суббота, 7 декабря 2013 г.

рецепти смачних тортів

Смачний торт „Журавлинка”
Для приготування смачного торта „Журавлинка”
треба мати:  4 склянки борошна, 1 склянку сметани, 250 г цукру, 200 г вершкового масла або маргарину, 4 яєчних жов­тки, 0,5 чайної ложечки соди.Для крему: 400 г вершкового масла, 1 банку згущеного молока з цукром, 4 яєчних білки.
Для помадки: 1 склянку журавлини, 250 г цукру.
 Для приготування смачного торта„Журавлинка”необхідно: Жовтки розтираємо з цукром, додаємо сметану і м’яке масло або маргарин. Усе ретельно перемішуємо, додаємо цукор, збиваємо і тільки після того додаємо соду та борошно. Готове тісто розділяємо на 5 частин - чотири однакових, а од­на менша. Формуємо кульки і кладемо їх на одну годину в хо­лодильник. Потім з кожного шматка тіста формуємо корж, викладаємо на деко, вкрите пергаментним папером і змаще­не маслом, і випікаємо 15-20 хв. при температурі 220°С. Поки печуться коржі, треба приготувати крем. Масло збиваємо із згущеним молоком. Білки виймаємо з холодиль­ника і збиваємо до густої піну. Журавлину, пропущену через м’ясорубку, перетираємо з цукром і ставимо на холод. Охо­лоджені коржі змащуємо так: перший (нижній) корж змащує­мо білком, зверху кладемо 3-4 ложки перетертої журавлини, другий корж змащуємо кремом, третій - білком і журавли­ною, четвертий - кремом. Бічні сторони треба покрити біл­ком і кремом. П’ятий, найменший корж покришимо і обсипе- мо ним боки торта. Верх торта прикрашаємо помадкою з жу­равлини і цукру і цілими ягодами журавлини.
 Смачний торт „Іменинний"
Для приготування смачного торта „Іменинний"треба мати: Для тіста  2 яйця, 1 склянку цукру, третину банки згущеного молока, 1 склянку першосортного борош­на, какао-порошок, дрібку солі, 1 чайну ложечку соди, 1 чай­ну ложечку оцту.
Для крему: 200 г вершкового масла, 2/3 банки згущеного молока 200 г подрібнених ядер горіхів. Яйця треба розтерти з цукром добіла, додати згущене з цукром молоко, сметану, сіль. погашену оцтом питну соду, просіяне борошно. Для приготування смачного торта„Іменинний" необхідно:  Замішати тісто густотою як на оладки. Розділити тісто на три частини. Одну частину тіста залишити так як є, а до двох інших додати какао-порошок за смаком. Ретельно вимішати і спекти два коричневих коржі і один білий. Охолодити їх. А тим часом готуємо крем. Масло розтерти із згущеним моло­ком. Додавати його треба поступово, а потім збити так, щоб воно стало пишним. Наприкінці збивання додати подрібнені горіхи. Цим кремом змастити коржі. Білий корж має бути по­середині. Зверху торт посипати подрібненим до кришок вер­шковим печивом, половинками горіхів, цукатами тощо.Тільки що ви переглянули рецепти смачних тортів.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги

Комментариев нет:

Отправить комментарий