четверг, 13 февраля 2014 г.

домашні запіканки


ВІННИЦЬКА
Потрібно: 700 г моркви, 500 г картоплі, 2 цибулини, З яєць, ЗО г твердого сиру, 1 ст. бульйону, 1 ст. молока,2     ст. л. борошна, по 1 ст. л. маргарину і вершкового мас­ла, червоний мелений перець, сіль — на смак.
Для соусу: 1,5 ст. л. борошна, 1,5 ст. л. маргарину, по 1 склянці води і молока, 1,5 ст. л. хрону.
Моркву й картоплю варити до готовності, потім нарізати і покласти шарами на змащену жиром форму. Залити сумішшю із пасерованих на марга­рині нашаткованої цибулі, борошна, бульйону, мо­лока, солі, перцю, яєчних жовтків і збитих на піну яєчних білків. Побризкати розтопленим вершковим маслом, посипати тертим сиром, після чого 45 хви­лин запікати в духовці. Подавати із саусом. Для йо­го приготування борошно підсмажити на маргарині, влити воду, молоко і довести до кипіння. Додати тертий хрін.
Домашні запіканки (КАРТОПЛЯНА“ПАНСЬКА”)
Потрібно: 400 г картоплі, 300 г кисломолочного сиру, 100 г вершкового масла, 3 яєць, 100 г молока.
Картоплю відварити у “кожушках”, почистити, на­різати скибочками і посолити. Половину нарізаної картоплі покласти в каструлю, дно і бокові стінки якої попередньо змастити вершковим маслом. Сир і вершкове масло розмішати до сметаноподібної консистенції і викласти другу половину нарізаної картоплі. Яйця збити з молоком. Цією сумішшю за­лити картоплю і поставити каструлю приблизно на
годину в розігріту духовку, після чого подавати до столу.
Домашні запіканки(ВЕСТФАЛЬСЬКА ІЗ ЗЕЛЕННЮ)
Потрібно: по 0,5 кг картоплі і ква­шеної капусти, по 200 г твердого си­ру й цибулі, по 2-3 яблука і груші, 4 яєць, 0,5 л молока, 40 г вершкового масла, перець, сіль, зелень кропу і петрушки.
Почищену картоплю зварити до напівготовності. Зелень дрібно посікти, цибулю обдати окропом і порізати кільцями. Яблука й гру­ші очистити від шкірки й нарізати тоненькою соломкою. Дрібно на­шатковану квашену капусту про­тушкуйте на олії до м’якості. Яй­ця збити із маслом і додати дріб­но нарізану зелень із цибулею.
У глибоку сковорідку чи деко викладіть шарами картоплю, збити яйця, сир, капусту, наріза­ні яблука з грушами й знову яйця та сир. Влийте підігріте молоко і запікайте в гарячій духовці про­тягом 20-25 хвилин до утворення золотистої шкірочки. Готову запі­канку прикрашайте подрібненою зеленню. Кипляче молоко пода­вайте окремо.
Домашні запіканки (ОВОЧЕВА “ПО-УКРАЇНСЬКИ”)
Потрібно: 2-3 помідори, 1 середній баклажан, 2 печені стручки солодкого болгарського перцю. 5 варених карто­плин, трохи тертого твердого сиру, вершкове масло, су­харі мелені, 1 яйце, 0,5 склянки молока, сіль, чорний ме­лений перець.
Очищений баклажан наріжте тоненькими скибоч­ками, посоліть і залиште на ЗО хв., щоб відійшла гір­кота, потім промийте і просушіть. У змащений мас­лом і посиланий сухарями вогнетривкий посуд ви­кладіть шар картоплі, нарізаної кружальцями, по­верх картоплі викладіть нарізані скибочками помі­дори, потім перець, накраяний соломкою, далі — кружальця баклажанові й покрийте шаром картоплі.
При цьому, викладаючи кожен шар, пересипайте
його сіллю, перцем і дрібно посі­ченим маслом. Верхній шар кар­топлі кружальцями розрівняйте, посипте натертим сиром, залий­те збитою сумішшю із молока і яйця та запікайте в зарання розі­грітій духовці.
Подавати запіканку із салатом з огірків.
Домашні запіканки(ПШОНЯНА ІЗ ГРИБАМИ)
Потрібно: 1 склянка пшона, 200 г печериць, 300 г помідорів, по 100 г цибулі й моркви, 3 яєць, по 0,5 ст. молока і вершків, по 1 ст. л. оливкової олії та борошна, зелень петрушки і кропу, лавровий лист, сіль, перець — на смак.
