ЦАРСЬКА
СИРНА.
Для приготування паски необхідно: Протерти крізь сито 1 кг свіжого сиру, змішати з 5 яйцями, 200 г вершкового масла, 400 г свіжої некислої сметани. Скласти все в каструлю з товстим дном, поставити на повільний вогонь, помішуючи дерев’яною лопаточкою, щоб не пригоріло. Коли маса почне закипати, тобто на поверхні з’явиться хоча б одна бульбашка, зняти з вогню, поставити на лід і перемішувати, поки остигне. Після цього додати в масу цукор пісок (400-800 г - на смак), родзинки, трохи ванілі, кориці, товченого очищеного мигдалю. Все ретельно перемішати, викласти у форму для пасок на полотняну серветку і поставити під прес.
Для приготування паски необхідно: Протерти крізь сито 1 кг свіжого сиру, змішати з 5 яйцями, 200 г вершкового масла, 400 г свіжої некислої сметани. Скласти все в каструлю з товстим дном, поставити на повільний вогонь, помішуючи дерев’яною лопаточкою, щоб не пригоріло. Коли маса почне закипати, тобто на поверхні з’явиться хоча б одна бульбашка, зняти з вогню, поставити на лід і перемішувати, поки остигне. Після цього додати в масу цукор пісок (400-800 г - на смак), родзинки, трохи ванілі, кориці, товченого очищеного мигдалю. Все ретельно перемішати, викласти у форму для пасок на полотняну серветку і поставити під прес.
ЧЕРВОНА.
Для приготування паски необхідно: Спряжити у духовці, поки не почервоніє, цільне молоко (три пляшки), остудити, влити туди три пляшки простокваші, три склянки сметани і один жовток, усе це кип’ятити, доки не відійде сироватка: потім процідити через серветку, протерти крізь сито, додати на смак цукор, половину палички товченої ванілі, перекласти у форму, поставити на холод, під прес.
Для приготування паски необхідно: Спряжити у духовці, поки не почервоніє, цільне молоко (три пляшки), остудити, влити туди три пляшки простокваші, три склянки сметани і один жовток, усе це кип’ятити, доки не відійде сироватка: потім процідити через серветку, протерти крізь сито, додати на смак цукор, половину палички товченої ванілі, перекласти у форму, поставити на холод, під прес.
РОЖЕВА.
Для приготування паски необхідно: 800 г свіжого сиру змішати з 200 г найкращого варення - з малини, вишень, абрикосів (без зайвого сиропу), додати ще з півсклянки цукру або більше, протерти крізь сито, додати три сирих яйця, 100 г вершкового масла, дві-три склянки свіжої густої сметани, добре перемішати, викласти у невелику форму на серветку, зверху покласти дощечку і тягарець. Варення надасть пасці ніжного рожевого кольору і приємного фруктового аромату. Такі паски краще робити у невеликих формочках — з різним варенням і по-різному прикрашати.
Для приготування паски необхідно: 800 г свіжого сиру змішати з 200 г найкращого варення - з малини, вишень, абрикосів (без зайвого сиропу), додати ще з півсклянки цукру або більше, протерти крізь сито, додати три сирих яйця, 100 г вершкового масла, дві-три склянки свіжої густої сметани, добре перемішати, викласти у невелику форму на серветку, зверху покласти дощечку і тягарець. Варення надасть пасці ніжного рожевого кольору і приємного фруктового аромату. Такі паски краще робити у невеликих формочках — з різним варенням і по-різному прикрашати.
З
ЦУКАТАМИ.
Для приготування паски необхідно: Замісити звечора досить круте тісто: 1 кг пшеничного борошна, 1,5 склянки теплої води, півпалички дріжджів (50 г), 2 яйця, 125 вершкового масла, 100 г цукру, 100 г промитих родзинок, жменю дрібно нарізаних кубиками цукатів, розтовчений кардамон, корицю. Все ретельно перемішати, покрити рушником, залишити до ранку підійматися. Викласти тісто на стіл, довго місити, потім розділити на дві частини, посадити у змащені маслом невеликі форми, дати піднятися. Коли поверхня пасок укриється пухирцями, і від доторку тісто сколихнеться, розтерти одне яйце з 2-3 ложками молока, змастити паски, поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.
