четверг, 19 декабря 2013 г.

Паска рецепти приготування



ЦАРСЬКА СИРНА.
 Для приготування  паски необхідно: Протерти крізь сито 1 кг свіжого сиру, змішати з 5 яйцями, 200 г вершкового масла, 400 г свіжої некислої сметани. Скласти все в каструлю з товстим дном, поставити на повільний во­гонь, помішуючи дерев’яною лопа­точкою, щоб не пригоріло. Коли ма­са почне закипати, тобто на поверх­ні з’явиться хоча б одна бульбашка, зняти з вогню, поставити на лід і пе­ремішувати, поки остигне. Після цього додати в масу цукор пісок (400-800 г - на смак), родзинки, трохи ванілі, кориці, товченого очи­щеного мигдалю. Все ретельно пе­ремішати, викласти у форму для па­сок на полотняну серветку і поста­вити під прес.
 ЧЕРВОНА.
Для приготування  паски необхідно:  Спряжити у духовці, поки не почервоніє, цільне молоко (три пляшки), остудити, влити туди три пляшки простокваші, три склян­ки сметани і один жовток, усе це ки­п’ятити, доки не відійде сироватка: потім процідити через серветку, протерти крізь сито, додати на смак цукор, половину палички товченої ванілі, перекласти у форму, поста­вити на холод, під прес.
РОЖЕВА.
Для приготування  паски необхідно:  800 г свіжого сиру змі­шати з 200 г найкращого варення - з малини, вишень, абрикосів (без зайвого сиропу), додати ще з півск­лянки цукру або більше, протерти крізь сито, додати три сирих яйця, 100 г вершкового масла, дві-три склянки свіжої густої сметани, доб­ре перемішати, викласти у невелику форму на серветку, зверху покласти дощечку і тягарець. Варення на­дасть пасці ніжного рожевого ко­льору і приємного фруктового аро­мату. Такі паски краще робити у не­великих формочках — з різним ва­ренням і по-різному прикрашати.
  З ЦУКАТАМИ.
Для приготування  паски необхідно:  Замісити звечора досить круте тісто: 1 кг пшеничного борошна, 1,5 склянки теплої води, півпалички дріжджів (50 г), 2 яйця, 125 вершкового масла, 100 г цукру, 100 г промитих родзинок, жменю дрібно нарізаних кубиками цукатів, розтовчений кардамон, корицю. Все ретельно перемішати, покрити руш­ником, залишити до ранку підіймати­ся. Викласти тісто на стіл, довго міси­ти, потім розділити на дві частини, посадити у змащені маслом невеликі форми, дати піднятися. Коли поверх­ня пасок укриється пухирцями, і від доторку тісто сколихнеться, розтер­ти одне яйце з 2-3 ложками молока, змастити паски, поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.
ЦАРСЬКА ДРІЖДЖОВА.
Для приготування  паски необхідно: Розвести 50 г дріжджів у склянці теплих вер­шків і вчинити з них густу опару на 600 г пшеничного борошна. Коли опара підніметься, ввести в неї роз­терті з вершковим маслом і цукром піском яєчні жовтки (масла і цукру по 200 г, 15 жовтків), додати ще 600 г борошна, дві склянки вершків, розтовчений кардамон (10 зерен), розмелені мускатний горіх і миг­даль (50 г), по 100 г дрібно наріза­них цукатів і промиті та висушені ро­дзинки. Добре вимісити тісто, і за­лишити підніматися на півтори-дві години. Потім знову вимісити тісто,викласти у високу форму, змащену маслом і посипану меленими (панірувальними) сухарями. Наповнити форму до половини, дати тісту зно­ву піднятися на три чверті висоти форми і постарити в помірно гарячу духовку.
Паски з такого здобного тіста краще випікати у невеликих фор­мах.
 ТРАВНЕВА. Випікають із дріжджо­вого тіста, приготовленого опарним способом.Для приготування  паски необхідно:  
Для опари: приблизно у третину борошна, взятого за нормою, вли­вають третину теплої води (32-34 градуси), додають дріжджі, розве­дені окремо невеликою кількістю теплої води, перемішують і залиша­ють для бродіння на 40-50 хв. у теп­лому місці (при температурі близь­ко ЗО градусів).Маргарин або вершкове масло, цукор, сіль і решту борошна перемі­шують до однорідної маси, додають до неї опару, родзинки і добре вимі­шують тісто. Потім тісто залишають для бродіння при температурі 30-32 градуси на 45-55 хв., після чого ви­кладають на стіл, посипаний боро­шном. Тісто розділяють на шматки, укладають його у змащені маслом циліндричні форми й ставлять у те­пле місце (при температурі близько ЗО градусів) на 20-25 хвилин.Коли тісто збільшиться в об’ємі в 2-2,5 разу, поверхню його змащу­ють яйцем, у кількох місцях проко­люють на глибину 2-3 см і випікають при температурі 190-200 градусів.Після охолодження паску вийма­ють із форми, зачищають підгорілі місця й посипають зверху та з боків цукровою пудрою.Для приготування  паски треба мати: 
На 500 г борошна: 150 г цукру, 2 яйця, 100 г маргарину або верш­кового масла, 80 г родзинок, 25 г дріжджів, пакет ванільної пудри, три чверті склянки води, 1 ч.л. ве­ршкового маргарину або вершко­вого масла для змащування фор­ми, яйце для покриття виробів, 2 ч.л. цукрової пудри для посипання паски.
