понедельник, 14 октября 2013 г.

другі страви із гарбуза

Другі страви із гарбуза
(ЗАПЕЧЕНИЙ ГАРБУЗ НА ГАРНІР)
ДЛЯ МАРИНАДУ:
 1 ст. ложка меду, 1 ч. ложка гірчиці, 0,5 ч. ложки солі,1 ч. ложка яблучного оцту
4 зубчики часнику,розмарин орегано,коріандр — до смаку.  Гарбуз очистити від шкірки, нарізати кубиками.Приготувати маринад: змішати мед, гірчицю, сіль, яблучйий оцет, вичавлений часник, сухі трави. Перемішати кубики гарбуза з маринадом, покласти у фольгу, щільно загорнути. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 30 хв. Фольгу розкрити, підпекти до рум'яності. 
    Другі страви із гарбуза                         
(ОВОЧЕВЕ РАГУ В ГАРБУЗІ)
1 невеликий гарбуз, близько 4 кг, 2 картоплини,1 червоний солодкий  перець, 1 морквина,200 г броколі,1 перець ЧИЛІ

2 дрібки суміші         французьких трав                розмарин, шавлія - за       бажанням,1 лавровий листок,сіль, перець
 олія — для смаження
Гарбуз вимити і розрізати навпіл. Нижню частину очистити від насіння, з кришечки вирізати м'якоть.Нарізати невеликими кубиками картоплю і моркву, обсмажити на олії. Додати нарізані кубиками гарбуз і перець. Обсмажити кілька хвилин, додати броколі (можна заморожену), посолити, поперчити, додати сухі трави. Все ретельно перемішати і перекласти в гарбуз, зверху покласти лаврове листя і перець, закрити фольгою. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хв.
Другі страви із гарбуза
(ГАРБУЗОВА ЗАПІКАНКА 3 ФАРШЕМ)

•         500 г гарбуза
•         500 г м'ясного фаршу
•         1 цибулина
•         2-3 середні помідори
•         50-100 г сиру
•         сіль, перець, цукор
•         дрібка сухого чебрецю
•         оливкова олія
Розігріти сковорідку з оливковою олією, додати фарш і злегка його обсмажити, додати дрібно нарізану цибулю, приправити сіллю, перцем, дрібкою цукру. Смажити, поки цибуля не стане ледь м'якою, 3-4 хв., додати нарізані кубиками помідори без шкірки і насіння. Тушкувати все ще 5 хв.Гарбуз нарізати невеликими скибочками, викласти у форму, зверху залити м'ясним соусом, посипати чебрецем і запікати при 180°С 30-40 хв.Вийняти з духовки, посипати натертим сиром і знову поставити в духовку на 10 хв.
Другі страви із гарбуза
(РАВІОЛІ З ГАРБУЗОВОГО ТІСТА)
ДЛЯ ТІСТА:
 200 г пюре із запеченого гарбуза
 200 г борошна, 2 жовтки, 2 ст. ложки оливкової олії,дрібка солі, борошно — скільки        візьме тісто
ДЛЯ НАЧИНКИ:
 2 варені курячі грудки,1 пучок зеленої цибулі, 2-3 цибулі-шалот,1 ст. ложка оливкової олії,сіль, перець — до смаку
 вершки, сир-за потреби
Борошно просіяти гіркою, зробити ямку, додати сіль, відціджене на ситі гарбузове пюре, жовтки, олію. Замісити не дуже круте гладке тісто. Поставити на півгодини в холодильник.
Приготувати начинку. Подрібнити варену курячу грудку, зелену цибулю. На сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю-шалот або ріпчасту.
Змішати інгредієнти, посолити, посипати меленим чорним перцем і, якщо начинка розсипається, додати трохи вершків або бульйону (або натертий твердий сир).
Розкачати тісто, викласти невеликі порції начинки на половині тіста, накрити його другою половиною. Притиснути тісто навколо начинки і вирізати равіолі. Варити в киплячій підсоленій воді до готовності.
Подавати равіолі із зеленню, сметаною або будь-яким соусом до смаку.
Другі страви із гарбуза
(КУРЯЧА ПЕЧІНКА З ГАРБУЗОМ І ЯБЛУКАМИ)
500 г курячої печінки,250 г м'якоті гарбуза,250 г нарізаних яблук,50 мл білого вина,12 горошин рожевого перцю,1-2 палички кориці,олія — для смаження
сіль, перець — до смаку
Печінку очистити від плівок і жиру, швидко обсмажити на олії.Яблука і гарбуз нарізати приблизно однаковими шматочками.Гарбуз обсмажити з усіх боків на невеликій кількості олії. Додати яблука, корицю, рожевий перець, перемішати, через 3-4 хв. влити вино.Як тільки більшість вина випарується, додати обсмажену печінку, сіль, перець, акуратно перемішати і зняти з вогню, відразу ж подавати.При подачі можна посипати смаженою цибулею.
 Другі страви із гарбуза
(ГАРБУЗОВА ПЕЧЕНЯ З КУРКОЮ)
500 г курячого філе,1 ріпчаста цибулина,5-6 картоплин,500 г гарбуза,1 банка консервованої кукурудзи,250 мл томатного соусу,сіль, перець - до смаку,2 ст. ложки олії,чебрець, сухий часник - до смаку.
Філе курки помити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і поперчити.Цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на олії до прозорості.Додати шматочки курки і готувати, поки м'ясо не побіліє.Картоплю і гарбуз очистити від шкірки, нарізати кубиками. Додати в сковороду картоплю, через 5 хв. - гарбуз. Тушкувати під покришкою до м'якості овочів.Додати томатний соус, кукурудзу і прянощі. Готувати ще 1 хв., потім зняти з вогню. Подавати з хлібом і маринованими огірками. 
.Смотрите еще рецепты по следующих ссылкам: страви із гарбуза  






Комментариев нет:

Отправить комментарий