ВІННИЦЬКА
Потрібно: 700 г моркви, 500 г картоплі, 2 цибулини, З
яєць, ЗО г твердого сиру, 1 ст. бульйону, 1 ст. молока,2 ст. л. борошна, по 1 ст. л. маргарину і
вершкового масла, червоний мелений перець, сіль — на смак.
Для соусу: 1,5
ст. л. борошна, 1,5 ст. л. маргарину, по 1 склянці води і молока, 1,5 ст. л.
хрону.
Моркву й картоплю варити до готовності, потім
нарізати і покласти шарами на змащену жиром форму. Залити сумішшю із
пасерованих на маргарині нашаткованої цибулі, борошна, бульйону, молока,
солі, перцю, яєчних жовтків і збитих на піну яєчних білків. Побризкати
розтопленим вершковим маслом, посипати тертим сиром, після чого 45 хвилин
запікати в духовці. Подавати із саусом. Для його приготування борошно
підсмажити на маргарині, влити воду, молоко і довести до кипіння. Додати тертий
хрін.
Домашні
запіканки (КАРТОПЛЯНА“ПАНСЬКА”)
Потрібно: 400 г картоплі, 300 г кисломолочного сиру, 100 г
вершкового масла, 3 яєць, 100 г молока.
Картоплю відварити у “кожушках”, почистити, нарізати
скибочками і посолити. Половину нарізаної картоплі покласти в каструлю, дно і
бокові стінки якої попередньо змастити вершковим маслом. Сир і вершкове масло
розмішати до сметаноподібної консистенції і викласти другу половину нарізаної
картоплі. Яйця збити з молоком. Цією сумішшю залити картоплю і поставити
каструлю приблизно на
годину
в розігріту духовку, після чого подавати до столу.
Домашні запіканки(ВЕСТФАЛЬСЬКА ІЗ ЗЕЛЕННЮ)
Потрібно:
по 0,5 кг картоплі і квашеної
капусти, по 200 г твердого сиру й цибулі, по 2-3 яблука і груші, 4 яєць, 0,5 л
молока, 40 г вершкового масла, перець, сіль, зелень кропу і петрушки.
Почищену картоплю зварити до напівготовності.
Зелень дрібно посікти, цибулю обдати окропом і порізати кільцями. Яблука й груші
очистити від шкірки й нарізати тоненькою соломкою. Дрібно нашатковану квашену
капусту протушкуйте на олії до м’якості. Яйця збити із маслом і додати дрібно
нарізану зелень із цибулею.
У глибоку сковорідку чи деко викладіть шарами
картоплю, збити яйця, сир, капусту, нарізані яблука з грушами й знову яйця та
сир. Влийте підігріте молоко і запікайте в гарячій духовці протягом 20-25
хвилин до утворення золотистої шкірочки. Готову запіканку прикрашайте
подрібненою зеленню. Кипляче молоко подавайте окремо.
Домашні запіканки (ОВОЧЕВА “ПО-УКРАЇНСЬКИ”)
Потрібно: 2-3 помідори, 1 середній баклажан, 2 печені
стручки солодкого болгарського перцю. 5 варених картоплин,
трохи тертого твердого сиру, вершкове масло, сухарі мелені, 1 яйце, 0,5
склянки молока, сіль, чорний мелений перець.
Очищений баклажан наріжте тоненькими скибочками,
посоліть і залиште на ЗО хв., щоб відійшла гіркота, потім промийте і
просушіть. У змащений маслом і посиланий сухарями вогнетривкий посуд викладіть
шар картоплі, нарізаної кружальцями, поверх картоплі викладіть нарізані
скибочками помідори, потім перець, накраяний соломкою, далі — кружальця
баклажанові й покрийте шаром картоплі.
При
цьому, викладаючи кожен шар, пересипайте
його
сіллю, перцем і дрібно посіченим маслом. Верхній шар картоплі кружальцями
розрівняйте, посипте натертим сиром, залийте збитою сумішшю із молока і яйця
та запікайте в зарання розігрітій духовці.
Подавати запіканку із салатом з огірків.
Домашні запіканки(ПШОНЯНА ІЗ ГРИБАМИ)
Потрібно: 1 склянка пшона, 200 г печериць, 300 г
помідорів, по 100 г цибулі й моркви, 3 яєць, по 0,5 ст. молока і вершків, по 1
ст. л. оливкової олії та борошна, зелень петрушки і кропу, лавровий лист, сіль,
перець — на смак.