Добре промите пшоно залийте гарячим бульйоном і варіть майже до готовності, посоливши та додавши лавровий лист. Моркву, цибулю поріжте дрібною соломкою і трохи підсмажте на олії. Яйця збийте з молоком до утворення густої піни та перемішайте з пшоняною кашею. Печериці відваріть до готовності у підсоленій воді, потім легенько обсмажте в олії чи протушкуйте у вершках і перемішайте, не виймаючи з олії, зі смаженим корінням, половиною зелені петрушки і кропу, перцем і сіллю.
Деко чи глибоку сковорідку змастіть жиром і трохи присипте борошном. Викладайте половину пшоняно-яєчного тіста, не притискаючи його (тісто має бути пишним), потім шар грибної начинки і знову шар тіста. Зверху полийте вершками і поставте в духовку запікатися на 25 хв. до утворення рум’яної шкірочки. Подаючи до столу, рекомендуємо прикрасити кружальцями помідорів і вершками.
Домашні запіканки (ВИШНЕВА “ЗАПОРІЗЬКА”)
Потрібно: 500 г вишень, 400 г черствого білого батона, 500 г молока, 100 г маргарину, 2 яєць, 100 г цукру, кориця, панірувальні пшеничні сухарі.
Білий хліб без скоринки нарізати маленькими шматочками й залити киплячим молоком. Змішати 60 г розтопленого маргарину, 60 г цукру, жовтки і корицю. Додайте охололий замочений батон і білки, збиті на густу піну. Вишні промити, видалити кісточки. Форму для випікання змастити маргарином, посипати панірувальними сухарями, викласти у неї шарами хлібну масу і вишні. Спідній і верхній шар — хлібні. Решту сухарів перемішати з корицею, додавши трохи маргарину. Приготованою сумішшю змастити верх запіканки. За середньої температури випікати 45 хв. До столу подавати із фруктовим соком.
Домашні запіканки (СИРНА З ЯБЛУКАМИ)
Потрібно: 150 г кисломолочного сиру, 1 ст. л. манних крупів, 2 яєчних білки, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока, 50 г житнього хліба, 1 яблуко, 1 ст. л. родзинок, 50 г вершків, 1 ст. л. вершкового масла. Хліб розрізати на 2 скибочки й намочити в молоці, додавши туди 5 г цукру. Сир протерти і змішати зі збитим білком, цукром, манними крупами, додати родзинки і нарізані кубиками яблука. Все ретельно перемішати. У формочку, змащену маслом, покласти скибочку намоченого хліба, на нього викласти сиркову масу, а зверху — другу скибочку хліба. Полити розтопленим маслом і запекти.
Подавати до столу з вершками.
Домашні запіканки (ІЗ КУКУРУДЗЯНИХ КРУПІВ І ЦУКІНІ) Потрібно: 300 г кукурудзяних крупів, по 200 г кисломолочного сиру і цукіні, 150 г цибулі, 100 г червоного болгарського перцю, 1 склянка молока, 40 г жиру, сіль.
Кукурудзяні крупи зварити у невеликій кількості води змішаній із молоком. Цукіні почистити й порізати дрібною соломкою. Червоний перець порізати дрібними кубиками. Цибулю обдати окропом і пошаткувати.
Деко із товстими стінками змастити жиром, викласти на нього шар кукурудзяної каші, зверху — шматочки цукіні, перець, цибулю і густо посипати тертим сиром. Деко поставити в розігріту духовку на 20-25 хвилин до утворення рум’яної шкірочки. Подаючи до столу, посипте запіканку зеленню, окремо подавайте вершки чи молоко.
Домашні запіканки (“ПІКАНТНА”)
Потрібно: 200 г кисломолочного сиру, 1 ч. л. манки, 1 білок, 3 ч. л. цукру, 2 ст. л. молока, 200 г батона чи білого хліба, 100 г ягід, 1 ст. л родзинок, 50 г вершкового масла.
Розрізати батон на дві скибочки однакові завбільшки. Потім розтерти сир, ягоди і змішати зі збитим білком, цукром та родзинками. Хліб викласти у змащену маслом форму, а на нього — приготовлену масу. Зверху накрити другим шматочком хліба, змастити маслом і поставити в духовку.До столу подавати з вершками чи сметаною. Тільки що ви подивилися рецепт приготування домашні запіканки.Рецепти приготування запіканок дивіться ще за наступними посиланнями: 
Блинчики,торты,рулеты,запіканка, десерты,пиріжки,пироги



Комментариев нет:

Отправить комментарий