Для приготування паски необхідно: Замісити звечора досить круте тісто: 1 кг пшеничного борошна, 1,5 склянки теплої води, півпалички дріжджів (50 г), 2 яйця, 125 вершкового масла, 100 г цукру, 100 г промитих родзинок, жменю дрібно нарізаних кубиками цукатів, розтовчений кардамон, корицю. Все ретельно перемішати, покрити рушником, залишити до ранку підійматися. Викласти тісто на стіл, довго місити, потім розділити на дві частини, посадити у змащені маслом невеликі форми, дати піднятися. Коли поверхня пасок укриється пухирцями, і від доторку тісто сколихнеться, розтерти одне яйце з 2-3 ложками молока, змастити паски, поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.
ЦАРСЬКА
ДРІЖДЖОВА.
Для приготування паски необхідно: Розвести 50 г дріжджів у склянці теплих вершків і вчинити з них густу опару на 600 г пшеничного борошна. Коли опара підніметься, ввести в неї розтерті з вершковим маслом і цукром піском яєчні жовтки (масла і цукру по 200 г, 15 жовтків), додати ще 600 г борошна, дві склянки вершків, розтовчений кардамон (10 зерен), розмелені мускатний горіх і мигдаль (50 г), по 100 г дрібно нарізаних цукатів і промиті та висушені родзинки. Добре вимісити тісто, і залишити підніматися на півтори-дві години. Потім знову вимісити тісто,викласти у високу форму, змащену маслом і посипану меленими (панірувальними) сухарями. Наповнити форму до половини, дати тісту знову піднятися на три чверті висоти форми і постарити в помірно гарячу духовку.
Для приготування паски необхідно: Розвести 50 г дріжджів у склянці теплих вершків і вчинити з них густу опару на 600 г пшеничного борошна. Коли опара підніметься, ввести в неї розтерті з вершковим маслом і цукром піском яєчні жовтки (масла і цукру по 200 г, 15 жовтків), додати ще 600 г борошна, дві склянки вершків, розтовчений кардамон (10 зерен), розмелені мускатний горіх і мигдаль (50 г), по 100 г дрібно нарізаних цукатів і промиті та висушені родзинки. Добре вимісити тісто, і залишити підніматися на півтори-дві години. Потім знову вимісити тісто,викласти у високу форму, змащену маслом і посипану меленими (панірувальними) сухарями. Наповнити форму до половини, дати тісту знову піднятися на три чверті висоти форми і постарити в помірно гарячу духовку.
Паски з такого здобного тіста краще випікати у
невеликих формах.
ТРАВНЕВА. Випікають із
дріжджового тіста, приготовленого опарним способом.Для приготування паски необхідно:
Для опари: приблизно у
третину борошна, взятого за нормою, вливають третину теплої води (32-34
градуси), додають дріжджі, розведені окремо невеликою кількістю теплої води, перемішують і залишають для бродіння на
40-50 хв. у теплому місці (при температурі
близько
ЗО градусів).Маргарин або вершкове масло, цукор, сіль і решту
борошна перемішують до однорідної маси, додають до неї опару, родзинки і добре
вимішують тісто. Потім тісто залишають для бродіння при температурі 30-32 градуси
на 45-55 хв., після чого викладають на стіл, посипаний борошном. Тісто
розділяють на шматки, укладають його у змащені маслом циліндричні форми й
ставлять у тепле місце (при температурі близько ЗО градусів) на 20-25 хвилин.Коли тісто збільшиться в об’ємі в 2-2,5 разу,
поверхню його змащують яйцем, у кількох місцях проколюють на глибину 2-3 см і
випікають при температурі 190-200 градусів.Після охолодження паску виймають із форми,
зачищають підгорілі місця й посипають зверху та з боків цукровою пудрою.Для приготування паски треба мати:
На 500 г
борошна: 150 г цукру, 2 яйця, 100 г маргарину або вершкового масла, 80 г
родзинок, 25 г дріжджів, пакет ванільної пудри, три чверті склянки води, 1 ч.л.
