кабачок нарізати тонкими кружальцями,
посолити, поперчити, обкачати в борошні і підсмажити. Окремо підсмажити
ріпчасту цибулю. Нарізати кружальцями очищену сиру картоплю і підсмажити до
золотавого кольору на олії. У кінці смаження посолити. На середину тарілки
викласти картоплю, на край-кабачки. Посипати смаженою
цибулею, кропом. Прикрасити часточками свіжих
помідорів.
ПИРІЖКИ КАРТОПЛЯНІ З СИРОМ
9 картоплин, 4 ст.л. борошна, 2 яйця, 4 ст.л.
вершкового масла, 300 г сиру, сіль.
Картоплю обчистити, відварити, злити воду. Поки
не остигла, добре розім’яти. Додати борошно, сіль, яйце. Свіжий сир розтерти
з яйцем. На сформовані картопляні варениці покласти приготований сир, надати
їм форму пиріжка, запанірувати у борошні і обсмажити в маслі. Подавати гарячими.
БОРЩ ЛІТНІЙ
3-4 буряки, 3-4
картоплини, морквина, стебло селери, 200 г кабачків, 1-2 помідори, пучок зеленої
цибулі, 150 г сметани.
Листя буряка відділити від стебла. Обчищену
морквину нарізати соломкою, а стебла
— короткими
паличками і, додавши морквину, покласти в каструлю, залити киплячою водою або
грибним бульйоном і варити протягом 10-15 хвилин. Потім додати нарізане і
ошпарене листя буряка, обчищені кабачки, помідори, картоплю, зелену
цибулю, зелень селери, сіль, перець, гвоздику, лавровий лист. Усе проварити
20-30 хвилин. Перед тим як подавати на стіл, у борщ додати сметану.
ЕКСПРЕС-СУП
2
бульйонних
кубики(на ваш смак), 2 сосиски, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морквина,4 ст.ложки
тертого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину, сіль, зелень.
Налити в каструлю 1 літр води, посолити,
довести до кипіння. Картоплю нарізати кубиками, морквину - кружечками.
Цибулю й сосиски обсмажити в олії. Потім додати у суп разом з кубиками і
варити ще 5 хвилин. Додати дрібно нарізану зелень. Готовий
суп подавати у тарілках, посипавши зеленню петрушки і тертим сиром.
ГУЛЯШ НАШВИДКУРУЧ
200
вареної ковбаси,
2 цибулини, 3 ст.л. олії, 1ч.ложка томатної пасти (кетчупу),1ст.л. сметани, 1
ст.л. дрібно нарізаної зелені, сіль, перець.
Цибулю
нашаткувати і обсмажити в маслі. Ковбасу нарізати довгою соломкою і обсмажити
разом із цибулею. Змішати сметану з томатною пастою і подрібненою зеленню і додати цей
соус у ковбасу. Все перемішати, тушкувати кілька хвилин. Подавати з овочевим
гарніром.
ОВОЧЕВІ ГОЛУБЦІ
Середній качан капусти, 3-4 морквини, 2-3
цибулини, петрушка, селера, 2 помідори (2 ст.л. томатної пасти), 1 склянка сметани,
трохи олії.
Качан обчистити,
вирізати серцевину, опустити у підсолений окріп і варити 10-20 хвилин. Викласти
на сито, дати стекти воді, стебла зрізати ножем. На кожен лист покласти
овочевий фарш, загорнути, надати листу продовгуватої форми, обсмажити в маслі,
додати сметану і томатну пасту, накрити криш-кою і поставити в духовку на 30-
40 хвилин.
Овочевий фарш: овочі
нарізати соломкою, обсмажити в олії до готовності, додати порізану зелень,
томатну пасту, сіль, перець.
КОКТЕЙЛЬ “ВИШНЕВИЙ САД”
0,5 л вершків, 250 г цукру, цукор на смак.
З вишні вибрати
кісточки, пропустити через м’ясорубку, збираючи в миску увесь сік. Вершки збити
з цукром, поки не стануть пишними. До них додати вишневу масу і легенько збити.Тільки що ви переглянули білоруська кухня рецепти приготування.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка,
десерты,пиріжки,пироги, Блюда из рыбы и морепродуктов , салаты и закуски
Комментариев нет:
Отправить комментарий