суббота, 21 декабря 2013 г.

Пшоно страви



Пшоно, зокрема, пластівці пшо­няні, “бореться” з анемією — сприяє підвищенню гемоглобіну в крові, під­вищує опірність організму до інфек­цій, шкірних захворювань.
СУП ПШОНЯНИЙ ІЗ ЧОРНОСЛИВОМ.
 Для приготування  страви із пшона треба мати:
 Півсклянки пшона, 200 г чор­носливу, літр води, сіль — на смак. Для приготування  страви із пшона необхідно: Чорнослив, попередньо замочений на 2-3 год. в холодній воді, помити, видалити кісточки. Пшоно промити, замочити на 2-3 год. і ще раз промити. Коли пшоно звариться, до­дати в каструлю чорнослив і провари­ти 10-15 хв. Суп споживають холодним.
ПШОНЯНИЙ КОРОВАЙ.
Для приготування  страви із пшона треба мати: 4 склян­ки каші з пшоняних пластівців, З яйця, 1-2 ст. л. вершкового масла, півск­лянки панірувальних сухарів, сіль. Для приготування  страви із пшона необхідно: Зварити на молоці круту пшоняну кашу (склянка пластівців і півтори склянки молока — варити 5-10 хв.), охолодити.Відділити яєчні жовтки від білків. Жовтки змішати з охолодженою ка­шею, білки добре збити й також додати до каші. Маса має бути без грудочок. Круглу форму чи сковорідку змастити маслом, посипати сухарями, викласти в неї рівним шаром кашу й поставити в добре ро­зігріту духовку. Ви­пікати 15-20 хв. Подавати зі сме­таною, варен­ням.Тільки що ви переглянули пшоно страви рецепти приготування.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями:  Блюда из круп, и макаронных изделий 

Комментариев нет:

Отправить комментарий