вершкового маргарину або вершкового масла для змащування форми, яйце для
покриття виробів, 2 ч.л. цукрової пудри для посипання паски.
...СЕЛЯНСЬКИЙ
ІЗ ЗЕЛЕННЮ.
Для приготування паски треба мати: 750 г пшеничного, 50 г житнього борошна,40 г дріжджів, 3 ч.л. солі, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. олії, потроху петрушки та зеленої цибулі, 0,5 л води або молока, яйце для змащування, кмин для посипання.
Для приготування паски треба мати: 750 г пшеничного, 50 г житнього борошна,40 г дріжджів, 3 ч.л. солі, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. олії, потроху петрушки та зеленої цибулі, 0,5 л води або молока, яйце для змащування, кмин для посипання.
Приготування: дріжджі розчинити
у теплій воді або молоці. Борошно просіяти, додати сіль, мед, олію, нарізану
зелень і цибулю, вилити дріжджі і решту рідини. Ретельно вимісити тісто, шоб
не липнуло до рук. Накрити й залишити у теплому місці на 50-60 хв. Перемісити і
залишити ше на 25-30 хв.Тісто розділити на два однакові шматки і сформувати їх
круглої форми. Викласти на змащений олією лист (деко), накрити і дати їм
підійти протягом 50-60 хв.
Перед випічкою вироби змастити яйцем, посипати
кмином і пекти в духовці, нагрітій до 220- 230 градусів, 35-40 хв. Готові
вироби викласти на дерев’яну дошку, накрити рушником і дати їм охолонути.
...ІЗ
ТОПЛЕНИМ САЛОМ ЧАСНИКОМ.
Для приготування паски треба мати: 800 г пшеничного, 200 г житнього борошна, 40 г дріжджів, 200 г сала, чверть ч. л. меленого перцю, 3 зубки часнику, 3 ч. л. солі,
Для приготування паски треба мати: 800 г пшеничного, 200 г житнього борошна, 40 г дріжджів, 200 г сала, чверть ч. л. меленого перцю, 3 зубки часнику, 3 ч. л. солі,
0,5 л води.
Приготування: дріжджі розчинити
у теплій воді. Сало нарізати маленькими шматочками, розтопити і дати їм охолонути.
Борошно просіяти, додати шматочки топленого сала разом із жиром, перець,
розтертий часник, сіль, влити дріжджі й залишок рідини. Ретельно вимісити
тісто і поставити в тепле місце на 40-50 хв., а потім ще раз перемісити і
залишити ще на 20-25 хв.
Потім розділити тісто на 3 однакові шматки й
сформувати хліби круглої чи овальної форми, викласти на змащений лист, накрити
і нехай підходить 50-60 хв. Перед випіканням змастити яйцем (можна зробити
надрізи) і пекти в духовці (220-230 градусів) протягом 25 хв.
...ЛИМОННИЙ.
Для приготування паски треба мати: 1 кг борошна вищого ґатунку, 15 г дріжджів, 2 (повні) ч. л. солі, 4 ч.л. цукру, 0,5 л молока чи води, 60 г маргарину, цедра лимона, яйце для змащування.
Для приготування паски треба мати: 1 кг борошна вищого ґатунку, 15 г дріжджів, 2 (повні) ч. л. солі, 4 ч.л. цукру, 0,5 л молока чи води, 60 г маргарину, цедра лимона, яйце для змащування.
Приготування: технологія та
сама, що і в попередньому рецепті.
...ПЛАСКІ
ХЛІБЦІ.