Добре
промите пшоно залийте гарячим бульйоном і варіть майже до готовності, посоливши
та додавши лавровий лист. Моркву, цибулю поріжте дрібною соломкою і трохи
підсмажте на олії. Яйця збийте з молоком до утворення густої піни та перемішайте
з пшоняною кашею. Печериці відваріть до готовності у підсоленій воді, потім легенько
обсмажте в олії чи протушкуйте у вершках і перемішайте, не виймаючи з олії, зі
смаженим корінням, половиною зелені петрушки і кропу, перцем і сіллю.
Деко
чи глибоку сковорідку змастіть жиром і трохи присипте борошном. Викладайте
половину пшоняно-яєчного тіста, не притискаючи його (тісто має бути пишним),
потім шар грибної начинки і знову шар тіста. Зверху полийте вершками і поставте
в духовку запікатися на 25 хв. до утворення рум’яної шкірочки. Подаючи до
столу, рекомендуємо прикрасити кружальцями помідорів і вершками.
Домашні запіканки (ВИШНЕВА “ЗАПОРІЗЬКА”)
Потрібно: 500 г вишень, 400 г черствого білого батона,
500 г молока, 100 г маргарину, 2 яєць, 100 г цукру, кориця, панірувальні
пшеничні сухарі.
Білий
хліб без скоринки нарізати маленькими шматочками й залити киплячим молоком.
Змішати 60 г розтопленого маргарину, 60 г цукру, жовтки і корицю. Додайте
охололий замочений батон і білки, збиті на густу піну. Вишні промити, видалити
кісточки. Форму для випікання змастити маргарином, посипати панірувальними
сухарями, викласти у неї шарами хлібну масу і вишні. Спідній і верхній шар —
хлібні. Решту сухарів перемішати з корицею, додавши трохи маргарину.
Приготованою сумішшю змастити верх запіканки. За середньої температури випікати
45 хв. До столу подавати із фруктовим соком.
Домашні запіканки (СИРНА З ЯБЛУКАМИ)
Потрібно: 150 г кисломолочного сиру, 1 ст. л. манних
крупів, 2 яєчних білки, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока, 50 г житнього хліба, 1
яблуко, 1 ст. л. родзинок, 50 г вершків, 1 ст. л. вершкового масла. Хліб розрізати
на 2 скибочки й намочити в молоці, додавши туди 5 г цукру. Сир протерти і
змішати зі збитим білком, цукром, манними крупами, додати родзинки і нарізані
кубиками яблука. Все ретельно перемішати. У формочку, змащену маслом, покласти
скибочку намоченого хліба, на нього викласти сиркову масу, а зверху — другу
скибочку хліба. Полити розтопленим маслом і запекти.
Подавати
до столу з вершками.
Домашні запіканки (ІЗ КУКУРУДЗЯНИХ КРУПІВ І ЦУКІНІ) Потрібно: 300 г кукурудзяних крупів, по 200 г кисломолочного
сиру і цукіні, 150 г цибулі, 100 г червоного болгарського перцю, 1 склянка
молока, 40 г жиру, сіль.
Кукурудзяні
крупи зварити у невеликій кількості води змішаній із молоком. Цукіні почистити
й порізати дрібною соломкою. Червоний перець порізати дрібними кубиками. Цибулю
обдати окропом і пошаткувати.
Деко
із товстими стінками змастити жиром, викласти на нього шар кукурудзяної каші,
зверху — шматочки цукіні, перець, цибулю і густо посипати тертим сиром. Деко
поставити в розігріту духовку на 20-25 хвилин до утворення рум’яної шкірочки.
Подаючи до столу, посипте запіканку зеленню, окремо подавайте вершки чи молоко.
Домашні запіканки (“ПІКАНТНА”)
Потрібно: 200 г кисломолочного сиру, 1 ч. л. манки, 1
білок, 3 ч. л. цукру, 2 ст. л. молока, 200 г батона чи білого хліба, 100 г
ягід, 1 ст. л родзинок, 50 г вершкового масла.
Розрізати батон
на дві скибочки однакові завбільшки. Потім розтерти сир, ягоди і змішати зі
збитим білком, цукром та родзинками. Хліб викласти у змащену маслом форму, а на
нього — приготовлену масу. Зверху накрити другим шматочком хліба, змастити
маслом і поставити в духовку.До столу подавати з вершками чи сметаною. Тільки
що ви подивилися рецепт приготування домашні запіканки. Рецепти
приготування запіканок дивіться ще за наступними посиланнями:
Блинчики,торты,рулеты,запіканка,
десерты,пиріжки,пироги
Комментариев нет:
Отправить комментарий