Смачний торт „Журавлинка”
Для приготування смачного торта „Журавлинка”
треба мати: 4
склянки борошна, 1 склянку сметани, 250 г цукру, 200 г вершкового масла або
маргарину, 4 яєчних жовтки, 0,5 чайної ложечки соди.Для крему: 400 г
вершкового масла, 1 банку згущеного молока з цукром, 4 яєчних білки.Для помадки: 1 склянку журавлини, 250 г цукру.
Для приготування смачного торта„Журавлинка”необхідно: Жовтки
розтираємо з цукром, додаємо сметану і м’яке масло або маргарин. Усе ретельно
перемішуємо, додаємо цукор, збиваємо і тільки після того додаємо соду та
борошно. Готове тісто розділяємо на 5 частин - чотири однакових, а одна
менша. Формуємо кульки і кладемо їх на одну годину в холодильник. Потім з
кожного шматка тіста формуємо корж, викладаємо на деко, вкрите пергаментним
папером і змащене маслом, і випікаємо 15-20 хв. при температурі 220°С. Поки печуться коржі, треба приготувати крем.
Масло збиваємо із згущеним молоком. Білки виймаємо з холодильника і збиваємо
до густої піну. Журавлину, пропущену через м’ясорубку, перетираємо з цукром і
ставимо на холод. Охолоджені коржі змащуємо так: перший (нижній) корж змащуємо
білком, зверху кладемо 3-4 ложки перетертої журавлини, другий корж змащуємо
кремом, третій - білком і журавлиною, четвертий - кремом. Бічні сторони треба покрити
білком і кремом. П’ятий, найменший корж покришимо і обсипе- мо ним боки торта.
Верх торта прикрашаємо помадкою з журавлини і цукру і цілими ягодами
журавлини.
Смачний торт „Іменинний"
Для крему: 200 г
вершкового масла, 2/3 банки згущеного молока 200 г подрібнених ядер горіхів.
Яйця треба розтерти з цукром добіла, додати згущене з цукром молоко, сметану,
сіль.
погашену оцтом питну
соду, просіяне борошно. Для приготування смачного торта„Іменинний" необхідно: Замішати тісто густотою як на оладки. Розділити
тісто на три частини. Одну частину тіста залишити так як є, а до двох інших
додати какао-порошок за смаком. Ретельно вимішати і спекти два коричневих коржі
і один білий. Охолодити їх. А тим часом готуємо крем. Масло розтерти із
згущеним молоком. Додавати його треба поступово, а потім збити так, щоб воно
стало пишним. Наприкінці збивання додати подрібнені горіхи. Цим кремом змастити
коржі. Білий корж має бути посередині. Зверху торт посипати подрібненим до
кришок вершковим печивом, половинками горіхів, цукатами тощо.Тільки що ви переглянули рецепти смачних тортів.Рецепти приготування
дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка,
десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий