Консервовані голубці
Треба мати: 3 кг білоголової
капусти, 3-4 кг моркви, 350 г корінців пастернаку, петрушки, селери, 600 г
ріпчастої цибулі, 50 г зелені
(петрушка, кріп, сельдерей), 40 г солі.
Для соусу треба мати: 3 півлітрові
банки томатної пасти або 2,5 кг свіжих помідорів, 110 г цукру, 60 г солі, 10 горошинок гіркого перцю, 5 горошинок духмяного перцю.
Капусту очистити від верхніх
забруднених листочків, вирізати качан. Капусту розділити на листя, опустивши в
окріп. Серцевину капусти дрібно посікти і додати до овочевого фаршу. Моркву і
корінці помити, почистити і потерти на крупній тертушці, цибулю нарізати
кільцями, зелень подрібнити ножем.
Усі овочі у каструлі рівномірно
перемішати, листя голубців начинити цим фаршем і укласти в банки. Залити
голубці томатним соусом. Банки прикрити кришками, поставити в каструлю з водою
і стерилізувати: півлітрові - 70 хв., літрові - 90 хв. Під час стерилізації
треба стежити, аби не було бурхливого кипіння води і вона не потрапила у
банки. Для
цього банки можна злегка прикатати. Після
стерилізації банки герметично закатати, перевернути догори дном і охолодити.
Рецепты приготовления смотрите еще по следующим ссылках домашние заготовки
Рецепты приготовления смотрите еще по следующим ссылках домашние заготовки
Комментариев нет:
Отправить комментарий