Маринована морква
Треба
мати: 500 г невеликих коренеплодів моркви, по півсклянки води, білого сухого
вина, оцту, 8 столових ложок рафінованої олії (бажано оливкової), 1 чайну
ложечку цукру, по одній гілочці зелені петрушки та кропу, один лавровий лист,
один зубок часнику, десертна ложка готової до вживання гірчиці, дрібку
червоного меленого перцю, одну чайну ложечку солі.
Треба мати: 1 кг зеленої
квасолі, 2 кг стиглих помідорів, сіль.
Моркву почистити й розрізати уздовж
так, щоб товщина шматочків не перевищувала 2 см. Воду, оцет, вино та
олію змішати в каструлі, додати сіль, цукор, петрушку, кріп,
лавровий лист, розчавлений часник та перець, поставити на сильний вогонь і,
коли маринад закипить, покласти туди на 2-3 хв. моркву (вона має бути зварена,
але не зовсім м’яка). Вийнявши моркву, маринад процідити, розмішати в ньому
гірчицю і знову залити ним моркву і залишити на 2-3 дні. Після цього маринована
морква готова до вживання. Мариновану моркву зберігати у холодильнику.
Використовувати як закуску.
Рецепты еще вкусных салатов смотрите по следующим ссылкам: салаты и закуски
Рецепты еще вкусных салатов смотрите по следующим ссылкам: салаты и закуски
Комментариев нет:
Отправить комментарий