Курчата табака
Треба мати: тушки чотирьох молодих
курчат (на вісім порцій), 1 склянку сметани, 1 головку часнику, пучечок зелені
петрушки та кропу.
Тушку розрізати вздовж грудинки навпіл.
Розпластати на дощечці і натерти сіллю і червоним меленим перцем. Скласти в
емальовану каструлю, присипавши подрібненим часником (1 головка). Залити
маринадом і витримати під гнітом дві години.
Маринад готуємо так: столову ложку 9%-ного оцту,
2-3 горошини духмяного перцю, 0,5 чайної ложечки цукру залити склянкою окропу.
Через дві години курчат виймаємо, обсушуємо серветкою,
ретельно відбиваємо тушки, змащуємо сметаною з усіх боків і смажимо під гнітом
на гарячій сковороді з обох боків до світло-коричневого кольору.
Перед подачею до столу посипаємо зеленню з
часниковим соусом. Часниковий соус: товчений часник змішати з невеликою
кількістю води, додавши сіль, перець, оцет за смаком.
Рецепты приготовления Блюда из птицы смотрите еще по следующим ссылках Блюда из птицы
Рецепты приготовления Блюда из птицы смотрите еще по следующим ссылках Блюда из птицы
Комментариев нет:
Отправить комментарий