четверг, 5 декабря 2013 г.

Консервовані голубці



Консервовані голубці
Треба мати: 3 кг білоголової капусти, 3-4 кг моркви, 350 г корінців пастернаку, петрушки, селери, 600 г ріпчастої цибулі, 50 г зелені (петрушка, кріп, сельдерей), 40 г солі.
Для соусу треба мати: 3 півлітрові банки томатної пасти або 2,5 кг свіжих помідорів, 110 г цукру, 60 г солі, 10 горошинок гіркого перцю, 5 горошинок духмяного перцю.
Капусту очистити від верхніх забруднених листочків, вирізати качан. Капусту розділити на листя, опустивши в окріп. Серцевину капусти дрібно посікти і додати до ово­чевого фаршу. Моркву і корінці помити, почистити і по­терти на крупній тертушці, цибулю нарізати кільцями, зе­лень подрібнити ножем.
Усі овочі у каструлі рівномірно перемішати, листя го­лубців начинити цим фаршем і укласти в банки. Залити голубці томатним соусом. Банки прикрити кришками, поставити в каструлю з водою і стерилізувати: півлітро­ві - 70 хв., літрові - 90 хв. Під час стерилізації треба сте­жити, аби не було бурхливого кипіння води і вона не потрапила у банки. Для цього банки можна злегка прикатати. Після стерилізації банки герметично закатати, перевернути догори дном і охолодити.
Рецепты приготовления смотрите еще по следующим ссылках  домашние заготовки

Комментариев нет:

Отправить комментарий