...СЕЛЯНСЬКИЙ ІЗ ЗЕЛЕН­НЮ.
Для приготування  паски треба мати: 750 г пшенич­ного, 50 г житнього борошна,40 г дріжджів, 3 ч.л. солі, 1 ст. л. меду, 4 ст. л. олії, потроху пет­рушки та зеленої цибулі, 0,5 л води або молока, яйце для зма­щування, кмин для посипання.
Приготування: дріжджі роз­чинити у теплій воді або моло­ці. Борошно просіяти, додати сіль, мед, олію, нарізану зелень і цибулю, вилити дріжджі і ре­шту рідини. Ретельно вимісити тісто, шоб не липнуло до рук. Накрити й залишити у теплому місці на 50-60 хв. Перемісити і залишити ше на 25-30 хв.Тісто розділити на два однакові шматки і сформувати їх круг­лої форми. Викласти на зма­щений олією лист (деко), на­крити і дати їм підійти протя­гом 50-60 хв.
Перед випічкою вироби змас­тити яйцем, посипати кмином і пекти в духовці, нагрітій до 220- 230 градусів, 35-40 хв. Готові вироби викласти на дерев’яну дошку, накрити рушником і да­ти їм охолонути.
...ІЗ ТОПЛЕНИМ САЛОМ ЧАСНИКОМ.
 Для приготування  паски треба мати:  800 г пшеничного, 200 г житнього борошна, 40 г дріжджів, 200 г сала, чверть ч. л. меленого пер­цю, 3 зубки часнику, 3 ч. л. солі,
0,5 л води.
 Приготування: дріжджі роз­чинити у теплій воді. Сало нарі­зати маленькими шматочками, розтопити і дати їм охолонути. Борошно просіяти, додати шматочки топленого сала ра­зом із жиром, перець, розтер­тий часник, сіль, влити дріжджі й залишок рідини. Ретельно ви­місити тісто і поставити в тепле місце на 40-50 хв., а потім ще раз перемісити і залишити ще на 20-25 хв.
Потім розділити тісто на 3 од­накові шматки й сформувати хліби круглої чи овальної фор­ми, викласти на змащений лист, накрити і нехай підходить 50-60 хв. Перед випіканням змастити яй­цем (можна зробити надрізи) і пе­кти в духовці (220-230 градусів) протягом 25 хв.
...ЛИМОННИЙ.
 Для приготування  паски треба мати: 1 кг борошна вищого ґатунку, 15 г дрі­жджів, 2 (повні) ч. л. солі, 4 ч.л. цу­кру, 0,5 л молока чи води, 60 г мар­гарину, цедра лимона, яйце для змащування.
Приготування: технологія та са­ма, що і в попередньому рецепті.
...ПЛАСКІ ХЛІБЦІ.
Потрібно: 800 г борошна вищого ґатунку (пшеничного), 200 г житнього, 40 г дріжджів, 1 ст.л. меду, 2 ст. л. ме­леного коріандру (1 — в тісто, 1 — для посипання), 2 ч. л. солі, 4 ст. л. олії, 0,5 л води, сіль і перець для посипання.
Приготування: розчинити дріж­джі у теплій воді, борошно просія­ти, додати сіль, мед, коріандр, олію, влити дріжджі й залишок рі­дини. Замісити тісто і залишити на 40-50 хв., ще раз перемісити і за­лишити на 20-30 хв. Розділити тіс­то на 12 рівних шматків і надати їм
круглої форми. Кожну порцію тіста розкачати на посиланій житнім борошном дошці в овальний пласт, завтовшки 1- 1,5 см. Викласти на змащений олією лист, накрити і залиши­ти на 15-20 хв., проколоти ви­делкою чи ножем і випікати протягом 15-17 хв. (220 граду­сів) до золотисто-жовтого ко­льору. Гарячі хлібці змастити олією і посипати сіллю, пер­цем і коріандром.
МАЗУРКИ
...ПІСОЧНИЙ З РОДЗИН­КАМИ.
Потрібно: для тіста — 200 г борошна пшеничного, 100 г масла вершкового або маргарину, 25 г цукру, яєчний жовток, 75 г сметани, родзин­ки, горіхи (ядфа) — по 50 г, сіль; для посипання — по 20 г цукрової пудри та цукру, вані­лін; білок для змащування.
Приготування: з просіяного борошна, цукру, масла або маргарину, жовтка, сметани, ваніліну і солі замішують пі­сочне тісто, розкачують як квадрат і кладуть на лист, про­колюють, змащують білком, посипають посіченими горі­хами, промитими й обсуше­ними родзинками, цукром. Випікають протягом 30 хв. у духовці при температурі 210- 240 градусів. Готовий мазурок посипають цукровою пудрою.
...З ТІСТА, ЩО БРОДИТЬ У ВОДІ. 
Потрібно: для тіста — 500 г борошна, 30 г дріжджів, 0,5 склянки молока, 100 г цук­ру, 150 г вершкового масла, 4 жовтки. Для посипання — 50 г цукру, 50 г посічених горіхів, 50 г родзинок.
Приготування: у посуд для тіста всипати борошно і зро­бити в ньому заглиблення. Влити в нього розведені в те­плому молоці дріжджі, роз­топлене вершкове масло і добре збити ложкою. Цю ма­су викласти на серветку, на­мочену в холодній воді, зв’язати її нещільно, щоб було місце для підходу тіста, і опустити на 2-3 години у відро з водою кімнатної температури. Коли тісто підійде, воно спливе. Тоді викласти його на посилану борошном дошку, додати розтерті з цукром жовтки і замісити пухке тісто. Наповни­ти ним змащену жиром тортів- ницю, змастити яйцем, посипа­ти цукром, посіченими горіха­ми, родзинками. Випікати в ду­ховці (210-240 градусів) протя­гом 45 хв.Тільки що ви переглянули паска рецепти приготування.Рецепти приготування дивіться ще за наступними посиланнями: Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги



Комментариев нет:

Отправить комментарий