понедельник, 14 октября 2013 г.

суп з гарбуза

Суп з гарбуза
Гарбуз - унікальний продукт, про користь якого можна говорити нескінченно. Його запікають, маринують, смажать, тушкують, їдять сирим, нарізавши тонкими скибочками... Ароматна гарбузова м'якоть наповнена вітамінами, мінералами та мікроелементами... Смак гарбуза не дуже яскравий, зате він чудово поєднується з більшістю приправ та прянощів і з будь-якими інгредієнтами - від м'яса і риби до тіста і фруктів.
Суп з гарбуза (ГАРБУЗОВИЙ СУП З ЯБЛУКАМИ)
500 г гарбуза
1 картоплина
1 велика цибулина
1 зелене яблуко
2 зубчики часнику
2 гілочки чебрецю
0,5 ч. ложки порошку карі
600 мл води
сіль, білий перець
оливкова олія
Гарбуз почистити і нарізати невеликими кубиками (можна використати заморожений, не розморожуючи). Нарізати почищену картоплю, цибулю і часник дрібно посікти.У каструлю з товстим дном налити олію і обсмажити цибулю, 5 хвилин.Додати гарбуз і часник і обсмажувати ще 5 хв. на сильному вогні.Додати картоплю і листочки чебрецю, обсмажувати 5 хв. Влити гарячу воду, довести до кипіння і варити на середньому вогні 15 хв.Збити блендером, посолити, поперчити. Очистити яблука і нарізати їх. Обсмажити в сковороді з невеликою кількістю олії, посипавши сіллю, перцем і карі. Яблука мають стати золотистими.
Розлити суп у тарілки, додаючи по ложці яблук. Прикрасити чебрецем.
 Суп з гарбуза (ГАРБУЗОВИЙ СУП-ПЮРЕ)
500 г гарбуза 1невелика цибулина 1зубчик часнику 2 ст.
ложки вершкового масла  1 ст. ложка оливкової олії сіль, перецьдрібка сухого чебрецю  гілочка свіжого чебрецю 100 мл жирних вершків 1 склянка курячого або овочевого бульйону
У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло і олію. Додати шматочки гарбуза, обсмажити 2 хв., додати дрібно посічені цибулю і часник. Обсмажити, але щоб цибуля і часник не зарум'янилися, а стали прозорими. Всипати чебрець, сіль і перець. Влити бульйон (можна заморожений). Накрити покришкою і варити на малому вогні до готовності гарбуза.Готовий суп зняти з вогню, трошки остудити і збити в блендері. Розлити суп у склянки або тарілки. Подавати зі збитими вершками, посипати свіжим чебрецем.
Суп з гарбуза
(Ароматна гарбузова юшка з грибами)
2-3 білі гриби (можна сушені)
300 г гарбуза
0,5 середнього кореня селери
1 середня морквина
1 велика цибулина
2 стебла селери
50 г перлової крупи
1 ст. ложка олії
1,5 літра овочевого бульйону
лаврове листя, гілочка чебрецю
сіль, мелений чорний перець
листочки петрушки — для прикрашання,1 зубчик часнику - для подачі
Зварити до напівготовності перлову крупу, 30 хв. (можна не замочувати).Нарізати однаковими невеликими кубиками моркву, гарбуз, корінь селери, гриби - скибочками.Розігріти у великій товстостінній каструлі олію і обсмажити до прозорості дрібно нарізану цибулю, додати скибочки грибів, нарізані стебла селери та інші овочі. Тушкувати 5-7 хв. на малому вогні, періодично помішуючи.Влити гарячий овочевий бульйон, додати варену і відціджену перловку, покласти чебрець з лавровим листям, посолити, поперчити і готувати ще близько 15-20 хв., до готовності крупи. Покласти шматочок вершкового масла.Вийняти гілочку чебрецю, лаврове листя, дати супу настоятися, краще на ніч. Смотрите еще рецепты по следующих ссылкам: страви із гарбуза  



Комментариев нет:

Отправить комментарий