Потрібно: 800 г борошна вищого ґатунку (пшеничного), 200 г житнього, 40 г дріжджів, 1 ст.л. меду, 2 ст. л. меленого коріандру (1 — в тісто, 1 — для посипання), 2 ч. л. солі, 4 ст. л. олії, 0,5 л води, сіль і перець для посипання.
Потрібно: 800 г борошна вищого ґатунку (пшеничного), 200 г житнього, 40 г дріжджів, 1 ст.л. меду, 2 ст. л. меленого коріандру (1 — в тісто, 1 — для посипання), 2 ч. л. солі, 4 ст. л. олії, 0,5 л води, сіль і перець для посипання.
Приготування: розчинити дріжджі у
теплій воді, борошно просіяти, додати сіль, мед, коріандр, олію, влити дріжджі
й залишок рідини. Замісити тісто і залишити на 40-50 хв., ще раз перемісити і
залишити на 20-30 хв. Розділити тісто на 12 рівних шматків і надати їм
круглої
форми. Кожну порцію тіста розкачати на посиланій житнім борошном дошці в
овальний пласт, завтовшки 1- 1,5 см. Викласти на змащений олією лист, накрити і
залишити на 15-20 хв., проколоти виделкою чи ножем і випікати протягом 15-17
хв. (220 градусів) до золотисто-жовтого кольору. Гарячі хлібці змастити олією
і посипати сіллю, перцем і коріандром.
МАЗУРКИ
...ПІСОЧНИЙ З РОДЗИНКАМИ.
Потрібно: для тіста — 200 г борошна пшеничного, 100 г масла вершкового або маргарину, 25 г цукру, яєчний жовток, 75 г сметани, родзинки, горіхи (ядфа) — по 50 г, сіль; для посипання — по 20 г цукрової пудри та цукру, ванілін; білок для змащування.
Потрібно: для тіста — 200 г борошна пшеничного, 100 г масла вершкового або маргарину, 25 г цукру, яєчний жовток, 75 г сметани, родзинки, горіхи (ядфа) — по 50 г, сіль; для посипання — по 20 г цукрової пудри та цукру, ванілін; білок для змащування.
Приготування: з просіяного борошна, цукру, масла або
маргарину, жовтка, сметани,
ваніліну
і солі замішують пісочне тісто, розкачують як квадрат і кладуть на лист, проколюють,
змащують білком, посипають посіченими горіхами,
промитими й обсушеними родзинками, цукром. Випікають протягом 30 хв. у духовці
при температурі 210- 240 градусів. Готовий мазурок посипають цукровою пудрою.
...З ТІСТА, ЩО
БРОДИТЬ У ВОДІ.
Потрібно: для тіста — 500 г борошна, 30 г дріжджів, 0,5 склянки молока, 100 г цукру, 150 г вершкового масла, 4 жовтки. Для посипання — 50 г цукру, 50 г посічених горіхів, 50 г родзинок.
Потрібно: для тіста — 500 г борошна, 30 г дріжджів, 0,5 склянки молока, 100 г цукру, 150 г вершкового масла, 4 жовтки. Для посипання — 50 г цукру, 50 г посічених горіхів, 50 г родзинок.
Приготування: у посуд для
тіста всипати борошно і зробити в ньому заглиблення. Влити в нього розведені в
теплому молоці дріжджі, розтоплене вершкове масло і добре збити ложкою. Цю масу
викласти на серветку, намочену в холодній воді, зв’язати її нещільно, щоб було
місце для підходу тіста, і опустити на 2-3 години у відро з водою кімнатної
температури. Коли тісто підійде, воно спливе. Тоді викласти його на посилану
борошном дошку, додати розтерті з цукром жовтки і замісити пухке тісто. Наповнити
ним змащену жиром тортів- ницю, змастити яйцем, посипати цукром, посіченими
горіхами, родзинками. Випікати в духовці (210-240 градусів) протягом 45 хв.Тільки що ви переглянули паска рецепти приготування.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка,
десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий